Veneretki Seinellä

Elämysten täyteinen Pariisi

Lomaillessasi Pariisissa jo kaupunki ja sen tunnelma itsessään ovat unohtumaton elämys – kun kiertelet pitkin kauniita kortteleita, kauniita rakennuksia ja tunnettuja nähtävyyksiä löytyy joka kulman takaa. Jos kuitenkin haluat kokea jotain vielä enemmän, on sekin mahdollista. Täältä löydät meidän vinkkimme!

Jalkapalloa Pariisissa

Jos olet kiinnostunut jalkapallosta, voimme lämpimästi suositella jalkapallopeliä Pariisissa! Koe ainutlaatuinen jalkapallotunnelma Ranskan liigan pelissä Parc des Princesin areenalla. Miten olisi esimerkiksi Paris Saint Germain vastaan Lyon, Marseille tai AS Monaco? Osta liput turvallisesti ja vaivattomasti täältä. 

Pariisilaiset markkinat

Jos kiertelet mieluummin mukavilla markkinoilla kuin kaupoissa, löytyy Pariisista markkinoita jokaiseen lähtöön. Ruokamarkkinoilla voit ostaa esimerkiksi tuoreita hedelmiä, ja kirpputoreilla tehdä todellisia löytöjä. Pariisin suurimmat markkinat, Marché aux Puces (tai Les Puces), järjestetään Clignancourtin naapurustossa, ja vuosittain markkinoilla käy noin 11 miljoonaa ihmistä. 3000 kojun joukossa myydään antiikkia, rihkamaa ja kaikkea siltä väliltä! Toinen suosittu markkinatapahtuma Pariisissa onn Maraisin markkinat eli Marché Les Enfants Rouges. 

Muita Pariisin markkinoita:

·        Brocante des Abbesses, Montmartre (kirpputori)

·        Les Puces de Montreuil, Montreuil (kirpputori) 

·        Marché aux puces de la Porte de Vanves, Vanves (kirpputori) 

·        Marché d'Aligre, Bastille (ruokamarkkinat & kirpputori)

·        Marché Monge, Quartier Latin (ruokamarkkinat) 

·        Rue Montorgueil (ruokamarkkinat) 

Markkinatavaraa Pariisissa
Pariisin vanha oopperatalo L’Opera Garnier

Oopperanäytös Pariisissa

Oopperanäytös Pariisissa on yksi ikimuistoisimmista kokemuksista. Kaupungissa on kaksi oopperataloa, joista vanhin on nimeltään L’Opera Garnier. Häikäisevä, uusbarokkityylinen rakennus avattiin vuonna 1875. Nykyään L’Opera Garnierissa, tai Palais Garnierissa, on myös baletti-esityksiä. Perinteisiä oopperanäytöksiä, kuten esimerkiksi The Phanton of The Opera, järjestetään uudessa, Opéra Bastillen oopperatalossa. Opéra Bastille sijaitsee Place de la Bastillen vieressä Pariisissa, ja moderni rakennus avattiin vuonna 1989. Lippuja oopperaan voit ostaa täältä.

Disneyland Paris

Jos matkustat lasten kanssa, Pariisin Disneyland on erinomainen retkikohde. Keräsimme tänne kaikki, mitä sinun tulee tietää Pariisin Disneylandista.

Versaillesin linna

Versaillesin linna, tai ranskaksi Château de Versailles, on suuri linna Versaillesin alueella. Aikoinaan vallan keskuksena toiminut linna on nykyään museo, joka on täynnä taidetta, maalauksia ja historiaa. Versaillesin linna avattiin jo vuonna 1682, ja sen on rakennuttanut kuningas Ludvig XIV. Vuodesta 1837 asti linna on toiminut museona. Linnaa ympäröivät upeat viheralueet, suihkulähteet ja patsaat, ja linnan alueella on myös Marie Antoinetten puisto, joka mestattiin ranskan vallankumouksen aikaan.
 

Näin pääset Versaillesin linnalle:

Pääset Versaillesin linnalle helposti julkisilla liikennevälineillä. Pikajuna Versailles Château-Rive Gaucheen kestää noin tunnin, jonka jälkeen linnalle kävelee vielä noin 10 minuuttia.

Versaillesin linna Pariisissa

Veneretki Seinellä

Koe Pariisi uudella tavalla kaupungin läpi virtaavalta Seine-joelta käsin! Seinellä järjestetään pitkiä koko päivän kestäviä retkiä sekä lounas- ja illallisristeilyitä. Täydellinen tapa nähdä Pariisin kaikki nähtävyydet, rentoutua ja nauttia!