Pariisi kohdetiedot

Aikaero:

Pariisissa kello on yhden tunnin vähemmän kuin suomessa.

Kieli:

Ranska.

Valuutta:

Euro.

Ruoka ja juoma:

Pariisissa on monipuolinen valikoima ravintoloita, ja se onkin kansainvälisesti tunnettu yhtenä gastronomian pääkaupungeista. Kaupungista löytyy brasserieita, jotka tarjoavat erinomaista ruokaa, olutta ja viiniä. Bistrot ovat intiimimpiä, ja niissä on usein myös ohjelmaa.

Lentokenttäkuljetus:

Matkat reittilennoin Pariisiin ovat omatoimimatkoja eikä lentokenttäkuljetuksia ole ostettavissa Apollomatkojen kautta. Kuljetukset tulee järjestää omatoimisesti.

Pariisissa on kaksi kansainvälistä lentokenttää, Charles-de-Gaulle ja Orly. Charles-de-Gaullen kentältä on lentokenttäbussi yhteys keskustaan, matka-aika on noin 35-50 minuuttia. Orlyllä on myös lentokenttäbussi yhteys keskustaan, matka-aika on noin 40 minuuttia.

Iltaelämä:

Pariisin yöelämästä löytyy jokaiselle jotakin. Kaupungissa on ainutlaatuisia baareja, yökerhoja ja jazz-klubeja. Käy myös katsomassa kabaré-esitys Moulin Rougessa Montmartren kaupunginosassa.

Julkinen liikenne:

Pariisin lentokentät

Pariisissa on kaksi kansainvälistä lentoasemaa, Charles de Gaulle ja Orly.

Charles-de-Gaullen lentoasema

Charles de Gaullen lentokenttä sijaitsee noin 25 kilometriä Pariisista koilliseen. Lentokentällä on kolme terminaalia, joiden välillä voi liikkua shuttle-junalla. Lentokentältä pääset Pariisin keskustaan esimerkiksi junalla, bussilla tai taksilla. Jos olet menossa muualle Ranskaan, lentokentältä on suora TGV-pikajunayhteys.

Kätevin tapa matkustaa lentokentältä Pariisiin on RER B-linjan paikallisjunalla, matka kestää noin 30 minuuttia. Juna pysähtyy useassa paikassa Pariisissa ja asemilta on yhteys metroon. Jos mukanasi on painavia laukkuja, voi olla parempi matkustaa bussilla tai taksilla, jotta välttyy kantamiselta.

Lentokentältä keskustaan pääsee lentokenttäbussilla (Roissybus) ja matka kestää ruuhkasta riippuen noin 35-50 minuuttia. Bussit lähtevät suoraan terminaalien edestä. Toinen vaihtoehto on tilata ryhmäkuljetus tai taksi.

Orlyn lentoasema

Orlyn lentoasema sijaitsee 14 kilometriä Pariisista etelään ja lentokentällä on kaksi terminaalia. Lentokentältä pääsee Pariisin keskustaan junalla, bussilla, taksilla tai etukäteen tilattavalla kuljetuksella. Lentokenttäbussi (Orlybus) vie keskustaan noin 40 minuutissa. Lentokentän bussiasemalle on ilmainen bussikuljetus kummastakin terminaalista. Orlyn lentokentältä myös pääsee Orlyval-nimisellä junalla Antonyn metroasemalle, josta pääsee jatkamaan metrolla keskustaan päin.

Aktiviteetit:

Jos olet kiinnostunut jalkapallosta, voit käydä katsomassa Paris Saint-Germain FC:n kotipelejä Parc des Princesin areenalla.