Aktiivilomien Madeira

Aktiivista lomaa Madeiralla

Vaellusta, enduro-pyöräilyä, polkujuoksua, canyoningia, surffausta, SUP-lautailua, sukellusta, melomista tai snorklausta – Madeira on ulkoilma-aktiviteettien paratiisi! Saaren pääkaupunki Funchal on upea matkakohde, mutta löytääksesi suosikkipaikkasi sinun täytyy vain vetää lenkkarit jalkaan ja lähteä kaupungin ulkopuolelle tutkimaan upeita luontomaisemia. 

Vaella upeissa metsämaisemissa tai dramaattisissa vuoristoissa

Madeira on jo pitkään ollut suosittu matkakohde vaeltajien keskuudessa, sillä täältä löydät loputtomasti luonnonkauniita kävelyreittejä ja vaelluspolkuja. Voit valita itsellesi sopivan tason, matkan pituuden ja vaikeustason – valitsetko kenties mukavan metsäreitin vai haastavamman reitin vuoristossa? Useat reitit kulkevat vanhoja levadoja pitkin, joita on ennen käytetty veden kuljetukseen saaren pohjoispuolelta eteläpuolelle. Maisemat reittien varrella ovat henkeäsalpaavia: vehreitä laaksoja, vesiputouksia ja mystisiä tunneleita. Tulet ymmärtämään nopeasti, miksi saarta pidetään yhtenä maailman parhaista vaelluspaikoista. On tärkeää myös lopettaa vaellus oikealla tavalla! Kokeile Madeiran kansallisdrinkkiä nimeltä poncha, joka sisältää sitruunaa, hunajaa ja rommia. Virkistävä juoma maistuu taatusti aktiivisen päivän jälkeen! Muista myös maistaa paikallisia simpukoita, joita kutsutaan nimellä Lapas, ja jotka on maustettu yrteillä ja valkosipulilla. 

Loistavia reittejä pyöräilyyn, polkujuoksuun ja melomiseen

Upeiden maisemien ja reittien vuoksi ei ole kovinkaan yllättävää, että monet polkujuoksijat ovat löytäneet tiensä Madeiralle. Ylämäet ja muut korkeat nousut luovat täydellisen ympäristön tälle lajille. Madeiralta löydät Euroopan parhaat mahdollisuudet enduro- ja maastopyöräilylle. Saarelta löytyy useita yrityksiä, jotka järjestävät opastettuja pyöräilyretkiä.

Oletko kokeillut tai tiedätkö mitä on Canyoning? Canyoning on yhdistelmä vaellusta, kiipeilyä ja uimista tietynlaisissa luonnonkohteissa, jotka tarjoavat haastavan ympäristön - esimerkiksi rotkoissa. Tätä seikkailua ei kannata jättää väliin lomaillessasi Madeiralla. 

Vesiaktiviteetteja ja surffausta dramaattisella Atlantiksella

Surffaus Madeiralla on suorastaan maaginen kokemus! Suuri osa rannikosta koostuu kallioista, mutta Madeiralla on myös hienoja hiekkarantoja ja pieniä niin sanottuja ''beachbreakereitä'', esimerkiksi saaren pohjoispuolella: Porto da Cruz ja Seixal - täydellisiä aloitteleville surffareille.