Centre Pompidou

Centre Pompidou

Ranskan modernin taiteen museo Pariisin keskustassa on myös mielenkiintoinen retkikohde. Museo on ollut toiminnassa vuodesta 1977 asti, ja se on nimetty presidentti George Pompidoun mukaan, jonka idea museon rakentaminen alunperin oli. Täällä pääset näkemään modernia ja abstraktia taidetta 1900-luvulta. Vaikka et olisikaan kiinnostunut taiteesta, kannattaa täällä tulla käymään jo vain rakennuksen arkkitehtuurin takia! 

Museon suunnittelivat kaksi italialaista arkkitehtia, Renzo Piano ja Gianfranco Franchini, yhdessä brittiläisarkkitehti Richard Rogersin kanssa. Rakennus herätti keskustelua monien pariisilaisten ja arkkitehtuurien keskuudessa. Tänäpäivänä Centre Pompidou on yksi modernin arkkitehtuurin virstanpylväistä suurine lasi-ikkunoineen ja värikkäine metalliputkineen. Putkien värit vaihtelevat niiden käyttötarkoituksen mukaan: sininen on ilmanvaihtoa, vihreä vettä ja keltainen sähköä varten. Rakennuksessa on kuusi kerrosta, ja liikkuminen kerrosten välissä tapahtuu rullaportailla, jotka kulkevat rakennuksen ulkopuolella, ja ne ovat väritykseltään punaisia. Euroopan suurimman modernin taiteen kokoelman lisäksi rakennuksessa on myös kirjasto ja IRCAM, joka on musiikin- ja akustiikan tutkimuskeskus. 

Centre Pompidou

Hinnasto

Pääsylippu, johon sisältyy lippu museoon ja kaikkiin sen näyttelyihin, maksaa aikuiselta 14 euroa. Alennusryhmien lippu maksaa 11€. Alle 18-vuotiaat lapset pääsevät paikalle maksuttomaksi. Keltainen ruutu lipunmyyntikojulla tarkoittaa täyttä hintaa, ruutu rastilla tarkoittaa, että sisälle pääsee ilmaiseksi ja värillinen ruskea laatikko tarkoittaa alennettua hintaa. Centre Pompidou on korkea rakennus, joten jos haluat nähdä upean maiseman Pariisin ylitse, voit ostaa erillisen lipun kuudennen kerroksen näköalapaikalle. Lippu maksaa aikuiselta 3€, ja maksuton alle 18-vuotiaille. 

Aukioloajat

Museo on avoinna joka päivä klo 11.00-22.00 paitsi tiistaisin, jolloin se pysyy suljettuna. Lipunmyynti sulkeutuu klo 20.00, jolloin et voi enää ostaa lippuja museoon. Joinain päivinä museossa on myös ilta-aukioloajat, ja tiettyjen näyttelyiden aukioloajat voivat vaihdella.

Näin löydät perille

Helpoin tapa löytää paikalle on ottaa metro kohti Rambuteaun asemaa, ja sen jälkeen kävellä noin 200 metriä pitkin Rue Beaubourgin katua.