Passi ja viisumi

Yleisten valmismatkaehtojen mukaan (kohta 2.6) matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista. Varmista hyvissä ajoin ennen lähtöä, että sinulla on ehjä, voimassa oleva passi. 

26.6.2012 lähtien lapsilla tulee olla oma passi. Lapset tarvitsevat oman passin siitä huolimatta, että heidät olisi merkitty matkalle mukaan lähtevän vanhemman passiin.

Apollomatkat ei vastaa seurauksista, jotka aiheutuvat siitä, että matkustajalla ei ole voimassa olevaa passia tai viisumia. 


EU-maissa 1.3.1999 jälkeen myönnettyä henkilökorttia voidaan käyttää passin sijaan matkustusasiakirjana tietyissä maissa. Huomioithan, että ilman huoltajien suostumusta alaikäiselle myönnetty ns. alaikäisen henkilökortti, ulkomaalaiselle myönnetty henkilökortti tai väliaikainen henkilökortti eivät käy matkustusasiakirjana. Henkilökortti riittää matkustusasiakirjaksi seuraavissa maissa: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Saksa, San Marino, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tshekki, Unkari ja Viro.

Kela-kortti tai ajokortti eivät ole riittäviä matkustusasiakirjoja. EU:n ulkopuolelle matkustettaessa passi on välttämätön.


Vasemman reunan valikosta löydät tietoa Apollomatkojen kohteiden passi- ja viisumivaatimuksista. Tiedot koskevat ainoastaan sen pituisia matkoja, joita Apollomatkoilla on myynnissä kuhunkin kohteeseen. Sivuillamme ilmoitetut passi- ja viisumitiedot koskevat ainoastaan Suomen kansalaisia. Muiden maiden kansalaisia pyydetään tarkistamaan passi- ja viisumivaatimukset kohdemaan lähetystöstä hyvissä ajoin ennen matkaa. Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin passi- ja viisumisäännösten osalta.
 

Passi ja viisumi Albania

Passi ja viisumi - Arabiemiraatit

Passi ja viisumi - Bulgaria

Passi ja viisumi Espanja

Passi ja viisumi Indonesia

Passi ja viisumi Intia

Passi ja viisumi Kap Verde

Passi ja viisumi Kreikka

Passi ja viisumi Kroatia

Passi ja viisumi Kuuba

Passi ja viisumi Meksiko

Passi ja viisumi Malta

Passi ja viisumi Montenegro

Passi ja viisumi Oman

Passi ja viisumi Portugali (Madeira)

Passi ja viisumi Qatar

Passi ja viisumi Sri Lanka

Passi ja viisumi Thaimaa

Passi ja viisumi Trinidad ja Tobago

Passi ja viisumi Turkki

Passi ja viisumi Vietnam

Passi ja viisumi (Kaupunkilomat)