Dubai kohdetiedot

Aikaero:

talvella +2 tuntia, kesällä +1 tunti (GMT +4)

Kieli:

Arabia

Valuutta:

Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien dirham (AED)

Passi ja viisumi:

Lue lisää passi ja viisumi Arabiemiraatit.

Ruoka ja juoma:

Keskihinta illalliselle on noin 20 €. Alkoholi on erittäin kallista.

Lentokenttäkuljetus:

Bussimatka lentokentältä Dubain hotelleihin kestää noin 30-60 minuuttia. Huomioithan, että lentokenttäkuljetusten kesto voi vaihdella liikenneolosuhteista riippuen ja odotusaika lentokentällä voi olla 15-45 minuuttia ennen kuin bussi lähtee kohti hotelleja. Uutena vuotena (31.12-1.1) lentokenttäkuljetus voi kestää 1,5 tuntia normaalia pidempään eri tapahtumien vuoksi. Apollomatkojen opas ei ole yleensä mukana lentokenttäkuljetuksissa.

Rannat:

Dubaissa on upeita rantoja ja merivesi on kristallinkirkasta. Hyvät mahdollisuudet rantalomailuun. Rannalla voi olla normaalit uima-asut yllä, yläosattomissa auringonotto kielletty. Allasveden lämpötila on usein säädelty hotelleissa ja vesi on virkistävän viileää.

Iltaelämä:

Dubaissa on loistavat ostosmahdollisuudet. Täältä löytyy suuria ostoskeskuksia ja iranilainen kortteli, maustebasaari (Spice Souk) ja kultabasaari (Gold Souk). Kotiinviemiseksi voi ostaa mattoja, kultaa, käsitöitä, vaatteita, kenkiä, lastenvaatteita, aurinkolaseja, urheiluvaatteita ja elektroniikkaa. Dubaissa on paljon pubeja, diskoja, yökerhoja ja baareja, missä meno jatkuu yömyöhään.

Julkinen liikenne:

Osassa hotelleja on maksuton kuljetus Dubain keskustaan ja rannalle. Taksilla matkustaminen on myös yleistä ja hinnat ovat paljon halvempia kuin Suomessa.

Aktiviteetit:

Vesiurheiluaktiviteetteja järjestetään monilla rannoilla. Tennista on mahdollista pelata monissa hotelleissa ja osassa on myös mahdollisuus pelata squashia. Voit myös ajaa aavikolla jeepillä, kokeilla vesihiihtoa tälle tarkoitetulla radalla ja lasketella ostoskeskuksessa.

Hyvä tietää:

Huom! Kaikissa Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien hotelleissa veloitetaan asiakkailta turistivero, joka maksetaan hotellille uloskirjautumisen yhteydessä. Turistivero on majoitusluokituksesta riippuen noin 10-20 AED /huone/yö (10 dirhamia = noin 2 euroa). Tämä lisämaksu ei kuulu matkan hintaan.

Monissa hotelleissa tulee sisäänkirjautumisen yhteydessä jättää 200 US-dollarin suuruinen pantti, joka palautetaan uloskirjautumisen yhteydessä (summa pidätetään luottokortilta).

Dubai on kasvanut räjähdysmäisesti ja monia rakennushankkeita on meneillään ympäri Arabiemiirikuntia.

Internet-yhteys toimii maassa usein hitaasti, ja katkokset ovat yleisiä.

Huomioithan, että alkoholin myynti on kielletty tiettyinä päivinä vuodessa. Alkoholi on hyvin kallista ja saatavilla pääosin vain hotelleista. Mikäli hotelleissa ei myydä alkoholia, on tästä mainittu hotellin esittelysivulla. Tullivapaita tuotteita voi ostaa lentoasemalta saavuttaessa sekä kotiinlähdön yhteydessä. Maksimimäärä on 4 litraa per henkilö.

Dubaissa on suuret ja ruuhkaiset monikaistaiset tiet. Dubaissa on tästä syystä vaikea kävellä ympäriinsä ja monessa tapauksessa ainoa tapa liikkua paikasta toiseen on joko taksilla tai julkisella liikenteellä.

Alkoholi Alkoholi on hyvin kallista ja saatavilla pääosin vain hotelleista. Mikäli hotelleissa ei myydä alkoholia, on tästä mainittu hotellin esittelysivulla. Huomioi kuitenkin että paikallinen laki kieltää alkoholin tarjoilun tiettyinä päivinä vuodesta. Tullivapaita tuotteita voi ostaa lentoasemalta saavuttaessa sekä kotiinlähdön yhteydessä. Ikäraja alkoholituotteille on 21 vuotta. Sharjahin emiraatissa alkoholi on kielletty kokonaan.

Ramadan Muslimien pyhää juhlakuukautta Ramadania vietetään 2.4.-2.5.2022. Tänä aikana paikalliselo hiljentyy. Monet kaupat ovat suljettuna ja palvelut toimivat hieman hitaampana. Ramadanin aikaan alkoholia tarjoillaan pääsääntöisesti auringonlaskun jälkeen. Joissain hotelleissa alkoholia ei tarjoilla lainkaan, tai sen tarjoilu on rajattu tietylle alueelle tai esimerkiksi vain hotellihuoneeseen. Ramadanin aikaan ei järjestetä viihdeohjelmaa, ja se saattaa vaikuttaa osaan Apollomatkojen retkistä.

Vaatetus Pukeutumisessa suosittelemme vaatteita, jotka peittävät olkapäät ja polvet. Paljastavia ja läpinäkyviä vaatteita tulisi välttää. Moskeijoissa vieraillessa naisien tulee peittää hiukset esimerkiksi huivilla. Sharjahissa ja Ajmanissa pukeutumisen suhteen ollaan tiukempia, ja naisien tulisi peittää myös olkavarret ja pohkeet, ja miesten käyttää pitkiä housuja. Auringonotto yläosattomissa on kielletty.

Alle 21-vuotiaat Ikäraja alkoholituotteille on 21 vuotta. Alle 21-vuotiaat hotellista riippuen eivät saa kirjautua sisään hotelliin ilman vanhemman lupaa. Tällöin ilman vanhempia matkustavilla tulee olla mukana passikopio vanhemman passista sekä vapaamuotoinen lupa englanniksi. Jos lapsella on eri sukunimi kuin vanhemmalla, tulee mukana olla syntymätodistus. Kysy lisätietoja myyntipalvelustamme ([email protected] / 09 61547400) tai Arabiemiraattien suurlähetystöstä: www.uaeembassy.se.