Pariisi kohdetiedot

Aikaero:

Pariisissa kello on yhden tunnin vähemmän kuin suomessa.

Kieli:

Ranska.

Valuutta:

Euro.

Ruoka ja juoma:

Pariisissa on monipuolinen valikoima ravintoloita, ja se onkin kansainvälisesti tunnettu yhtenä gastronomian pääkaupungeista. Kaupungista löytyy brasserieita, jotka tarjoavat erinomaista ruokaa, olutta ja viiniä. Bistrot ovat intiimimpiä, ja niissä on usein myös ohjelmaa.

Lentokenttäkuljetus:

Matkat reittilennoin Pariisiin ovat omatoimimatkoja eikä lentokenttäkuljetuksia ole ostettavissa Apollomatkojen kautta. Kuljetukset tulee järjestää omatoimisesti.

Pariisissa on kaksi kansainvälistä lentokenttää, Charles-de-Gaulle ja Orly. Charles-de-Gaullen kentältä on lentokenttäbussi yhteys keskustaan, matka-aika on noin 35-50 minuuttia. Orlyllä on myös lentokenttäbussi yhteys keskustaan, matka-aika on noin 40 minuuttia.

Iltaelämä:

Pariisin yöelämästä löytyy jokaiselle jotakin. Kaupungissa on ainutlaatuisia baareja, yökerhoja ja jazz-klubeja. Käy myös katsomassa kabaré-esitys Moulin Rougessa Montmartren kaupunginosassa.

Julkinen liikenne:

Nopein ja helpoin tapa liikkua Pariisissa on metro.

Edullisin vaihtoehto on ostaa lippupaketti, tai ParisVisite -passi, jota on saatavilla kolmen tai viiden päivän kortteina, ja se käy metroon RER-paikallisjuniin, Orlyvaniin, Roissybussiin ja RATP-bussiin.

Aktiviteetit:

Jos olet kiinnostunut jalkapallosta, voit käydä katsomassa Paris Saint-Germain FC:n kotipelejä Parc des Princesin areenalla.