Parga, Kreikka

Mitä Manner-Kreikassa tapahtuu kesällä?

Manner-Kreikan upeiden luontoelämysten ja historiallisten helmien lisäksi haluamme myös vinkata alueen mielenkiintoisista tapahtumista, jotka tullaan järjestämään ensi kesänä. Suurin osa tapahtumista on maksuttomia, joten nyt jos koskaan on loistava aika kokea jotain uutta ja erilaista! 

Suurinta osaa tapahtumien päivämääristä ei ole vielä päätetty vuodelle 2021. Päivitämme sivustoa, kun päivämäärät on vahvistettu.

Kukkasia

Mielenkiintoisia museoita

Epiruksen alueella on monia mielenkiintoisia museoita. Ja mikä parasta, useimpiin niistä on maksuton sisäänpääsy!

Ali Pasha Museum, Ioaninna. Museo, joka kertoo hallitsija Ali Pashan elämästä. Täällä on paljon koruja, vaatteita ja jalokiviä menneiden aikojen Kreikasta.

Silversmithing Museum, Ioaninna. Hopeaseppämuseo, jossa on useita kauniita koruja näytillä.

Folk Art Museum Tossizza Mansion, Metsovo. Vieraile perinteisessä 1800-luvun kartanossa, joka on sisustettu aikakauden tyyliin paikallisilla käsityöillä, puuveistoksilla, käsin kudotuilla matoilla, perinteisillä puvuilla, korukokoelmilla, pronssilla ja hopealla, miekoilla ja kivääreillä. Museossa on myös harvinainen kokoelma bysanttilaista taidetta.

Nicopolis Museum, Preveza. Tämä museo kertoo tarinan Nicopoliksesta, muinaisesta kaupungista, joka on rakennettu 31 eKr. Nicopolis tarkoittaa voiton kaupunkia ja sijaitsee aivan Prevezan ulkopuolella.

Averoff Gallery, Metsovo. Kreikan modernin taiteen museo. Vakituinen näyttely sisältää valikoiman 250 maalausta, piirustusta, veistosta ja kaiverrusta 1800- ja 1900-lukujen johtavilta kreikkalaisilta taiteilijoilta. Järjestetään myös vaihtuvia ​​näyttelyitä.

Archaeological Museum of Ioannina, Ioannina. Museo Kreikan sivilisaatiosta Ioanninassa sekä vanhempaa taidetta ja moderneja veistoksia.

Archaeological Museum of Igoumenitsa, Igoumenitsa. Tietoa Thesprotian historiasta sekä vakituinen näyttely, jotka sisältävät nykytaidetta ja valokuvia tämän päivän Igoumenitsasta.

Historical Museum of Ioannina Ch.Nikolaou, Ioannina. Näyttelyssä kerrotaan Ioanninan paikallishistoriasta ja ihmisistä, jotka asuivat alueella 1800- ja 1900-luvuilla. Kokoelma koostuu yli 600 ainutlaatuisesta esineestä Ioanninan kreikkalaisista, juutalaisista ja muslimiyhteisöistä.

Municipal Ethnographic Museum of Ioannina, Ioannina.Esineitä kolmesta uskonnollisesta ryhmästä, jotka muodostivat Ioanninan väestön ennen vuotta 1913: kristityt, muslimit ja juutalaiset. Sijaitsee entisen moskeijan sisällä.

Monastery of Agiou Nikolaou, Metsovo. Luostari kukkulalla, jossa on kaunis kappeli ja seinämaalaukset. Yläosassa on näköalatasanne, josta on panoraamanäkymät laaksoon.

Manner-Kreikan ruokafestivaalit

Ruokafestivaalit - maista paikallisia herkkuja

Epiruksen alueella järjestetään hauskoja ruokafestivaaleja ensi kesänä. Hemmottele makuhermojasi paikallisen ruoan ja juoman parissa, nauti paikallisesta tunnelmasta ja hanki ainutlaatuisia tuliaisia mukaan kotiisi!

  • Sardiinifestivaalit. Järjestetään yleensä elokuussa yhden viikon ajan Prevezassa. Maksuton sisäänpääsy
  • Olive Oil Festival. Järjestetään yleensä elokuussa yhden viikon ajan Pargassa. Maksuton sisäänpääsy
Aktiivista lomaa Manner-Kreikassa

Vietä aktiivista lomaa

Epiruksen alueella on monipuoliset mahdollisuudet viettää aktiivista lomaa. Täällä on upea luonto, jossa on mahdollista pyöräillä, vaeltaa tai patikoida eri tasoisilla reiteillä.

Vaella tai pyöräile Epiruksen alueella;

 

Tzoumerkasta löytyvät aktiviteetit Zagoriassa;

  • Koskenlasku

  • Kanjonointi

  • Kajakki

  • Laskeutuminen kallionseinämää pitkin

  • Varjoliito

  • Ratsastus

Manner-Kreikan pyhäpäivät

Juhli pyhäpäiviä yhdessä paikallisten kanssa

Aina on syytä juhlaan! Monet juhlat alkavat kulkueella, jossa pyhä ikoni kuljetetaan kylän läpi. Tämän jälkeen juhlinta jatkuu ruoan, juoman ja tanssimisen merkeissä.

Esimerkkejä pyhäpäivistä, jolloin Epiruksen alueella on tapana juhlia:

23. kesäkuuta 2021 - St. Giannis Labathiaris, Parga

26. heinäkuuta 2021 - St. Paraskevi, Plataria

6. elokuuta 2021 - The Transfiguration of the Saviour, Parga

15. elokuuta 2021 - Maria day, Parga