Vaella Madeiralla

Koe enemmän Madeiran matkallasi ja lähde vaeltamaan saaren upeaan luontoon tarjoamillemme vaellusreiteille. Voit varata ennakkoon vaellusretkiä jopa kolmeksi päiväksi.

Taianomaisia ​​luontoelämyksiä Madeiralla

Madeira on kaikkien luontoa ja ulkoilua rakastavien unelmakohde. Tutustu Madeiran monipuoliseen maisemaan jyrkkine kallioineen, vehreine laaksoineen ja dramaattisine vesiputouksineen. Upeiden vaellusreittien varrella nautit luonnonkauniista maisemista, ja pääset kokemaan saaren kasvistoa ja eläimistöä läheltä. Jotkut vaellusreitit ovat haastavia, kun taas toiset ovat rennompia ja sopivat sekä aloittelijoille että kokeneille retkeilijöille.

Milloin on paras aika patikoida Madeiralla?

Vastaus on yksinkertainen - ympäri vuoden! Madeiralla on subtrooppinen ilmasto, mikä tarkoittaa sitä, että retkeilyreitit ovat käytettävissä ympäri vuoden. Kesäkuukausina lämpötila voi nousta 25 asteeseen, mutta korkean kosteuden ja viileän merituulen ansiosta reiteillä ei ole liian kuuma. Syksyllä ja keväällä lämpötila on hieman viileämpi, mikä tekee vaelluksesta hieman miellyttävämmän. Talvella voit kokea Madeiran toisen puolen ja lempeät lämpötilat.


Vaellusretket

Valitse kolmen päivän vaelluspaketti sisältäen vaellusretket Rabacalissa, Quiemadas/Santassa ja Pico Ruivossa tai yhden päivän vaelluksen johonkin näistä kohteista.

Rabacal vaellus

Rabacal, 11 km

Vaellus alkaa Paúl da Serran korkealta tasangolta ja jatkuu kohti vehreää Rabacal-laaksoa. Täällä tutustut oppaan johdolla Madeiran tunnettuihin kasveihin ja eläimiin, jonka jälkeen matka jatkuu suurimpaan elossa olevaan laurisilvametsään, josta Madeira on kovin ylpeä. Tämän jälkeen otetaan suunta Riscon vesiputouksille, jossa on pieni järvi ja 25 luonnonmukaista vesiputousta.

 • Vaikeustaso: keskitaso
 • Pituus: noin 11 km
 • Kesto: noin 4 tuntia
 • Kokonaispituus sisältäen kuljetukset: koko päivä
 • Englanninkielinen paikallisopas
 • Ruoka ja juoma ei sisälly hintaan.
 • Taskulamppu on hyvä ottaa mukaan.

 

Varaa

Santanan vaellus

Queimadas/Santana 13 km tai Levada dos Cedros 11 km

Queimadas/Santana

Tämä idyllinen vaellusretki saaren itäpuolella vie meidät läpi vehreän paratiisin, josta on upeat näkymät laaksoihin ja pieniin kyliin. Vaellusretki kulkee läpi Caldeirão Verdin levadan ja kauniin laurisilvametsän ennen saapumista vesiputoukselle, jossa on aikaa piknik- tauolle. Tämän jälkeen matka jatkuu kohti Santanaa. Laurisilva on subtrooppinen metsä, joita sijaitsee korkean ilmankosteuden alueilla, joissa on lempeä, tasainen lämpötila ympäri vuoden. Metsälle on ominaista laajalehtiset puulajit, joissa on aina vehreät, kiiltäväpintaiset ja pitkät lehdet. Ne tunnetaan myös nimellä "laurofylli" tai "lauroid". Noutopaikka hotellilla. Lisätietoja saapumisen yhteydessä.

 

Vaikeustaso: keskitaso
Pituus: noin 13 km
Kesto: noin 4,5 tuntia
Kokonaispituus sisältäen kuljetukset: koko päivä
Englanninkielinen paikallisopas.
Ruoka ja juoma ei sisälly hintaan.
Taskulamppu on hyvä ottaa mukaan.

 

Levada dos Cedros

Tämä jännittävä vaellus alkaa Seixalin alueelta ja vie sinut maagisen Laurissilva nurmimetsän läpi. Vaelluksen aikana pysähdymme ihailemaan kauniita Ribeira de Janelan näkymiä ja vesiputousta, joka luo joen kristallinkirkaasta vedestä.

Vaikeustaso: keskitaso
Pituus: noin 11 km
Kesto: noin 3,5 - 4,5 tuntia
Ruoka ja juoma ei sisälly hintaan.

 

Varaa

Pico Ruivon vaellus

Pico Ruivo 13 km

Haasta itsesi ja lähde vaellukselle Madeiran kahden korkeimman huipun välille, josta on upeat näkymät. Retki alkaa auton kyydillä Pico Areirossa, jossa mukaan liittyy paikallinen vaellusopas. Tämän jälkeen alkaa itse vaellus Pico de Arieirolta ja Pico Ruivolta kohti Achada do Teixeiraa, josta on upeat maisemat saaren ylle. Jyrkkä maasto ja kiemurtelevat polut vaativat osallistujilta hyvän peruskunnon, mutta kauniit maisemat tekevät vaelluksesta hyvin sen arvoista.

Vaikeustaso: vaikea
Pituus:13 km, joista 10 km on ylämäkeä
Kesto: noin 5 tuntia
Kokonaispituus sisältäen kuljetukset: koko päivä
Englanninkielinen paikallisopas.
Ruoka ja juoma eivät sisälly hintaan.

 

Varaa

Hintaan sisältyy

 • Edestakaiset kuljetukset hotelliltasi
 • Lisensioitu, ammattimainen opas
   

Ota mukaasi (ei sisälly hintaan)

 • Tukevat, vettä pitävät vaelluskengät
 • Tasku- tai otsalamppu
 • Sade- tai kuoritakki, joka soveltuu eri tyyppisiin sääolosuhteisiin (lämpötila saattaa vaihdella 5-20 asteen välillä)
 • Vesi, välipalat tai lounas ei sisälly hintaan (vaellusreittien varrella ei ole kauppoja tai ravintoloita)
 • Vessapaperia

Lisää vaellusretki varauksellesi 

Vaelluspäivät

Rabacal (torstai), Queimadas/Santana, (perjantai)
Pico Ruivo (lauantai)

Noutoajat kaikille vaellusretkille: Funchal noin klo 09:00, Caniço noin klo 08:30. Tarkat kellonajat saatavilla kohdehenkilökunnaltamme paikan päällä.


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Tutustu Madeiran lomiimme, inspiroidu matkavinkeistä ja tilaa uutiskirje.

Kaikki Madeiran matkavinkit

Tutustu Madeiran matkavinkkeihin ja nappaa parhaat vinkit saaren rannoista, aktiviteeteista ja nähtävyyksistä!

Tutustu matkavinkkeihin

Madeira

 • Miellyttävä lämpötila ympäri vuoden
 • Kontrastien saari täynnä upeaa luontoa
 • Täydellinen ulkoiluun
Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista ja uutuuksista sekä lomavinkkejä matkaasi varten!

Tilaa uutiskirje täältä