Porto Santo
- saari Madeiran rannikolla

Käytä tilaisuus hyödyksi ja vieraile Madeiran matkallasi myös naapurisaarella Porto Santossa. Porto Santo sijaitsee noin 5 km koilliseen Madeirasta. Saaressa viehättää sen koskemattomuus, rauhallisuus ja kauniit hiekkarannat. Pääset tänne helposti ja nopeasti Funchalista lautalla tai lentokoneella. Lue lisää Porto Santosta ja inspiroidu tulevaa matkaasi varten!  

Vila Beleira, Porto Santo

Porto Santo - saari rentoutumiseen

Keskellä Atlantin valtamerta sijaitsee pieni vulkaaninen saari Porto Santo. Saari tunnetaan koskemattomasta luonnostaan, paljaista vuoristoistaan ja pitkistä 9 kilometrin pituisista hiekkarannoistaan. Tämä luonnonmaisema on täydellinen niille, jotka haluavat lomallaan rentoutua ja nauttia täydellisistä maisemista. Jos haluat nähdä myös viehättävän pikkukaupungin, lähde keskustaan raitiovaunuretkelle katsomaan historiallisia nähtävyyksiä.

Matalampi kuin Madeira

Porto Santo on vain 11 kilometriä pitkä ja voit helposti tutustua saareen yhden päivän aikana. Porto Santossa on oma lentokenttä. Voit siis myös lentää Madeirasta tänne yhden päivän reissulle. Verrattuna Madeiraan Porto Santo on muuten täysin matala, mutta keskellä saarta kohoaa kaksi korkeaa vuorta. Vuoret ovat Pico do Facho 517 metriä ja Pico do Castelo 437 metriä korkeat. 

Vila Baleira

Porto Santon pääkaupunki on nimeltään Vila Baleira ja saarella on 3 800 asukasta. Tästä viihtyisästä pikkukaupungissa löydät viehättävät kujat, joita asuttavat pienet talot, ravintolat, kahvilat ja putiikit. 

Christopher Columbus

Tiesitkö, että kuuluisa tutkija Christopher Columbus on asunut Porto Santossa? Hän meni naimisiin saaren aatelisnaisen kanssa. Nykyään heidän entisessä kodissaan on museo. Tämö koti on luultavasti myös paikka, jossa hän suunnitteli ensimmäisen matkansa valtameren yli!

Miradouro das Flores

Kaunein näköalapaikka Porto Santossa on Miradouro das Flores, mikä tarkoittaa kirjaimellisesti "kukkanäköalaa". Täällä voit nauttia kauniista näkymästä yli pienemmän naapurisaaren Ilheu do Calin. Kirkkaalla säällä voit nähdä jopa Madeiralle asti! 

Pico de Ana Ferreira

Pico de Ana Ferreira on korkein kohta saaren länsipuolella. Täällä voit nähdä erityiset vulkaaniset kivimuodostelmat, jotka ovat syntyneet miljoonia vuosia sitten. Urun putkia muistuttavat kivet nousevat suoraan ylös kallionseinämiä pitkin.

Vaeltaminen Porto Santossa

Jos haluat vaeltaa Porto Santossa, onnistuu se parhaiten saaren itäpuolella. Serra de Dentrosta löytyy 4,5 kilometriä pitkä vaellusreitti Pico Brancoon. Nauti upeista maisemista matkan varrella. 

Lintupuisto Quinta Palmeira

Quinta Palmeiran lintupuisto on kuin vehreä keidas Porto Santon muuten karussa hiekkamaisemassa. Vieraile puistossa ja löydä erilaiset lintulajit sekä kauniit kasvit. 


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Tutustu Madeiran lomiimme, inspiroidu matkavinkeistä ja tilaa uutiskirje.

Kaikki Madeiran matkavinkit

Tutustu Madeiran matkavinkkeihin ja nappaa parhaat vinkit saaren rannoista, aktiviteeteista ja nähtävyyksistä!

Tutustu matkavinkkeihin

Madeira

  • Miellyttävä lämpötila ympäri vuoden
  • Kontrastien saari täynnä upeaa luontoa
  • Täydellinen ulkoiluun
Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista ja uutuuksista sekä lomavinkkejä matkaasi varten!

Tilaa uutiskirje täältä