Ravintolat, baarit ja kahvilat

Kosilta löytyy monipuolinen ja maukas valikoima ruokia ja juomia. Voit valita mukavien, perheystävällisten tavernoiden, rantaillallisten tai viihtyisten baarien välillä. Tai mikset pitäisi kahvitaukoa pienessä kahvilassa Kefaloksen vuoren juurella? Täältä löydät parhaat ruoka- ja juomavinkit Kosille!

Olympiada

Tämä perheomisteinen taverna on toiminut jo lähes 30 vuotta, ja sen omistavat Dimitris niminen mies ja hänen perheensä. Täällä sinut toivotetaan avosylin tervetulleeksi, ja ruoka on Kosin saaren parasta valikoimaa. Ravintolan annokset valmistetaan tuoreimmista raaka-aineista, ja jos ohitat ravintolan aamulla tai päivällä tulet varmasti näkemään vanhimmat perheenjäsenet työnteossa valmistamassa päivän annoksia. 

Oromedon

Oromedonin taverna sijaitsee heti oikealla lähtiessäsi pienestä Zian kylästä. Sijainti ei voisi olla täydellisempi – täällä voit nauttia myös saaren kauneimmista auringonlaskuista. Tavernan ruokalistalta löytyy monipuolinen valikoima erilaisia lihoja. Voit myös tilata perheen viinitarhan omaa punaviiniä. Taverna on usein täynnä kesäisin, joten pöytävarausta suositellaan.

Ravintola Kosin kaupungissa

Hyvää ruokaa Masticharissa

Vieraile aidossa Masticharin satamakaupungissa, jossa on monia hyviä tavernoita. Erityisesti Nostos on vierailemisen arvoinen. Nauti erilaisista mezeistä ja suussasulavista moussakoista. Kokeile myös uunissa paistettua fetajuustoa tomaatilla ja chilikastikkeella – se on todellista herkkua! 

Avra Lounge Bar

Avra Lounge Bar sijaitsee vanhassa italialaisessa rakennuksessa Kosin matkailuinfon vieressä. Baari on hyvin suosittu myös paikallisten keskuudessa. Ihmiset tulevat tänne nauttimaan ihanasta ympäristöstä, loistavasta lounasmenusta, kahvista tai hyvistä drinkeistä. Illan hämärtyessä voit ihastella myös upeaa auringonlaskua.  

Illallinen rannan äärellä

Jos haluat nauttia mukavasta illallisesta aivan rannan tuntumassa, Spitaki on oikea valinta. Ravintolan ruokalistalta löytyy hyvää ruokaa italialaisella kosketuksella. Upota varpaat viileään hiekkaan ja nauti maittavasta illallisesta! Ravintola Spitakin löydät Kosin kaupungin reunalta, Psalidia vastapäätä. 

Nostos Beach bar

Tervetuloa rantabaariin, jossa odottaa ihana kreikkalainen ilmapiiri, ja joka on erittäin suosittu niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa. Baari on avoinna viikon jokaisena iltana, kreikkalainen musiikki soi taukoamatta ja kesän aikana baarissa järjestetään jopa konsertteja, joita tähdittävät tunnetut kreikkalaiset laulajat. Nostor Beach Bar sijaitsee Psalidia vastapäätä, aivan rannan vieressä. 

Kreikkalaista- ja house-musiikkia

Kantouni, joka sijaitsee Kosin vanhassa kaupunginosassa, on suosittu paikka kreikkalaisten keskuudessa. Baarissa on erikseen sisä- ja ulkotila. DJ soittaa uusinta kreikkalaista musiikkia, mutta usein myös house- ja R&B musiikki ovat juhlijoiden suosiossa. 

Crêpejä jokaiseen makuun

Jos mielesi tekee makeaa, on crêpe täydellinen valinta pieneen makeannälkään. Crepa Crepa Kosin kaupungissa saat takuulla saaren parhaat crepet. Vaihtoehtoja löytyy suolaisista, ruokavammista crepeistä makeisiin jälkiruokaversioihin. Voit valita myös kevytversion!

Monipuolinen Platanos

Platanoksessa Kosin kaupungissa tarjotaan jännittäviä annoksia, joissa yhdistyvät klassiset kreikkalaiset maut ja muidenkin maiden ruokakulttuurien maut. Ravintola sijaitsee Hippokratesin rannan lähellä, jossa itse Hippokratesin on kerrottu luennoitsevan aikoinaan. 

Turkkilaista ruokaa

Jos haluat kokeilla turkkilaista ruokaa, suosittelemme käymään ravintola Serifissä, jonka löydät Platanin kylästä. Täältä saat saaren parasta turkkilaista ruokaa ja myös hyvää kreikkalaista ruokaa. Iloisen henkilökunnan opastuksella voit päästä myös keittiön puolelle tutustumaan päivän annosten tekoon! 

Ruokailuhetki upeissa maisemissa

Kosin kaupungin ulkopuolella sijaitsevalta kukkulalta löytyy mukava ravintola nimeltä Lofaki. Loistavan ruoan lisäksi ravintola tarjoaa erinomaiset maisemat kaupungin ylitse ja mitä upeammat auringonlaskut illan hämärtyessä.

Hyviä mezejä

Kosin kaupungin ulkopuolella, lähellä Psalidia, sijaitsee mukava taverna Nestoras. Täällä voit nautiskella tuoretta kalaa upeissa merimaisemissa. Mezeannosten lisäksi tarjolla on myös minikatkarapuja ja grillattua mustekalaa.

Zian vesimylly

Matkalla Zian kaupungista Santa Marian kirkolle sijaitsee idyllinen kahvila nimeltä Watermill of Zia. Kahvilan rappusilla on värikkäitä kukkaruukkuja ja kylttejä, joiden lukisemisen jälkeen olet varmasti tietoinen kahvilan erikoisuudesta – sen omasta lemonadista. Touko-kesäkuussa, kun mansikka-aika on parhaimmillaan, lemonadiin lisätään myös tuoretta mansikkasosetta. Herkullista!

Ravintola Kosin kaupungissa

Kahvitauko vuorella

Miltä kuulostaisi kahvitauko kahvila ”Die Grobe Mühlessa”, joka sijaitsee Kefaloksen vuorella Kosilla. Kahvila on rakennettu vanhaan tuulimyllyyn, joten voit nauttia upeista maisemista kupposen äärellä. Sen jälkeen voit matkaa pieneen Limnionasin satamaan, josta löytyy myös pieni ranta. 

Yllätyksiä Elialla

Elia, joka tarkoittaa oliivia kreikaksi, on mukava kreikkalainen taverna Kosin kaupungin vanhassa osassa. Täältä löydät kaikki parhaat kreikkalaiset herkut. Voit valita ruokalistalta esimerkiksi maukkaat mezet, tai pyytää tarjoilijaa yllättämään sinut! 

Rentoudu Myloksella

Lambininrannalla, hieman Kosin kaupungin ulkopuolella, sijaitsee mukava ulkoilmabaari Mylos Beach Bar, joka on viikonloppuisin suosittu myös paikallisten seurassa. Ilmapiiri on loistava, rento musiikki soi ja myös drinkit ovat herkullisia. Baarin vierestä löytyy myös lentopallokenttä, jossa voit käydä pelailemassa.