Tigaki

Jokaiselle jotakin

Jos tarvitset pienen tauon auringonotosta, tältä saarelta löydät myös paljon muuta. Tee pysähdys vesipuistossa, rentoudu kuumilla lähteillä tai tutustu Kreikan historiaan arkeologisessa museossa. Kosilta löytyy jokaiselle jotakin – lue parhaat vinkkimme täältä!

Vesibussi koko perheelle

Vesipuisto Lido sijaitsee Tigakin alueen lähettyvillä. Täällä koko perhe voi viettää hauskan päivän monien aktiviteettien parissa. Ratsasta aalloilla aaltoaltaassa, tunne adrenaliini jännittävissä vesiliukumäissä tai ota rennosti Lazy Riverissä. Voit myös pelata vesipooloa tai rantalentopalloa ja tutustua samalla uusiin ihmisiin. Apollomatkat järjestää retkiä Lidoon, jolloin lipun hintaan sisältyvät kuljetus ja sisäänpääsy. 

Therman kuumat lähteet

Kosin itäpuolelta löydät Therman, joka on todella erityinen paikka. Kuuman lähteet ovat peräisin Nissyroksen tulivuoresta, joka sijaitsee saaren rannikko-osalla. Kuumiin lähteisiin on rentouttavaa pulahtaa, ja vesi voi kohota jopa 50-asteiseksi. Huomioithan, että vesi saattaa värjätä vaatteet, joten vältä vaaleissa uima-asuissa uimista. Iltaisin tunnelma lähteillä on erityisen rentouttava, sillä ihmisiä on silloin huomattavasti vähemmän. Vesi lämmittää myös pienen rannan rantaveden.

Matkalla Therman kuumille lähteille

Ulkoilmaelokuvateatteri

Kosin ulkoilmaelokuvateatterissa on todella erityinen ja mukava tunnelma. Joka viikko teatterissa näytetään alkuperäinen englanninkielinen elokuva. Liput maksavat noin 7 euroa, ja paikalta voit ostaa myös erilaisia herkkuja ja juomia. 

Arkeologinen museo

Museosta löytyy esineitä hellenismien, roomalaisten ja ottomaanien ajalta. Osa patsaista, esimerkiksi Afroditen, Hippokratesin ja Alexanderin patsaat ovat 400-luvulta eaa. Museo on avoinna joka päivä maanantaita lukuunottamatta, ja sisäänpääsymaksu on 3 euroa. Arkeologinen museo sijaitsee vapaudentorilla, Kosin markkinapaikan lähellä. 

Platanin turkkilaiset

Turkkilaiset vaikutteet näkyvät kaikkialla Kosin saarella. Monet matkustavat Bodrumiin päiväksi, mutta voit tuntea turkkilaisen kulttuurin myös lähempänä, paikassa nimeltä Platani. Tuhannet täällä asuvat asukkaat ovat alunperin kotoisin Turkista, ja ovat tuoneet tänne oman kulttuurinsa ja perinteensä. Platanissa on myös oma moskeijansa, joka on yhä käytössä. 

Minaret Platanissa

Professionails

Muista myös hemmotella itseäsi lomalla! Professonails on kauneussalonki, jossa voit lomasi aikana hoitaa kätesi ja jalkasi kuntoon ja rentoutua. Salongin löydät läheltä delfiiniliikenneympyrää Kosin kaupungissa. Puh: +30 224 202 4420.

Huolehdi itsestäsi

Tigakin Artemis Hamamista löydät spa-puolen ja hamam-saunan. Ehdottomasti paras loman aloitus on käynti hamam-saunassa, jossa saat kuorittua arjen huolet pois iholtasi. Samasta paikasta voit varata myös ihania hierontoja. Täydellinen pohja myös rusketukselle! Tel: +30 224 20 67270-71-72.

Panagia Tsoukalaria

Tämä pieni, yksityinen kirkko sijaitsee lähellä Kosin kaupunkia. Kesäisin täällä järjestetään usein grilli-iltoja ja muita festivaaleja ja tapahtumia. Täällä sinua odottavat upeat maisemat!