Pariisin matkavinkit

Pariisin matkavinkit

Täältä löydät parhaat matkavinkit ennen matkaasi Pariisiin. Inspiroidu, ja lue lisää paikoista, aktiviteeteista ja nähtävyyksistä, joita et halua jättää välistä!

Eiffel-torni

Eiffel-torni

Eiffel-torni on yksi maailman tunnetuimmista rakennuksista, ja myös Pariisin kaupungin symboli, joka kohoaa 324 metrin korkeuteen. Matkustitpa Pariisiin yksin, ystävien, perheen tai elämäsi rakkauden kanssa, Eiffel-tornia et halua jättää väliä. Pääset joko hissillä tai portaita pitkin ylös asti ihastelemaan upeaa Pariisia yläilmoista käsin. 

Lue lisää

Louvre ja Notre Dame

Kuka ei olisi unelmoinut joskus matkasta Pariisiin? Kaupunki on todellinen romantiikan, gastronomian, taiteen ja modernismin keskus. Pariisissa voit kävellä pitkin leveitä katuja ja nauttia sen ainutlaatuisesta tunnelmasta. Mukavissa kahviloissa voit nauttia ohikulkevien ihmisten vilinästä tai katsella kaunista Seineä. Se on jo kokemus itsessään, mutta kaupungista löytyy myös muita nähtävyyksiä. Notre Damen katedraali ja Louvren taidemuseot ovat ehdottomasti must see-paikkoja! 

Lue lisää

Montmartre

18. kaupunginosassa, Pariisin keskustan pohjoisosassa, sijaitsee Montmartre – boheemi kaupunginosa, jossa odottaa kaunis näköala vuoristoon Sacré-Coeur -kirkolta. Täällä pääset pois kaupungin sykkeestä, ja voit viettää päivän kierrellen kapeilla kujilla ja ihastella boheemia ilmapiiriä.

Lue lisää

Disneyland Paris

Lähtekää koko perheen voimin Disneyland Resort Pariisiin, joka on todellinen seikkailu koko perheelle – täällä pääset näkemään kaikki Walt Disneyn maailman suosikkisi! Disneyland on tunnettu vauhdikkaista laitteistaan, hauskoista teemaravintoloistaan ja kauniista ympäristöstään. Käynti Disneylandissa on suositeltua kaikille lapsiperheille, sillä vain 32 kilometrin päässä Pariisista sijaitseva unelmamaailma on kokemus, jota et unohda koskaan. 

Lue lisää

Centre Pompidou

Ranskan modernin taiteen museo Pariisin keskustassa on myös mielenkiintoinen retkikohde. Museo on ollut toiminnassa vuodesta 1977 asti, ja se on nimetty presidentti George Pompidoun mukaan, jonka idea museon rakentaminen alunperin oli. Täällä pääset näkemään modernia ja abstraktia taidetta 1900-luvulta. Vaikka et olisikaan kiinnostunut taiteesta, kannattaa täällä tulla käymään jo vain rakennuksen arkkitehtuurin takia! 

Lue lisää