Madeiran karnevaalit

7.-18.2.2024 on Madeiran suurimman kansanfestivaalin - eli karnevaalien - aika! Ja harvoissa paikoissa maailmassa tätä juhlitaan yhtä paljon kuin Madeiralla. Täällä ihmiset juhlivat mahtavilla karnevaalikulkueiden ja esityksien kera, joissa ihmiset pukeutuvat värikkäästi. Pakkaa siis karnevaaliasusi mukaan ja koe viikko täynnä musiikkia, ruokaa, värejä ja tanssia!

Kuuluisimmat kulkueet

Madeira on aina ottanut karnevaalien viettämisen todella vakavasti, ja karnevaaliviikolla todella tuntuu siltä, että Rio de Janeiro on saapunut saarelle. Kadut ovat täynnä tuhansia ihmisiä ja kauniisti pukeutuneita sambatanssijoita. Madeiran karnevaalit järjestetään joka vuosi, 40 päivää ennen pääsiäistä, ja ne päättyvät aina tiistaina. Aikaisemmin Rua Da Carreira, Funchalin vanhin katu, oli juhlien paraatipaikka, mutta matkailun kasvaessa ihmiset alkoivat juhlia sen sijaan pääkadun, Avenida Arragian, varrella. Nykyään karnevaalia juhlitaan eri teemoin, ja paraatit ovat karnevaalien suuri vetonaula, jota arvostavat niin paikalliset kuin turistitkin. Viikon aikana luvassa on useita paraatteja, joita et halua jättää väliin! Tunnetuimpia paraateja ovat Festa dos Compadres, the Children’s Carnival, the Great Allegorical Parade ja Trapalhão.

Trapalhão

Trapalhão-paraati perustuu improvisaatioon ja huumoriin sekä satiiriin. Tähän paraatiin voivat osallistua kaikki - tarvitset vain puvun ja hyvän fiiliksen. Paras puku palkitaan!

Festa dos compadres

Tämä paraati alkaa karnevaaleja edeltävänä viikonloppuna, ja paraatin juuret juontuvat noin 50 vuoden taakse. Paraati järjestetään Santanan saarella, Madeiran pohjoisrannikolla, ja sitä juhlitaan täysin rinnoin!

Paraati on kuuluisa omaperäisyydestään ja sille on ominaista suuret, kävelevät hahmot muuten hiljaisilla kaduilla. Tämän paraatin aikana koet huumoria, naurua ja värejä, kun naamioituneet miehet ja naiset näyttelevät oikeudenkäyntiä ja leikkivät sosiaalisten ja poliittisten asioiden kanssa. Lisäksi paraateissa on mukana musiikkia, ruokaa ja juomaa, ja perinteisesti tarjolla on "sonhos" tai "malassadas" nimisiä herkkuja, jotka ovat eräänlaisia paistettuja munkkeja.

The Children's Carneval

Perjantaisin saaren koulut järjestävät paraatin Funchalissa. Sadat lapset ja opettajat esittelevät suosikkiasujaan ja marssivat yhdessä Avenida Arriagaa pitkin.

The Great Allegorical Parade

Lauantai-iltana on aika suurelle allegoriselle paraatille, joka on Madeiran karnevaaliviikon suurin nähtävyys. Kaikki värit, tanssi ja ilo ovat todella tarttuvia ja pääset nopeasti osaksi juhlivaa joukkoa.

Paraatissa on mukana parikymmentä koristeltua autoa, joista jokaisella on oma nimensä ja lippusa. Paraatin puvut, koreografia ja teema vaihtuvat joka vuosi ja valmistelut alkavat kuukausia etukäteen!


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Tutustu Madeiran lomiimme, inspiroidu matkavinkeistä ja tilaa uutiskirje.

Kaikki Madeiran matkavinkit

Tutustu Madeiran matkavinkkeihin ja nappaa parhaat vinkit saaren rannoista, aktiviteeteista ja nähtävyyksistä!

Tutustu matkavinkkeihin

Madeira

  • Miellyttävä lämpötila ympäri vuoden
  • Kontrastien saari täynnä upeaa luontoa
  • Täydellinen ulkoiluun
Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista ja uutuuksista sekä lomavinkkejä matkaasi varten!

Tilaa uutiskirje täältä