Vastuullinen matkailu

Sadattuhannet ihmiset matkustavat Apollon kautta vuosittain. Suurena matkanjärjestäjänä Apollo haluaa aktiivisesti edistää kestävää matkailua – ei pelkästään ympäristön näkökulmasta vaan myös yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti. Apollo on Pohjoismaiden ensimmäinen Travelife Certified -sertifioitu matkanjärjestäjä, ja valikoimastamme löydät vastuullisesti toimivia Travelife Certified -hotelleja.

Apollo keskittyy vastuullisessa matkailussa luontoon, ympäristöön ja paikallisiin ihmisiin niin, että toimintamme positiiviset vaikutukset olisivat mahdollisimman suuret ja negatiiviset vaikutuksen mahdollisimman pienet. Kestävän kehityksen fokusalueemme ovat:

  • Ihmisoikeudet kohdemaissa
  • Ilmastonmuutos
  • Kestävän kehityksen periaatteiden mukaiset tuotteet
  • Kestävän kehityksen periaatteet tuotantoketjussa
     

Apollo pyrkii toiminnallaan estämään lapsityövoiman käytön, työvoiman hyväksikäytön, suojelemaan luontoa ja luonnonresursseja toiminta-alueillaan ja vähentämään ilmastonmuutosta.

Apollo on vuodesta 2015 lähtien ollut osa yksityisomistuksessa olevaa saksalaista REWE Groupia. REWE Groupin vastuullisuusstrategiaan kuuluu, että kaikilla liikentoiminta-alueilla on tarkoitus luoda ja tarjota kestäviä vaihtoehtoja matkailuun ja kulutukseen. Lue lisää REWE Groupin vastuullisuudesta.

Der Touristikin, johon Apollo kuuluu, vastuullisuus toimii "Committed to the World" -perjaatteella. Täältä voit lukea lisää DER Touristikin vastuullisuudesta, joka on osa DER Touristik Foundationia.

Travelife

Travelife on kansainvälisesti tunnettu sertifiointijärjestelmä hotelleille ja majoituspaikoille, joka keskittyy systemaattiseen ympäristötyöhön, ihmisoikeuksiin ja paikkallisten yritysten ja ihmisten tukemiseen. Jo vuodesta 2009 Apollo on tehnyt yhteistyötä Travelifen kanssa ja kannustanut yhteistyöhotelleitaan osallistumaan kestävään matkailuun.

Lue lisää »

GreenSeat

Vuodesta 2007 asti Apollo on hyvittänyt kaikki liikematkoista aiheutuneet päästöt hollantilaiselle GreenSeat -organisaatiolle. Myös sinä matkailijana voit hyvittää matkustamisesta aiheutuneet päästösi GreenSeatin kautta, jolloin edistät kestävän energian tarjoamisen kehittämistä kehitysmaissa, ja parannat kehitysmaiden kotitalouksien elintasoa. 

Lue lisää »

SOS Lapsikylät

SOS Lapsikylät

Joka vuosi Apollo tekee lahjoituksen SOS Lapsikylille lasten oikeuksien ja kasvatuksen turvaamiseksi. Apollon asiakkaat voivat Pohjoismaissa lahjoittaa rahaa matkavarauksen yhteydessä. Vuonna 2019 Apollo ja asiakkaat lahjoittivat yhteensä 75 000 euroa SOS Lapsikylille. 

World Animal Protection

World Animal Protection

Apollo on tehnyt vuodesta 2014 saakka yhteistyötä World Animal Protection -järjestön kanssa. Yhteistyön tavoitteena on tarjota eläinystävällisempiä retkiä ja varmistaa, että eläimiä kohdellaan oikeudenmukaisesti. 

Lue lisää »

ECPAT

ECPAT

Vuonna 2001 Apollo allekirjoitti käytännesäännöstön, jonka mukaan Apollo on sitoutunut työskentelemään lasten hyväksikäyttöä vastaan. Apollon henkilökunta on koulutettu työskentelemään ongelmaa vastaan, asiakkaille ollaan tiedotettu asiasta ja myös Apollon yhteystyökumppanit ovat sitoutuneet toimimaan asian hyväksi. Vuosittain 

Lue lisää »

Green Key

Green Key

Apollo on tehnyt yhteistyötä Green Keyn kanssa vuodesta 2018. Ympäristömerkki vaatii selkeitä toimintatapoja ympäristön hyväksi, vuotuisia ympäristötavoitteita ja toimintasuunnitelmia sekä sosiaalista vastuuta, kommunikaatiota ja yhteistyötä sekä asiakkaiden että muiden osapuolten kesken.