Gliko tou Koutaliou
Mitä olisikaan loma Kreikassa ilman ihania makeita herkkuja? Mikäli et ole vielä maistanut Gliko tou Koutaliouta, tulee sinun ehdottomasti kokeilla sitä ensi Kreikan lomallasi. Gliko tou Koutaliou on kaikessa yksinkertaisuudessaan tehty erilaisista hedelmistä, marjoista ja joskus myös vihanneksista, jotka uivat runsaassa määrässä siirappia. Herkku syödään useimmiten teelusikalla jääkylmän veden kera.
Tarinan mukaan jälkiruoka on saanut alkunsa ajasta, jolloin ruoka syötiin yhteisestä, isosta lautasesta lusikoiden myrkytyksen välttämiseksi. Muinaisen Kreikan aikaan jälkiruokaan käytettiin hunajaa, ennen kuin sokeri yleistyi.
Appelsiini, munakoiso tai meloni
Mitä hedelmiä tai vihanneksia asetetaan tarjolle, saattaa vaihdella riippuen missä päin Kreikkaa olet. Yleisimpiä tarjoiltavia vaihtoehtoja ovat appelsiinit, kirsikat, aprikoosit, vesimelonit ja pähkinät. Joskus tarjolle asetetaan myös tomaatteja, perunoita ja porkkanoita. Kreetalla saatetaan tarjoilla esimerkiksi pieniä, mantelitäytteisiä munakoisoja, jotka on maustettu neilikalla, kanelilla ja sitruunamehulla. Naxoksella Gliko tou Koutaliouhun lisätään basilikaa. Santorinilla pomadoro -tomaatit maustetaan usein kanelilla ja kokonaisilla manteleilla.