Maaginen Madeira

Lähde tänä vuonna erilaiselle talvilomalle ja löydä Madeira! Madeiran saari unohtuu helposti, vaikka asian pitäisi olla juuri päinvastoin. Madeiralta löydät vehreitä laaksoja, korkeita vuoria, loistavat vaellusreitit, Michelin-ravintoloita ja trendikkäitä klubeja. Lue Apollon Andreas Höögin parhaat vinkit Atlantin helmeksi kutsutulle Madeiralle. 

Madeiran luonto on vehreä ympäri vuoden

Madeiran upea luonto

Toisin kuin Kanariansaarilla, Madeiralla luonto on hyvin vaihtelevaista.  Madeiran vihreitä laaksoja ympäröivät kilometrien korkuiset vuoret.
Saarta tuleekin helposti verranneeksi Uuteen Seelantiin. Madeiralla ei ole luonnonhiekkarantoja, mikä rantalomaa kaipaavien on toki hyvä tietää. Madeira tarjoaa sen sijaan henkeäsalpaavia vuoristomaisemia, joiden kalliot syöksyvät satoja metrejä alas mereen. Saari on uskomattoman vehreä, ja siksi sitä kutsutaankin “Euroopan puutarhaksi”.

Upean luontonsa ansiosta Madeira on vaeltajien paratiisi. Vuorten rinteille on rakennettu kastelukanavia veden talteenottoa varten aina 1400-luvulta saakka. Vaellusreitit kulkevat kastelukanavien viertä ja johtavat aina vain upeampiin maisemiin.
– Näitä vaellusreittejä ei saa jättää välistä, jos olet vähääkään kiinnostunut vaeltamisesta. Reiteille pääset helposti hotelleilta järjestettävillä bussikuljetuksilla, Andreas Höög kertoo.

Yksi suosituimmista vaellusreiteistä on 11 kilometrin pituinen Rabacal fantastisen, maailman suurimman yhtenäisen laakerimetsän halki. Myös vaativammat Pico Ruivo ja Queimadas/Santana ovat hyvin suosittuja patikointireittejä. 

Maisemat Funchalin kattojen yltä

Michelin-ravintoloiden Funchal

Madeira on pieni saari, jossa on vain 300 000 asukasta. Madeiran yöelämä on kuitenkin vilkasta. Saaren pääkaupungissa Funchalissa on seitsemän Michelin-ravintolaa ja uusia yökerhoja nousee kaupunkiin kuin sieniä sateella. Funchalissa ei ole myöskään pulaa trendikkäistä cocktailbaareista.
Vaikka Madeira ei olekaan klassinen seuramatkakohde eikä siellä ole hiekkarantoja, saari on täydellinen kohde nautiskelijoille. Ruokalistalta löytyy useimmiten lihaa tai kalaa espatadas-grillivartaina, joiden kanssa tarjoillaan tuoreita vihanneksia. Herkullisen ruuan lisäksi Madeiralta löydät myös kattavan valikoiman viinejä. Älä myöskään unohda paikallisten suosikkijuomaa ponchaa, joka sekoitetaan sokeriruokoviinasta, hunajasta, sokerista ja appelsiinimehusta. 

Madeiran hintataso on melko alhainen, ainakin muihin Euroopan matkakohteisiin verrattuna. 
Madeira on edullinen lomakohde. Illallinen kahdelle maksaa noin 15–30 euroa. Hintataso on pysynyt alhaisena, koska saari ei ole yhtä suosittu lomakohde kuin esimerkiksi kilpailijansa Kanariansaaret. 

Madeiran pääkaupunkiin mahtuu muutakin kuin palkittuja ravintoloita ja vilkasta yöelämää. Kaupunki perustettiin 1400-luvulla, ja se on erittäin hyvin säilynyt. 
Funchalin mukulakivikadut huokuvat rikasta historiaa. Kaupungin pieniltä kujilta, kirkoista, katedraaleista ja kahviloista löytyy jokaiselle jotain katsottavaa ja ihasteltavaa. 

Kaupungissa on toki myös tori, Mercado dos lavradores, jossa torimyyjät kilpailevat kävijöiden huomiosta värikkäillä hedelmäkojuillaan ja lukemattomalla määrällä erilaisia kaloja. Torikauppaa kaupungin keskustassa on käyty 1940-luvulta saakka.

Rantakatu Madeiralla

Autoile vaihtelevassa ilmastossa

Madeira sijaitsee vain 400 kilometrin päässä Kanariansaarista, mutta saaren ilmasto eroaa Kanarian ilmastosta. Syvien laaksojen ja korkeiden vuorten Madeiralla ilmasto on vaihtelevainen, ja tämän ansiosta saari on myös kauniin vehreä. 
– Paras aika matkustaa Madeiralle on syksy tai kevät. Saaren ilmasto on miellyttävä ympäri vuoden, mutta juuri syksyllä ja keväällä se on parhaimmillaan, Andreas Höög sanoo. 

Madeira on melko pieni saari, pinta-alaltaan vain Berliinin kokoinen. Vuokra-autolla liikut nopeasti saaren rannalta toiselle. 
–  Madeira on vain 22 kilometriä pitkä ja 57 kilometriä leveä. Autossa ei siis tarvitse istua tuntikausia, kun haluat tutustua saareen. Saarella on hyvät bussiyhteydet, mutta ei rautatietä. Vuokra-auton tarjoama liikkumisen vapaus on kuitenkin aivan omaa luokkaansa. 

 

 

Hyvä tietää Madeirasta:

  • Paras aika matkustaa on syksy tai kevät 
  • Madeira ei ole klassinen rantakohde 
  • Valmistaudu tiukkaan laskeutumiseen lentokentälle 
  • Saaren valuutta on euro 

Lue lisää Apollomatkojen hotelleista Madeiralla ja varaa matka täältä!


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Tutustu Madeiran lomiimme, inspiroidu matkavinkeistä ja tilaa uutiskirje.

Kaikki Madeiran matkavinkit

Tutustu Madeiran matkavinkkeihin ja nappaa parhaat vinkit saaren rannoista, aktiviteeteista ja nähtävyyksistä!

Tutustu matkavinkkeihin

Madeira

  • Miellyttävä lämpötila ympäri vuoden
  • Kontrastien saari täynnä upeaa luontoa
  • Täydellinen ulkoiluun
Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista ja uutuuksista sekä lomavinkkejä matkaasi varten!

Tilaa uutiskirje täältä