Kreikkalainen keittiö

Mehukkaat oliivit, pehmeä oliiviöljy ja kermainen fetajuusto – nämä ovat terveellisen Välimeren ruokavalion kulmakiviä. Kreikassa on helppoa päästä nauttimaan lähellä tuotettuja ja tuoreita herkkuja. Kokeile jotain, mitä et ole ikinä ennen maistanut, siemaile palkittuja viinejä ja viimeistele päiväsi jollain makealla. Olemme koonneet tänne useita ihania vinkkejä, mitä sinun tulisi kokeilla Kreikan matkasi aikana, ja joiden reseptejä voit kokeilla myös kotona Suomessa!

Katso lisää matkavinkkejä Kreikkaan

Välimeren ruokavalion salaisuus

Syödä itsensä kuntoon? Tutkijoiden mukaan tämä on mahdollista noudattamalla Välimeren ruokavaliota. Nauti herkkuja, kuten kalaa, vihanneksia, oliiviöljyä ja leipää, niin voit paremmin kuin koskaan. Täältä voit lukea lisää Välimeren ruokavalion salaisuudesta.

Lue lisää täällä

Kreikkalainen kahvi

Ei ole raikkaan, kylmän frappén voittanutta kuumana lomapäivänä Kreikassa. Lue lisää Kreikan ehkä suosituimmasta juomasta ja kuinka valmistaa tätä myös kotona.

Lue lisää täällä

Mustekala Kreikassa

Auringonvalossa kuivumassa roikkuvat mustekalat ovat tavallinen näky Kreikassa. Mustekala on erittäin pidettyä kreikkalaisten keskuudessa ja tapoja valmistaa tätä herkkua on loputtomasti.

Lue lisää täällä

Kreikkalainen fetajuusto

Fetajuustoa kutsutaan myös valkoiseksi, kreikkalaiseksi kullaksi. Suolainen, pehmeä ja kevyesti hapan juusto on yhdessä oliiviöljyn kanssa yksi kreikkalaisen keittiön kulmakivistä.

Lue lisää täällä

Kreikkalaiset juomat

Kreikan lomamatkan aikana on helppo ihastua hyvään ruokaan ja juomaan. Tämän matkavinkin avulla tutustut maan juomakulttuuriin.

Lue lisää täällä

Kreikkalaisia oliiveja

Oliiveja rakastaville on lomamatka Kreikassa unelmien täyttymys. Melkein kaikkialla näkyy suuria oliivipuita ja -lehtoja. Oliivipuut ovat paitsi kauniita, mutta myös maan kansallistuote.

Lue lisää täällä

Kreikkalaiset makeiset ja jälkiruoat

Kreikassa rakastetaan makeisia ja perinteinen suosikki on Gliko tou Koutaliou.

Lue lisää täällä

Dimitris Alexiadis - kokki Apollo Mondo Boutiquen takana

Dimitris kuuluu Kreikan parhaiden nuorten kokkien joukkoon ja hän on halunnut jakaa ammattitaitonsa artikkelien ja reseptien kautta, jotka esitellään "kreikkalaisen keittiön" alla. 

Lue lisää Dimitris Alexiadisista