Madeiran viiniä

Paikallisia herkkuja 

Loma Madeiralla on täynnä herkullisia makuelämyksiä. Voit valita parhaita mereneläviä tai paikallisia erikoisuuksia kuten espada (mustekala), espetada (härkävarras) ja prego (lehtipihviburgeri). Löydä saaren parhaat ravintolat ja omat suosikkiherkkusi! 

Madeiran kansallisruoka

Älä jätä välistä tilaisuutta maistaa kuuluisaa espada-kalaa lomasi aikana! Tämä melko erikoinen ja erinomainen syvänmerenkala on Madeiran erikoisuus, ja sitä tarjotaan useimmissa ravintoloissa. Espadaa voidaan valmistaa monin eri tavoin, mutta maukas ja perinteisin tapa on valmistaa se banaanin kanssa. Jokainen kokki tosin valmistaa sen omalla tavallaan. Tätä suosittelemme lämpimästi! 

Saaren erikoisuuksia

Toinen erikoisuus saarella on espetada. Se on eräänlainen varras, joka on valmistettu häränlihasta ja maustettu valkosipulilla, laakerinlehdillä ja suolalla, jonka jälkeen se grillataan avotulella. Parhaat espetadat löydät perinteisistä espetada -ravintoloista, joita löytyy kaupungin ulkopuolelta. 

Prego

Prego on kokolihapihvi, joka tarjotaan bataattileipäsiivujen kera, joita kutsutaan nimellä Bolo de Caco. Pregoa löytyy useista ravintoloista, ja joskus myös pienistä baareista. Jos tilaat erikoispregon, saat lisäksi myös juustoa, kinkkua, tomaattia, salaattia ja paistettuja kananmunia. Parasta kaikista – prego on edullista ja hyvää! 

Madeiran viiniä

Madeiran viini on ehdottomasti saanut saaren maailmankartalle. Vahva viini tarjoillaan usein aperatiivina tai jälkiruokana, ja sitä on saatavilla neljässä eri muodossa: malvasia (makea), bual (puolimakea) verdelho (puolikuiva) ja sercial (kuiva). Voit maistella useita vaihtoehtoja eri viinitarhoilta, Oliveirasilta, Borgesilta tai Blandy'silta. 

Madeiran viini on herkullista ja hyvin säilyvää – se myös eroaa muista maailman vahvoista viineistä siten, että se sopii erinomaisesti ruoanlaittoon.

Poncha

Poncha on paikallinen juoma, joka on suosittu niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Poncha sisältää rommia, sokeriruokoa, tuorepuristettua sitruunamehusta ja hunajaa. Juoman sanotaan auttavan myös sydänsuruihin. Poncha on alunperin kotoisin Câmara de Lobosin kalastajakylästä, mutta nykyisin siitä on olemassa useita variaatioita, joita tarjoillaan baareissa eri puolilla saarta. 

Herkullinen prego

Iltapäiväteelle luksushotelliin

Reid’s Palace on saaren vanhin luksushotelli, jolla on yli vuosikymmenen kokemus ennätyksestään. Hotellissa vierailee usein julkisuuden henkilöitä ja kuningasperheitä. Täällä tarjotaan maailmankuulua iltapäiväteetä. Miltä kuulostaisi iltapäivätee terassilla, josta on näköala merelle ja kauniiseen satamaan? 

Terassilta näet myös hotellin omalle kasvitieteelliselle puutarhalle. Suuren suosionsa vuoksi pöytävaraus on tarpeellinen. Iltapäivätee tarjotaan päivittäin klo15.00–17.30. Puh: +351- 291 717 171.

Kaupungin ''pikku-Italia"

Casa Italia on ravintola, joka tarjoaa italialaisia ruokalajeja kuten pastaa ja pizzaa – monien mielestä saaren parasta ruokaa. Hotelli sopii jokaiseen makuun, ja sijaitsee hotelli Eden Marin vieressä, Monumental Lidon vastapäätä. Jos et saa tarpeeksesi italialaisesta ruoasta, Casa Italialla on myös toinen ravintola Estrada Monumentalissa. Viva Italia! 

Madeiran erikoisuus: merenelävät!

Casa Portuguesa

Hieman Zona Velhan (vanha kaupunki) ulkopuolella sijaitsee ihana pieni ravintola nimeltään Casa Portuguesa. Täällä voit viettää mukavan illan hyvän ruoan ja tunnelmallisen kitaramusiikin kera. Casa Portuguesa on sisustettu kauniisti käsinmaalatuilla yksityiskohdilla, ja sen tarjonta on kaukana tavallisesta. 

Ravintolan menulta löytyy liha- ja kalaruokia. Ja mikä parasta – kun varaat pöydän, saat maksuttoman kuljetuksen hotelliltasi ravintolaan. Tätä ravintolaa suosittelemme lämpimästi! Avoinna joka päivä, klo 19.30 alkaen erilaista ohjelmaa. Osoite: Travessa das Torres nr. 30, Funchal. Puh: + 351-291  228  446 / 964  048 553.

Arsenios 

Rua de Santa Mariassa, vanhan kaupungin sydämessä, sijaitsee Arsenios, yksi Funchalin ravintoloista joka tarjoaa fado-musiikkia klo 20-22.00. Ravintola on erikoistunut grillattuun kalaan, mutta sen ruokalistalta löytyy kaikkea paikallisista annoksista kansainvälisempään ruokaan – kaikki ''portugalin bluesin'' sävyt. Ilta Arsenioksessa sopii sinulle, jos tahdot viettää mukavan illan hyvän ruoan ja viihteen parissa. Osoite: Rua de Santa Maria nr. 169, Funchal. Puh: + 31-291 224 007/ 962 471 155 20.

Illallinen panoraamamaisemissa

The Vine Hotel Funchalissa sijaitsee ravintola UVA:ssa, joka on avoinna kaikille. Jos haluat nauttia hyvästä ruoasta upeissa maisemissa, sopii tämä sinulle täydellisesti! Ruokalistalta löydät laajan valikoiman erilaisia ruokia, ja kaiken kruunaa ihanat maisemat sataman ylitse. Osoite: Rua dos Aranhas, 27-A. Puh: +351- 291 009 000. 

Ota rennosti

O Jango on remontoitu ravintola, joka sijaitsee Funchalin historiallisessa osassa. Ravintolan mukavalla ulkoalueella voit nauttia ruoasta, ohikulkevasta ihmisvilinästä ja takkatulen lämmöstä. Jos tahdot istua mielummin sisällä, ravintolassa on myös kaksi mukavaa sisähuonetta, jotka sopivat täydellisesti esimerkiksi juhliin.

O Jango sopii sinulle erityisesti, jos tahdot juhlia jotain erityistä. Henkilökunta on ystävällistä ja ruokalistalta löytyy paljon valinnanvaraa. Mutta päivän kala, joka on haettu tuoreena suoraan päivän markkinoilta, on ehdoton voittaja. Avoinna joka päivä klo 11.00–23.00. Osoite: Rua de Santa Maria 166,9060-291 Funchal. Puh: +351- 291 221 280.

Ravintola O Jango Madeiralla

Meren herkkuja

Villa do Peixe Camara de Lobosissa tarjoaa huippuluokan kala- ja äyriäisannoksia. Madeiralaiset syövät täällä myös itse – ihanat makuelämykset ja näkymät vanhalle kalasatamalle hurmaavat takuulla! 

Kalat kypsennetään avotulella, ja pääruokaa odotellessa voit kokeilla muita saaren erikoisuuskia. Äyriäiset tarjotaan kuoressa maukkaan, suolaisen voin kera. Osoite: Rua Doutor oao Abel de Freitas.