Madeiran nähtävyydet

Madeiralla on monia maamerkkejä, joille kaikille on yhteistä kaunis ja dramaattinen luonto jyrkät kalliot ja kukoistavat, värikkäät kukat. 

Cabo Girão

Cabo Girão on yksi Euroopan korkeimmista rantakallioista. Kallion kärki on 580 metriä merenpinnasta, ja täältä onkin upeat näkymät meren ylitse. Näet myös kaikki mukavat terassit, jotka sijaitsevat kallion juurella. 

Jos halut hieman extrajännitystä ja perhosia vatsaan, voit seistä myös näköalapaikan lasitasanteella.

Kallio sijaitsee noin 2 kilometrin päässä Câmara de Lobos länteen, ja noin 14 kilometrin päässä Funchalin keskustasta.

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha, Jardim Botânico, oli aikoinaan Reidsin perheen kotitila. Yli 35 000 neliömetrin alueella kasvaa yli 2000 erilaista kasvia ja puuta, jotka ovat peräisin eri puolilta maailmaa. Täällä sijaitsee myös luonnontieteellinen museo, ja jos kuljet alueella olevaa polkua pitkin, löydät lopulta upeita kukka-asetelmia, jotka kukkivat sateenkaaren väreissä koko vuoden ympäri. Samalla pääsylipulla pääset myös lintupuistoon, joka sijaitsee aivan kasvipuutarhaa vastapäätä.

Pääset Jardim Botânicoon helposti funikulaari-kaapelihissillä, kaupunkibusseilla numero 29, 31 och 31A tai taksilla. Puisto on avoinna joka päivä klo 9.00-18.00. Osoite: Caminho das Voltas 15, Funchal.

Kaapelirata Monteen

Vanhasta kaupungista voit mennä myös kaapeliradalla pieneen Monten kylään, joka on tunnettu Monte Palace Tropical Gardenista. Puutarha on täynnä eksoottisia kukkia, itämaisia puutarhoja ja maailman suurimpia japaninkäpypalmukokoelmia. Täältä löydät myös kivimuodostelmia ja kvartsikristalleja, joten aikaa täällä käymiseen kannattaa varata ainakin muutama tunti – tekemistä ja näkemistä on paljon! 

Kaunis Nosso Senhora do Monten kirkko on myös vierailemisen arvoinen paikka. Kuuluisat korivaunut lähtevät aivan kirkon edestä, joten voit tehdä erilaisen matkan takaisin Funchaliin. Matka kestää noin 15 minuuttia.  Kaupunkiin pääset takaisin myös paikallisbussilla tai taksilla. Hauskaa reissua! 

Madeira Story Center

Oletko kiinnostunut tuntemaan Madeiran historian paremmin? Silloin Madeira Story Center on täydellinen paikka sinulle. Se on moderni museo, jossa opit historiasta ja kulttuurista käyttäen kaikkia aistejasi – hauska kokemus koko perheelle! 

Paikallisia maamerkkejä

Funchalin vanhassa kaupunginosassa törmäät nopeasti mahtavan keltaisen seinän. Seinä on peräisin vanhasta linnoituksesta, joka aikoinaan suojeli kaupunkia. Linnoitus rakennettiin 1600-luvun lopussa, ja sen jälkeen sitä on korjailtu ja myös laajennettu. 1990-luvulla linnoitus avattiin kaikille. Ylhäältä linnoituksesta voit kokea upeat näkymät Funchal Bayn ja sataman yli. Samalla paikalla on myös kaksi museota, sekä pieni ravintola. Linnoitus on avoinna maanantaista lauantaihin klo 10.00–12.30 ja 14.00–17.30.

Nunnien laakso

Funchalin ulkopuolella sijaitsee upea Nunnien laakso, jota kutsutaan myös nimellä Curral da Freiras. Laakso on saanut nimensä Santa Claran nunnaluostarilta, joka pakeni tänne 1550-luvulla ranskalaisten merirosvojen hyökkäyksen jälkeen. 

Vain muutaman kilometrin päässä kaupungin vilskeestä löytyvät vehreät ja rehevät vuoret. Tämä laakso on nähtävä. Laakson polut nousevat jopa 1000 metriä meren pinnan yläpuolelle. Näkymä vuorilta alas on mitä maagisin! Laaksossa on myös marketti, josta voi ostaa tuliaisia tai maistaa paikallista likööriä. Muista pakata takki mukaan tai laittaa lämpimämpää päälle, sillä vuoristossa on viileämpi ilmasto. Apollomatkojen kautta voit varata retken Nunnien laaksoon. 

Madeira Wine Company

Jos haluat oppia lisää Madeiran viineistä, vieraile Funchalin keskustassa yrityksessä Madeira Wine Company. Täällä voit maistella arvokkaita viinejä, kuten Madeira-viini. Viileissä maisteluhuoneissa on miellyttävä käydä varsinkin kiireisen kaupunkipäivän tai rankan vaellusretken jälkeen.

Porto Moniz

Porto Moniz on viehättävä pieni kaupunki, joka sijaitsee Madeiran luoteiskärjessä. Tänne matkustavat tulevat kokemaan upeita luonnonilmiöitä. Porto Moniz on kuuluisa luonnon muovaamista laava-altaistaan. Mustien laavakivien väliin muodostuu altaita vuoroveden tultua. Matkalla Porto Moniziin ohitat myös kauniin vesiputouksen vuoren rinteellä.

Madeiran karnevaalit

Yksi Madeiran hauskimmista tapahtumista ovat karnevaalit Funchalissa. Madeiran karnevaalit ovat myös Euroopan suurimpia. Voit melkein kuvitella olevasi Rio De Janeiron kaduilla! Yli viikon kestävät katujuhlat sisältävät musiikkia, tanssia ja muuta ohjelmaa. Lue lisää Madeiran karnevaaleista.  

Kukkafestivaalit

Madeiralla on ikivihreä kukinta läpi vuoden, mutta keväisin tapahtuu jotain erityistä. Huhtikuun lopulla tai toukokuun alussa ovat Festa de Flor -kukkafestivaalit. Festivaalit ovat turistien suosiossa ja koko Funchal on täynnä musiikkia, viihdettä ja kukkaesityksiä. Yksi festivaalin kohokohdista on, kun koululaiset rakentavat toivon muurin. Toivon muuri symboloi toivoa rauhallisemmasta maailmasta. Toinen festivaalien kohokohta on kukkaesitys, joka houkuttelee tuhansia kaiken ikäisiä osallistujia. Tarkista ajankohtaiset päivämäärät matkanjärjestäjältä.

Ostokset Forum Madeiralla

Jos haluat shoppailla Madeiralla, tulisi sinun suunnata Madeiran Forum-ostoskeskukseen. Valitse yli 80 myymälän joukosta, josta löydät kaiken kirja- ja elektroniikkakaupoista vaatteisiin ja elokuvateatteriin. Forum-ostoskeskus on avoinna maanantaista torstaihin klo 10.00 - 23.00. Viikonloppuisin se on auki keskiyöhön asti. Hyviä ostoksia! Osoite: Estrada Monumental 390, 9004-568 Funchal. 

Dolce Vita

Dolce Vita -kauppakeskus tarjoaa myös paljon ostosmahdollisuuksia ja siellä on noin 70 myymälää. Voit ostaa kaikkea merkkivaatteista elektroniikkaan ja päivittäistavaroihin. Täällä on yksinkertaisesti kaikkea. Kauppakeskus sijaitsee Funchalin keskustassa, noin 150 metrin päässä Santa Catarina -puiston ja Marina-ostoskeskuksen liikenneympyrästä. 


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Tutustu Madeiran lomiimme, inspiroidu matkavinkeistä ja tilaa uutiskirje.

Kaikki Madeiran matkavinkit

Tutustu Madeiran matkavinkkeihin ja nappaa parhaat vinkit saaren rannoista, aktiviteeteista ja nähtävyyksistä!

Tutustu matkavinkkeihin

Madeira

  • Miellyttävä lämpötila ympäri vuoden
  • Kontrastien saari täynnä upeaa luontoa
  • Täydellinen ulkoiluun
Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista ja uutuuksista sekä lomavinkkejä matkaasi varten!

Tilaa uutiskirje täältä