Madeiran herkkuja

Loma Madeiralla on täynnä herkullisia makuelämyksiä. Voit valita parhaita mereneläviä tai paikallisia erikoisuuksia kuten espada (mustekala), espetada (härkävarras) ja prego (lehtipihviburgeri). Löydä saaren parhaat ravintolat ja omat suosikkiherkkusi! 

Madeiran kansallisruoka

Älä jätä välistä tilaisuutta maistaa kuuluisaa espada-kalaa lomasi aikana! Tämä melko erikoinen ja erinomainen syvänmerenkala on Madeiran erikoisuus, ja sitä tarjotaan useimmissa ravintoloissa. Espadaa voidaan valmistaa monin eri tavoin, mutta maukas ja perinteisin tapa on valmistaa se banaanin kanssa. Jokainen kokki tosin valmistaa sen omalla tavallaan. Tätä suosittelemme lämpimästi! 

Saaren erikoisuuksia

Toinen erikoisuus saarella on espetada. Se on eräänlainen varras, joka on valmistettu häränlihasta ja maustettu valkosipulilla, laakerinlehdillä ja suolalla, jonka jälkeen se grillataan avotulella. Parhaat espetadat löydät perinteisistä espetada -ravintoloista, joita löytyy kaupungin ulkopuolelta. 

Prego on edullista ja hyvää

Prego

Prego on kokolihapihvi, joka tarjotaan bataattileipäsiivujen kera, joita kutsutaan nimellä Bolo de Caco. Pregoa löytyy useista ravintoloista, ja joskus myös pienistä baareista. Jos tilaat erikoispregon, saat lisäksi myös juustoa, kinkkua, tomaattia, salaattia ja paistettuja kananmunia. Parasta kaikista – prego on edullista ja hyvää! 

Madeiran viiniä

Madeiran viini on ehdottomasti saanut saaren maailmankartalle. Vahva viini tarjoillaan usein aperatiivina tai jälkiruokana, ja sitä on saatavilla neljässä eri muodossa: malvasia (makea), bual (puolimakea) verdelho (puolikuiva) ja sercial (kuiva). Voit maistella useita vaihtoehtoja eri viinitarhoilta, Oliveirasilta, Borgesilta tai Blandy'silta. 

Madeiran viini on herkullista ja hyvin säilyvää – se myös eroaa muista maailman vahvoista viineistä siten, että se sopii erinomaisesti ruoanlaittoon.

Poncha

Poncha on paikallinen juoma, joka on suosittu niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Poncha sisältää rommia, sokeriruokoa, tuorepuristettua sitruunamehusta ja hunajaa. Juoman sanotaan auttavan myös sydänsuruihin. Poncha on alunperin kotoisin Câmara de Lobosin kalastajakylästä, mutta nykyisin siitä on olemassa useita variaatioita, joita tarjoillaan baareissa eri puolilla saarta. 

Machicon ruokafestivaalit

Jos matkustat Madeiralle kesällä, voit osallistua Machicon kaupungin ruokafestivaaleille. Ruokafestivaalit järjestetään yleensä heinä-elokuussa ja tarjolla on erilaisia portugalilaisista erikoisuuksia, ja tarjolla on tietysti myös juotavaa.

Madeiran hedelmät

Madeira on täynnä hedelmätiloja, kaikkea persikoista, ananaksista ja viikunoista avokadoihin, papaijoihin, mangoihin ja pieniin banaaneihin. Pienet banaanit ovat makeita ja maukkaita, mutta liian pieniä täyttääkseen "EU-standardin" - siksi banaaneja ei enää viedä muihin maihin. Nauti ihanista ja raikkaista herkuista lomasi aikana!


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Tutustu Madeiran lomiimme, inspiroidu matkavinkeistä ja tilaa uutiskirje.

Kaikki Madeiran matkavinkit

Tutustu Madeiran matkavinkkeihin ja nappaa parhaat vinkit saaren rannoista, aktiviteeteista ja nähtävyyksistä!

Tutustu matkavinkkeihin

Madeira

  • Miellyttävä lämpötila ympäri vuoden
  • Kontrastien saari täynnä upeaa luontoa
  • Täydellinen ulkoiluun
Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista ja uutuuksista sekä lomavinkkejä matkaasi varten!

Tilaa uutiskirje täältä