Kosin kaupungin linna

Kosin nähtävyydet

Ihastele eksoottisia riikinkukkoja ja merikilpikonnia Platan tiheässä mäntymetsässä, vieraile tärkeimmissä arkeologisissa kohteissa tai tutustu upeaan Kosin linnaan. Lue lisää Kosin nähtävyyksistä! 

Kosin kaupungin linna

Johanniittain linnassa Kosin kaupungissa on monia ominaisuuksia, ja se toimii esimerkiksi konserttihallina ja museona. Linnan rakennuksen rauniot ovat todella vaikuttavat, ja ehdottomasti käymisen arvoiset. Avoinna joka päivä klo 8.00-15.00 paitsi maanantaisin.  

Plaka

Plaka on tiheä mäntymetsä, jonka pienessä järvessä asuu merikilpikonnia. Lähistöllä asustavat myös upeat riikinkukot, jotka tuovat osansa alueen erityiseen ilmapiiriin. Tänne päästäksesi aja kohti Kefalosta, ja käänny oikealle sen jälkeen kun olet ohittanut lentokentän. 

Hippokratesin puu

Keskellä Kosia sijaitsee puu, joka on muistona lääketieteen isästä. Tämän kyseisen puun luona Hippokrates aikanaan seisoi ja alkoi jakaa tietojaan häntä kuunteleville. 

Asklepionin temppeli

Asklepion

 Alsklepeionin temppeli on Kosin arkeologisesti tärkein paikka. Temppeli, joka oli alunperin Apollon pojalle Asklepiokselle omistettu lepopaikka, sijaitsee vehreän luonnon ympäröimänä. Täällä voit tutustua temppelin vanhoihin pylväisiin ja upeisiin mosaiikkeihin, jotka ovat 400-luvulta eaa. Avoinna joka päivä paitsi maanantaisin klo 8.00-15.00. Sesonkiaikana Kosin kaupungin satamasta pääset punaisella junalla suoraan Asklepioniin. Matka kestää noin tunnin.

Christodoulon linna

Tänne mahtavalle, strategisella paikalla sijaitsevalle linnalle pääset kun lähdet Palio Pilistä kohti sypressimetsää, josta löydät myös opasteita linnalle. Matka huipulle kestää noin 20 minuuttia, ja perillä pääset nauttimaan monipuolisista ja kauniista maisemista. Jos kaipaat vielä lisää, voit tehdä myös puolen päivän retken alueen upeille vaellusreiteille.