Madeiran parhaat rannat

Madeiran ihanimmat rantapaikat

Madeiralla on useita mukavia uimapaikkoja, joissa voit ihailla merestä kohoavia kallioita ja nauttia rantapäivistä kivirannoilla, mustilla laavarannoilla tai kullanhohtoisilla hiekkarannoilla. Valinta on sinun! 

Viisi parasta rantaa Madeiralla

  1. Painha
  2. Ponta Gorda
  3. Calheta Beach
  4. Machico
  5. Praia Formosa

Suurimmat rannat eivät ole aina parhaita!

Prainha on pieni laavahiekkainen ranta, joka sijaitsee Ponta de São Lorençon lähessä – Madeiran itäisimmässä osassa. Tänne pääset vain vuokra-autolla.

Pienelle lahdelle päästäksesi jatkat vain portaita alas. Suosittelemme myös tekemään pienen vuoristokävelyn Ponta de São Lorençossa. Vaelluksen jälkeen voit tehdä virkistävän pulahduksen Atlantin valtameressä! Kesäisin rannalla on myös pieni baari. 

Uimaystävällinen Lido

Kuten saatat ehkä tietää, Madeiralla ei juurikaan ole luonnonrantoja. Sen vuoksi saarelle on rakennettu useita uimapaikkoja. Matkalla Lidon keskustasta Ponta Gordaan voit kävellä rantapromenadia pitkin. Lomakeskus on Madeiran uusimpia, ja täältä löydät kaksi eri allasta, erillisen lastenaltaan, aurinkotuoleja ja paljon muuta. Täällä vietät takuuvarmasti hauskan päivän koko matkaseurueen voimin. 

Madeiran kultaiset hiekkarannat

Jos tahdot tuntea hiekan varpaidesi välissä, kannattaa suunnata saaren itäpuolella sijaitsevaan Machicoon, tai Calheta Beachille saaren lounaispuolella. Täällä odottavat saaren kaksi keinotekoista hiekkarantaa, joiden hiekka on suoraan Marokosta. 

Rannat ovat todella suosittuja, ja paikan päältä voit vuokrata myös aurinkotuoleja- ja varjoja. Rannalle pääset joko kävellen tai helposti julkisen liikenteen avulla. Machicossa on myös mukava rantapromenadi, hyviä ravintoloita ja kahviloita sekä ostosmahdollisuuksia.

Praia Formosa

Kävellessäsi Ponta Gordan lomakeskuksen ohitse, tulet pienelle Centro Marin ostoskeskukselle. Kun kävelet rappuset alas ja Doca do Cavacasin kalaravintolan ohi, tulet vanhan tunnelin luokse josta pääset suoraan Praia Formosaan. Tämä Madeiran saaren pisin ranta koostuu kivistä ja mustasta laavahiekasta. Praia Formosa on niin paikallisten kuin turistienkin seurassa. Jos haluat tehdä pidemmän reissun, voit jatkaa rantapromenadia pitkin Câmara de Lobosin kalastajakylään, joka on noin 6 kilometrin päässä. Huomioithan, että tunneli suljetaan yön ajaksi. 


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Tutustu Madeiran lomiimme, inspiroidu matkavinkeistä ja tilaa uutiskirje.

Kaikki Madeiran matkavinkit

Tutustu Madeiran matkavinkkeihin ja nappaa parhaat vinkit saaren rannoista, aktiviteeteista ja nähtävyyksistä!

Tutustu matkavinkkeihin

Madeira

  • Miellyttävä lämpötila ympäri vuoden
  • Kontrastien saari täynnä upeaa luontoa
  • Täydellinen ulkoiluun
Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista ja uutuuksista sekä lomavinkkejä matkaasi varten!

Tilaa uutiskirje täältä