Pariisin nähtävyydet

Pariisin nähtävyydet

Pariisissa, yhdessä maailman suosituimmassa kaupungissa riittää lukematon määrä upeita nähtävyyksiä. Kaupungin kuuluisimmat nähtävyydet, kuten Eiffel-torni, Riemukaari ja Versailles'n palatsi ovat monelle jo entuudestaan tuttuja. Historialliset muistomerkit, koristeelliset kirkot sekä erikoiset rakennelmat tekevät Pariisista vierailemisen arvoisen paikan. Taiteen ystävien tulee ehdottomasti tutustua maailman suositumpaan taidemuseoon Louvreen. Pariisin sydämessä sijaitseva Louvre on valtava, joten kannattaa suunnitella jo etukäteen mitä kaikkea haluaa nähdä. Myös impressionistisen taiteen museo Musée d'Orsay ja nykytaiteen keskus Centre Pompidou ovat mielenkiintoisia nähtävyyksiä.


Pariisin nähtävyyksiä

Eiffel-torni

Eiffel-tornista on vuosien saatossa muodostunut Pariisin symboli. Eiffel-tornin huipulta avautuu huikeat näkymät Pariisiin. Torni on 324 metriä korkea ja ylös pääsee hissillä, mutta kannattaa varautua jonoihin, etenkin sesonkiaikana. Alemmilla tasoilla voi myös nauttia maisemista, vierailla kahviloissa tai Michelin-tähdellä palkitussa ravintolassa Jules Vernessä. 

Louvre

Louvre on Pariisin suurin sekä maailman suosituin taidemuseo. Louvre sijaitsee aivan Pariisin sydämessä, Seine-joen sekä Rue de Rivoli -kadun välissä. Louvressa voit ihailla maailman kuuluisimpia taideteoksia, kuten Leonardo da Vincin Mona Lisaa, Eugène Delacroix’n Vapaus johtaa kansaa ja Jacques-Louis Davidin Horatiusten valaa. Taiteen ja historian ystäville Louvressa riittää nähtävää loputtomiin, sillä museosta löytyy noin 35 000 taideteosta. Kannattaa huomioida, että Louvre on tiistaisin suljettu ja sinne on vapaa pääsy joka kuun ensimmäinen sunnuntai, jolloin jonot ovat todella pitkät.

Pompidou-keskus

Centre Pompidou eli Pompidou-keskus on värikäs taiteen monitoimitalo. Tyyliltään erikoista ja hauskannäköistä keskusta on kehuttu Euroopan parhaaksi modernin taiteen museoksi. Esillä on kattavasti niin nykytaidetta, kubismia ja surrealismia, kuin myös modernia kirjallisuutta, elokuvaa, teatteria ja musiikkia. Pompidou-keskuksesta löytyy muun muassa Dalín, Picasson, Matissen ja Kandinskyn teoksia. Keskus avattiin vuonna 1977 ja se sijaitsee Beaubourgin aukiolla.

Riemukaari ja Champs-Elysées

Pariisin Riemukaari on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä ja se on kunnianosoitus Ranskan puolesta taistelleille. Yksityiskohtaiset kaiverrukset kuvaavat Napoleonin taisteluja ja kaaren alle on sijoitettu tuntemattoman sotilaan hauta. Riemukaari sijaitsee keskellä valtavaa liikenneympyrää, josta lähtee 12 puistokatua eri suuntiin. Suoraa Riemukaarelta lähtee yksi maailman kuuluisimmista kaduista, Avenue des Champs-Élysées. Champs-Elysées-puistokadun varrelta löytyy lukuisia kahviloita, hienoja ravintoloita, kauppoja, loistohotelleja sekä elokuvateattereita.

Versailles'n palatsi

Versailles’n palatsi on yksi Euroopan suurimmista ja hienoimmista palatseista. Versailles'n loistelias palatsi ja sen kauniit puutarhat kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon. Palatsi toimi vuodesta 1682 alkaen runsaat sata vuotta Ranskan kuninkaiden ja hovin asuntona. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen palatsin kuuluisassa peilisalissa allekirjoitettiin Versailles’n rauhansopimus.

Notre Dame -katedraali

Pariisin keskustassa, Seine-joen keskellä sijaitsevalta Île de la Citén saarella voi käydä ihailemassa vaikuttavaa ja koristeellista Notre Damen katedraalia. Massiivinen katedraali on valmistunut 1300-luvun alkupuolella ja sen torneista on vaikuttava näköala Pariisin yli. 

Vinkkejä Pariisiin:

  • Hyppää ”Batobussiin” eli venekyytiin ja ihaile Pariisia vedestä käsin
  • Printempsin tavaratalon kattoterassilta avautuu upea näkymä Pariisiin
  • La pâtisserie des rêves, kuuluisa leipomokauppa tarjoaa iloa silmille ja makuaistille