Madeira

Madeiran ruokaelämykset
Madeiralla on todellakin kaikki edellytykset maukkaaseen lomaan. Valitse mereneläviä herkkuja ja paikallisia erikoisuuksia, kuten espada (miekkakala), espetada (pihvivartaat) ja prego (naudanlihaburgeri). Opastamme sinut mielellämme parhaiden ravintoloiden löytämiseen.
Etsi ja varaa matkasi Madeiralle
Madeiran kansallisruoka
Älä missaa tilaisuutta tilata kuuluisaa espada-kalaa lomien aikana! Tämä melko harvinainen ja erittäin maukas syvänmeren kala on Madeiran erikoisuus ja sitä tarjoillaan useimmissa ravintoloissa. Espadaa voi valmistaa monella eri tavalla, mutta erittäin maukas ja perinteinen versio on banaanilla valmistettu espada. Espadaa voi valmistaa yhtä monella tavalla kuin on kokkejakin. Erittäin suositeltavaa. Tartu myös tilaisuuteen kokeilla herkullista grillattua tuoretta tonnikalaa Bife de Atum a Madeirense - toista Madeiran erikoisuutta.
Kokonainen annos vartaiden kanssa
Toinen saaren erikoisuus on espetadan. Se on varras, joka koostuu kuutioidusta naudanlihasta, joka on maustettu valkosipulilla, murskatulla laakerinlehdellä ja karkealla suolalla ja grillattu avotulella. Espetada tarjoillaan korkeilta pöydälle asetetuilta telineiltä. Paras espetada löytyy yleensä perinteisistä espetada-ravintoloista kaupungin ulkopuolella. Jälkiruoaksi ehkä kanelilla maustettu Bolo de Mel -hunajakakku olisi sopiva?

Raskaana
Prego on kokonaisena paistettu pihvi, jota tarjoillaan bataattileipäviipaleiden, Bolo de Cacon, välissä. Pregoa on saatavilla useimmista ravintoloista ja usein myös yksinkertaisista pienistä baareista. Jos tilaat prego-erikoisannoksen, saat myös juustoa, kinkkua, tomaattia, salaattia ja paistettua munaa.
Madeiran viini
Madeiran viini on epäilemättä tehnyt saaresta tunnetun. Se on väkevöity viini, jota käytetään useimmiten aperitiivina tai jälkiruokaviininä, ja sitä on saatavilla neljänä päätyyppinä: malvasia (makea), bual (puolimakea), verdelho (puolikuiva) ja sercial (kuiva). Sinun kannattaa kokeilla eri lajikkeita jossakin historiallisista viinitaloista, kuten Oliveiras, Borges tai Blandy's.
Madeiraviini on herkullista ja säilyy pitkään – se erottuu myös kaikkien maailman väkevien viinien joukosta useista syistä, mukaan lukien se, että se sopii myös ruoanlaittoon.

Prego on sekä halpaa että herkullista
Poncha
Paikallinen juoma poncha on erittäin suosittu sekä madeiralaisten että turistien keskuudessa. Poncha valmistetaan aguardente-rommista, johon on sekoitettu vastapuristettua sitruunamehua ja hunajaa. Juoman sanotaan tehoavan kaikkeen vilustumisesta rakkausongelmiin... Poncha on alun perin kotoisin Câmara de Lobosin kalastajakylästä, mutta nykyään sitä tarjoillaan useina eri makuina baareissa ympäri saarta.
Ruokafestivaali Machicossa
Jos menet Madeiralle kesällä, voit osallistua Machicon kaupungissa järjestettäville ruokafestivaaleille. Gastronomiset päivät järjestetään yleensä heinä-/elokuussa, ja niissä tarjoillaan erilaisten portugalilaisten erikoisuuksien maistiaisia, joita seuraa juomafestivaali.
Hedelmät Madeiralla
Madeira kuhisee hedelmätarhoja, joissa kasvaa persikoita, ananaksia ja viikunoita avokadoihin, papaijoihin, mangoihin ja pieniin banaaneihin. Pienet banaanit ovat makeita ja maukkaita, mutta liian pieniä täyttääkseen "EU-standardit" – minkä vuoksi banaaneja ei enää viedä muihin maihin. Joten käytä tilaisuus hyväksesi ja nauti näistä pienistä herkuista ollessasi täällä!

Vinkkejä & inspiraatiota
Katso kaikki Madeiran matkavinkkimme, varaa matkasi tai tilaa uutiskirjeemme.