Perhe Gran Canarialla

Tälläistä loma on Lopesan Baobab Resortissa

Jos vielä mietit, kannattaako lomalle valita Meloneraksen yksi upeimmista hotelleista, Lopesan Baobab Resort, niin katseet tänne! Lue kattava lomakertomus lasten kanssa lomailusta Gran Canarialla – kiperiin kysymyksiin on vastannut Laila Lindqvist, joka oli lomalla perheensä kanssa joulukuussa 2021. Ja vaikka nämä vinkit ovat perhelomalta, niin mainittakoon että hotelli on ollut valtavan suosittu myös aikuisten lomailijoiden keskuudessa. Lukuiloa!

Perhe uima-altaalla Uima-altaat olivat hitti Lopesan Baobabissa

Kerro teistä, keitä matkalla oli mukana?

Matkassa oli sisällöntuottaja Laila Lindqvist, puoliso Jonas Hirvonen ja lapset: 7-vuotias Liam ja kohta-4-vuotias Ebbe. Meillä on korona-aikana ollut kova ikävä yhdessä matkustamista, sillä matkustimme ennen säännöllisesti. Tämä loma oli siis todella odotettu ja kaivattu, vaikka lapsia ensin vähän jännittikin. Matka oli Lailan ja lasten kohdalla ensimmäinen Kanariansaarille. 
 

Millasia kokemuksia teille jäi hotellista ja sen palveluista?

Lopesan Baobab palveluineen oli meille ehdottomasti positiivinen ja ikimuistoinen kokemus. Hotelli oli elämyksellisin jossa olemme olleet. Tilava ja siisti huone ja tilat, ystävällinen palvelu, monipuolinen ja herkullinen ruokatarjonta, elämyksellinen ympäristö upeine rakennuksineen, eläinfiguureineen ja kasveineen, sekä upeat altaat ja mielenkiintoinen ohjelmatarjonta jäivät kyllä mieleen.

Myös hotellin sijainti on aivan loistava. Oli mukavaa astua hotellilta suoraan ostoskadulle ravintoloineen, tai muutaman minuutin kävelymatkan päähän rannalle tai bussiasemalle. Suosittelisimme lämpimästi tätä hotellia kenelle tahansa Gran Canarialle matkaavalle.

Uima-allas Lopesan Baobabissa Hotellialue altaineen on upea!

Ruoka kiinnostaa aina! Millainen hotellin ruokatarjonta ja aamiainen oli mielestäsi?

Pidimme Lopesan Baobabin ruokatarjonnasta todella paljon. Söimme hotellilla buffetaamiaisen- ja illallisen joka päivä. 

Buffetaamiaisesta ei puuttunut mitään. Leipiä, jogurtteja, muroja, juustoja, salaatteja, erilaisia munakkaita, makkaroita, lettuja, churroja, lämpimiä leipiä ja maukkaita, tuoreita hedelmiä ja makeita leivoksia. Kaiken kruunasi lasillinen herkullista cavaa. Sekä lapsille että aikuisille maistui aamiainen ja sillä jaksoi nautiskella altaalla pitkälle päivää, kun tuli syötyä niin monipuolisesti ja isosti.

Myös illallinen on oli loistava. Joka päivä vaihtuva tarjonta oli laaja ja monipuolinen. Oli raikkaita ja ruokaisia salaatteja, iso alkupalatarjonta sisältäen paljon mereneläviä, liha- ja kasvisvaihtoehtoja. Pääruoista puhumattakaan. Pastat, risotot, paellat, kalat, kanat, lihat, kasvikset vaihtelivat päivittäin ja valinnanvaraa oli. Jäkiruokina oli paljon erilaisia leivoksia, mousseja ja jäätelöitä. Buffetissa huolehdittiin myös koronaturvallisuudesta, päydät oli sijoiteltu väljästi ja halutessaan sai istua lasitetulla terassilla. Ruoat haettiin kertakäyttöhanskat kädessä ja maski oli ehdoton.

Itse pidin ruokatarjonnassa eniten suuresta valikoimasta mereneläviä, sekä ihanasta aamiaisesta. Myös hotellin  A la Carte -ravintola olisi ollut kiva kokea, mutta kokemuksiemme mukaan buffet sopii lapsillemme paremmin.

 

Kuinka lapset ja perheet oli huomioitu hotellissa, viihtyivätkö muksut?

Muksut viihtyivät hotellissa loistavasti ja kysyvät usein koska palaamme takaisin. Lapset otettiin espanjalaiseen tapaan aina ystävällisesti, hassutellen ja huomioiden vastaan. Lapsille oli tarjolla ohjelmaa, kuten erilaisia leikkihetkiä ja ohjelmanumeroita. Kävimme iltaisin katsomassa esimerkiksi mini-discoa. Hotellilta löytyy myös lastenallas liukumäkineen sekä kaksi leikkitilaa ja koripallo/jalkapallokenttä. Myös moni hotellin muista, upeista uima-altaista soveltui hienosti lapsille. Lapsille oli hotellilla paljon sopivia ruoka-vaihtoehtoja ja paljon katseltavaa. Kävimme monta kertaa esimerkiksi ihailemassa hotellin omia kilpikonnia ja kaloja. Unohdimme matkarattaat kotiin, mutta hotellin vastaanotolta matkarattaiden vuokraus onnistui näppärästi.

 

Mikä oli parasta hotellissa?

Laila: Omasta mielestäni hotellissa oli parasta sen elämyksellinen ympäristö, monipuolisuus, sijainti ja ruoka. Ihan jo pelkästään hotellilla vietetty viikko ei olisi käynyt tylsäksi, kun joka päivä olisi voinut vaihtaa uudelle altaalle, harrastaa eri aktiviteetteja ja syödä monipuolisesti erilaisia ruokia. Oli kuitenkin kiva päästä parissa minuutissa rannalle ja ostoksille, tai vaikka bussi-asemalle jolta nopeasti hurautti tutkimaan saaren muita osia.
Lapset: Uima-altaat olivat lasten loman kohokohta.
Jonas: Ilmapiiri, monipuolisuus, huone, ruoka ja palvelut olivat Jonaksen mielestä huippuluokkaa.

Lapsi hymyilee Hotellin alueella riitti tutkittavaa ja ihmeteltävää!

Mitäs tykkäsitte Maspalomaksen alueesta ja hotellin ympäristöstä?

Maspalomaksen alue oli viihtyisä ja rauhallinen. Aivan hotellin läheisyydestä löytyi kauppakeskus, ja hotellin vierustaa kulkeva ostoskatu vei kauniille rantabulevardille, majakalle ja Maspalomaksen hiekkadyyneille. Alueella oli paljon kivoja ravintoloita ja kahviloita ja pidimme alueen tunnelmasta yleisesti. Kävelimme iltaisin rantabulevardia katsomassa auringonlaskua ja metsästämässä Pokemoneja.

 

Kenelle suosittelisit Lopesan Baobabia?

Suosittelisin sitä ehdottomasti perheille, koska koimme itse perheenä hotellin todella kivaksi. Myös pariskunnat ja ystäväporukat sopisivat mielestäni hyvin viettämään lomaansa Lopesan Baobabiin. Hotellissa on niin paljon valinnanvaraa esim. allas-aluiden suhteen, että varmasti jokaiselle löytyy jotakin. Vaikka hotellilla oli paljon lapsiperheitä, oli se kuitenkin rauhallinen.

 

Top 5 vinkkiäsi lomalle Gran Canarialle:

  • Mielestäni Puerto de Mogan on ehdoton retkikohde Gran Canarilla. Kaunis satamakylä, valkoiset talot, turkoosi vesi, värikkäät kukat, ihastuttavat ravintolat ja ostosmahdollisuudet olivat todella näkemisen ja kokemisen arvoisia. Olisin tahtonut kokea Apollomatkojen tarjoaman retken delfiinisafarille ja Puerto Moganin markkinoille. Ensi kertaan!
  • Maspalomasin hiekkadyynejä oli hauska juosta ylös, alas ja ihanilla upeita maisemia.
  • Puerto Rico ja sen tunnelmallinen ja tuulensuojainen ranta on aivan ihana. Puerto Ricossa on myös paljon kivoja ravintoloita ja esim. Angry Birds puisto lapsille ja pari mukavaa minigolfpaikkaa. 
  • Saaren tutkiminen bussilla tai vuokra-autolla. Me ei tällä kertaa vuokrattu autoa, kun huomattiin miten helposti ja nopeasti bussilla pääsi liikkumaan saarella. Lyhyiden välimatkojen ansiosta ehtii viikossa nähdä vaikka mitä ihania rantoja ja kyliä.
  • Myös pääkaupunki Las Palmas on ehdottomasti käymisen arvoinen, ja matka bussilla sinne taittui tuon tuosta ihanien maisemien ansiosta.