Valmista itse Spanakopitaa – pinaattipiirakka fetajuustolla
1 kg pinaattia
500 g fetajuustoa
1 keltainen sipuli
1 silputtu tilli
4 kananmunaa
100 g voita
50 g oliiviöljyä, extra virgin
1 valmista filotaikinaa
suolaa, pippuria
Tee näin:
Paloittele pinaatti ja sipuli, paista ne tämän jälkeen pannulla öljyssä. Ota pois paistinpannu levyltä. Lisää fetajuusto, pienennetty tilli ja kananmuna. Sekoita keskenään nopeasti. Voitele suuri uunivuoka ja lisää kaksi kerrosta filotaikinaa pohjalle. Voitele myös filotaikinalevyt sulatetulla voilla ja lisää täytettä. Toista tämä niin monta kertaa, kunnes kaikki täyte on käytetty. Viimeistele 2-3 taikinalevyllä, sulatetulla voilla ja suolalla. Laita vuoka jääkaappiin noin 1 tunniksi. Paista tämän jälkeen uunissa noin 175 C 45 minuutin ajan. Anna paistoksen jäähtyä jonkin aikaa ennen tarjoilua. Tarjoile tsatsikin ja kreikkalaisen salaatin kera. Sopii alkupalana tai buffet -pöydälle.
Resepti: Dimitri Alexiadis.