Viisi syytä matkustaa Madeiralle

Madeira on värikäs saari, jossa on uskomattoman upea luonto, henkeäsalpaavat maisemat ja mielenkiintoiset nähtävyydet. Oletko epävarma siitä, milloin tulisi matkustaa Madeiralle ja onko se juuri sinulle sopiva matkakohde? Tälle sivulle olemme koonneet yhteen Madeiraa koskevat yleiset kysymykset ja vastaukset. Löydä myös viisi syytä matkustaa Madeiralle. 

Madeira Portugalissa

5 syytä matkustaa Madeiralle

  1. Luonto: Madeiran luonto on ainutlaatuinen ja eroaa muusta Euroopasta. Täällä on korkeita vuoria, vehreät metsät ja puutarhat, syvät laaksot ja upeat näkymät Atlantin yli. 
  2. Kontrasti: Madeiralla yhdistyvät luontoelämykset ja kaupunkielämä, luksushotellit, hyvät ostosmahdollisuudet ja kauniit ravintolapuutarhat. 
  3. Funchal: Trendikkäässä Funchalissa kapeita kujia reunustavat ravintolat, baarit ja kahvilat. Myös kaupungin kauniissa puutarhoissa on ihana käydä kävelyllä tai katsoa vanhoja siirtomaarakennuksia. 
  4. Urheilumahdollisuudet: Madeira on kuin leikkipaikka luonto- ja urheiluharrastajille. Voit harrastaa esimerkiksi vaellusta, pyöräilyä, melontaa ja uimista. 
  5. Ilmasto: Yksi Madeiran hienommista asioista on ilmasto – täällä voit kokea neljä vuodenaikaa riippumatta siitä, missä olet!
Santa Cruz Madeiralla

Missä Madeira sijaitsee?

Madeira on noin 400 kilometrin päässä Kanariasaarista pohjoiseen sijaitseva saariryhmä. Se kuuluu Portugalille. Saariryhmä koostuu Madeirasta, pienemmästä saaresta Porto Santosta ja kahdesta asumattomasta saaresta. Madeira on tunnettu parhaiten kauniista ympäristöstään ja luontonähtävyksistään kuten Nunnien laaksosta, mutta myös herkullisesta ruoasta ja Madeiraviinistä.

Millainen Madeira on?

Madeira sopii niille, jotka rakastavat luontoelämyksiä. Maisema on kuin Uudessa-Seelannissa ja eroaa muusta Euroopasta. Madeiralla on korkeat ja vehreät vuoret, syvät laaksot, värikäs kasvillisuus ja henkeäsalpaavat näkymät yli Atlantin. Apollomatkojen kautta pääset matkustamaan trendikkääseen pääkaupunkiin Funchaliin tai viihtyisään pikkukaupunkiin Santa Cruziin. Madeira tarjoaa miellyttävän sään vuoden ympäri. Se mikä tekee Madeirasta erikoisen on kuitenkin vaihtuvat ilmasto eri saarten osissa. Toisella puolella saarta paistaa kesäinen aurinko, ylhäällä vuoristossa on pilvistä ja alhaalla laaksossa kylmä. Käy jeeppisafarilla ja koe vaihteleva ilmasto yhden päivän aikana!

Mihin matkustaa Madeiralla?

Apollomatkojen kautta pääset matkustamaan Madeiran suosittuun pääkaupunkiin Funchaliin tai viehättävään pikkukaupunkiin Santa Cruziin. Suurin osa Apollomatkojen hotelleista Funchalissa sijaitsee lähellä Lidon rantaa. Täällä olet lähellä merta ja voit käydä uimassa Atlantissa. Funchalissa odottaa trendikkäät ravintolat, baarit, kahvilat ja kapeat kujat. Löydät kaupungista kaikkea kauniista puutarhoista vanhoihin siirtomaarakennuksiin. 

Santa Cruzista löytyy viihtyisiä kahviloita pienten katujen varsilla ja suosittu pikkukiviranta uimapaikoilla. Santa Cruz sopii niille, jotka haluavat hiljaisen ja rentouttavan loman, mutta samalla nauttivat Funchalin tarjoamista palveluista kohtuullisen matkan päässä.

Funchal Madeiralla
Santa Cruz

Milloin tulisi matkustaa Madeiralle?

Madeiralla on miellyttävä ilmasto vuoden ympäri. Päivän lämpötila on alimmillaan 18 astetta. Apollomatkojen kautta pääset Madeiralle joulukuusta huhtikuuhun. Tähän aikaan on täydellinen sää saareen tutustumiseen, vaeltamiseen ja nähtävyyksien kiertelyyn. Jos haluat matkustaa Madeiralle joulukuussa, on saaren lämpötila noin 19 astetta ja veden lämpötila noin 20 astetta. Useat hotellit tarjoavat myös joulun- tai uudenvuoden illallisia!

Mitä tehdä Madeiralla?

Madeiralta löytyy tekemistä jokaiseen makuun. Kaikkea niille, jotka haluavat aktiiviloman tai niille, jotka haluavat syödä ja juoda hyvin ja katsoa nähtävyyksiä

Madeiran tunnetuimpia nähtävyyksistä ovat Nunnien laakso ja Funchalin kasvitieteellinen puutarha. Saaren levadat ovat suosittuja vaelluskohteita. Kun haluat nauttia hyvästä ruoasta, mene Funchalin keskustaan ja istahda ravintolaan syömään paikallista grilliruokaa espetadaa ja tilaa Madeiran kansallisjuomaa Ponchaa.

Nunnien laakso Madeiralla