Kreikan parhaat oliivit
Happamia, makeita, hedelmäisiä tai suolaisia – kreikkalaisia oliiveja löytyy joka lähtöön. Opi tuntemaan kaikista suosituimmat oliivit!
Kalamataoliivi ja Kalamono-oliivi
Kalamono-oliivit sekoitetaan usein Kalamataoliivien kanssa. Ne ovat hyvin samankaltaisia, mutta Kalamataoliiveiksi voidaan kutsua vain Kalamatan alueelta peräisin olevia oliiveja. Kalamono- ja Kalamataoliivit ovat tummanliloja, melkein mustia ja ne muistuttavat muodoltaan manteleita. Yhdessä ne ovat kaikista tunnetuimmat oliivilajit Kreikassa.
Miltä nämä maistuvat? Kalamonon tai Kalamatan tunnistat hedelmäisestä ja suolaisesta mauasta. Oliivit käsitellään varoen korjausvaiheessa. Jotta puut eivät vahingoittuisi, kerätään oliivit usein käsin, joka vie aikaa. Oliivien hellä kohtelu tuntuu jokaisessa puremassa.
Vihreä Halkidikioliivi
Kreikassa vihreät ja suuret oliivit ovat todennäköisimmin Halkidikioliiveja. Näiden täyteläinen hedelmäliha on hieman hapanta maultaan. Oliivit ovat peräisin Halkidikin alueelta, johon myös nimi viittaa. Oliiveja kerätään syyskuusta lokakuuhun.