Dubai lasten kanssa

Dubai lasten kanssa

Yhä useammat valitsevat Arabiemiraatit ja erityisesti Dubain lomakohteekseen. Kohteeseen houkuttelevat rannat, vaikuttava aavikko sekä ostosmahdollisuudet ja kiinnostavat nähtävyydet. Lue Dubaissa asuvan tanskalaisen Christinan sisäpiirin vinkkejä lomalle lasten kanssa.

Loma lasten kanssa Arabiemiraateissa on varmasti ainutlaatuinen kokemus. Lentomatka on vain reilut kuusi tuntia, ja perillä odottaa taatusti aurinkoinen sää. Sadepäiviä on vain muutama vuodessa. Arabiemiirikuntia on seitsemän, ja Apollomatkoilla voit matkustaa niistä viiteen – Dubai, Abu DhabiRas Al Khaimah, ja pieni Ajman.

Dubai on Lähi-idän vastine Las Vegasille ja se rikkoo monia maailmanennätyksiä. Fujairah ja Ras Al Khaimah sijaitsevat turkoosinsinisen meren rannalla ja talvisin lämpötila pysyttelee noin 25 asteessa.

Christina Friis Møller ja hänen puolisonsa ovat molemmat hammaslääkäreitä ja he ovat asuneet Dubaissa neljä vuotta 5- ja 7-vuotiaiden lastensa kanssa. Perhe nauttii Dubain lapsiystävällisestä ympäristöstä.

”Pidämme kaikki täällä asumisesta ja nautimme ulkoilmaelämästä. Ja täällä tuntee olonsa turvalliseksi lasten kanssa liikkuessa. Dubaissa lapset ovat tervetulleita ja heidät otetaan hyvin vastaan,” hän sanoo.

Vesipuistoja tai aavikon ihmisiä 

Riippumatta siitä, missä Arabiemiraatissa lomailet, hotellit ovat erittäin tasokkaita. Meren rannalla voit rentoutua huojuvien palmujen alla tai vierailla joissakin Arabiemiraattien kolmesta jättimäisestä vesipuistosta.

”Vesipuistot ovat hienoja ja sopivat yli 5-vuotiaille lapsille. Jos maksatte pääsystä hotellin ranta-alueella, voitte käyttää myös uima-altaita ja kaikkia tarjolla olevia vesiruheilulajeja”, Christina sanoo.

Vesipuisto Dubaissa

Vaihtelua ranta- ja vesielämään saa suuntaamalla aavikkosafarille tai ajamaan hiekkarallia, kameliratsastuksesta tai itämaisesta tanssista. Aavikon voi kokea myös hevosenselästä.

”Se on hyvä tapa nähdä beduiiniperinteitä", Christina sanoo. Hän myös suosittelee vierailua Babs Al Sharms -aavikkohotellissa, joka sijaitsee 40 minuutin ajomatkan päässä Dubaista. Hotellin kattoterassilta voi ihailla auringonlaskua ja lapset voivat ratsastaa kameleille.

Torni ja laskettelukeskus aavikolla

Dubaissa on niin paljon eri aktiviteetteja, että kaikkiin on vaikea ehtiä. Christinan mukaan vierailu Burj Khalifassa on mahdutettava aikatauluun. 828-metrinen teräsrakennus on maailman korkein torni.

”Liput näköalatasanteelle voi ostaa nettisivujen kautta. Visiitti on elämys kaikille”, Christina sanoo. (Apollomatkat järjestää myös retkiä Dubaissa, mm. Burj Khalifaan.)

Burj Khalifa sijaitsee Dubai Mallin ja Dubai Fountainin vieressä. Dubai Fountain on näyttävä suihkulähde, joka suihkuttaa vettä 100 metriä ylöspäin musiikin säestyksellä. Lapset ovat vaikuttuneita esityksestä ja he pitävät myös jättimäisestä akvaariosta ja pienestä eläinpuistosta.

Aikuiset voivat piipahtaa maailman kalleimmassa hotellissa Burj Al Arabissa, jossa kaikki on tehty kullasta.

”Myös kiertoajelu bussilla Dubaissa on kiinnostava, sillä se kiertää vanhoissa basaareissa ja Dubain museon ohi", Christina vinkkaa.