Pyöräily Madeiralla

Pyöräily Madeiralla

Madeira on unelmakohde niille, jotka pitävät maastopyöräilystä upeissa maisemissa. Jos haluat pyöräillä uusia ja teknisiä polkuja eri päivinä, on Madeira oikea paikka haastaa itsesi uusiin seikkailuihin. Lue lisää pyöräilymahdollisuuksista ja matkavinkeistämme. 

Luontopolut

Madeira on erittäin vuoristoinen saari. Saaren korkein kohta on 1800 metriä. Madeirasta kuuluisan matkakohteen on tehnyt kaunis luonto, sen eksoottinen kasvillisuus, korkeat vuoret, monipuolinen ympäristö ja henkeäsalpaavat maisemat Atlantin yli. Toiset luontopoluista kulkevat aina ylhäältä vuoristosta aina alas merenpintaan asti. Kaikki polut ovat 90% luonnollisia. Joitain ramppeja ja hyppyreitä on rakennettu.   

Mudeira

Pyöräilypiireissa Madeiraa kutsutaan nimellä ”Mudeira”. Kiitos luontopolkujen mudan. Polut värjäävät pyöräilijän "kauniin" ruskeaksi sateen jälkeen pyöräiltäessä. Hedelmällinen maaperä tekee poluista täydellisen maastopyöräilyyn!

5 syytä maastopyöräilyyn Madeiralla

 1. Upeat luontopolut XC, Enduro ja Downhill -harrastajille

 2. Henkeäsalpaavat maisemat tarjoavat elämyksiä

 3. Useita toimijoita, joilta varata pyöräretkiä

 4. Pyöräilyä sekä aloittelijoille että harrastajille

 5. Miellyttävä ilmasto vuoden ympäri


XC, Enduro ja Downhill sekä muut vauhdikkaat retket Madeiralla

Enduro Madeiralla

Mitä XC, Enduro ja Downhill tarkoittavat?

Madeira tarjoaa kaikkea aloittelijoiden pyöräretkistä Enduro- tai Downhill-seikkailuihin koko pään suojaavin kypärin sekä ammattitaitoisia paikallisoppaita.

Aloittelijana et ehkä ole tietoinen siitä, mitä nämä erityyppiset maastopyörät XC, Enduro ja Downhill tarkoittavat:  

 • XC: tarkoittaa Cross country -maastopyöräilyä. Pyöräily tapahtuu luonnonpoluilla tai rakennetuilla maastopoluilla. Reitteihin mahtuu sekalaisia metsäpolkuja, ala -ja ylämäkiä ja ajaminen on teknisesti helppoa. XC on yleisin maastopyöräilyn harjoitusmuodoista. Maastopyörissä on joko pelkästään etujousto tai täysjousto. Kilpailuissa tarkoituksena on, että voittaja ajaa mahdollisimman nopeasti radan läpi. 
 • Enduro: Enduro-pyöräilyssä lasketaan pääasiassa alamäkiä teknisiä polkuja pitkin. Lasku on vauhdikasta ja vaatii hyvää pyörän hallintaa. Reitin polku on melkein yhtä kapea kuin polkupyörä. Tätä kutsutaan Single Track -reitiksi. Endurossa kilpaillaan myös ajasta, mutta pienillä pätkillä. Enduro on All mountain kilpalaji. All Mountain tarkoittaa kaikenlaisessa maastossa ajetaavaa maastopyöräilyä. Maastopyörät ovat täysjoustettuja. All mountain 140-160 mm ja Enduro 150-160 mm. 
 • Downhill: Downhill eli alamäkipyöräily on maastopyöräilyn vauhdikkain laji. Mäkeä lasketaan nopeasti alas ratoja pitkin pujotellen. Radat ovat alamäkeen rakennettuja polkuja, joista löytyy hyppyreitä, tukkeja ja kallistettuja mutkia. Pitkäjoustoisissa pyörissä joustoa on 180-220mm. Alamäkipyöräily voi olla sekä sotkuista että vaarallista. Polvi- ja selkäsuojat sekä koko kasvoja peittävät kypärät ovat tärkeitä.

 

Emme suosittele ajamaan reiteillä ilman paikallisopasta. 

Madeiran retket

Madeiralta löytyy myös muitakin vauhdikkaita retkielämyksiä kuin pyöräily. Kokeile vaeltamista tai jeeppisafaria. Tutustu muihin Madeiran retkiin


Varusteet

All Mountain/Enduro-cykel

Mitä tarvitsen pyöräretkelle mukaan?

Viikon pyöräilyreissulle suosittelemme ottamaan mukaan: 

 • Enduro/All Mountain -maastopyörä. Sopiva enduropyörä, jonka kanssa on hyvä ajaa alas tai kiivetä ylös. Downhill-pyörää emme suosittele ottamaan mukaan, ellei tarkoituksena ole ajaa alamäkipyöräreittejä.
 • Vaihtovaatteita joka säälle. Huipulla voi olla joko kylmää tai sateista. 
 • Vahva suositus polvisuojille. 
 • Kypärä. Suosittelemme koko pään suojaavaa kypärää ja selkäsuojaa niille, jotka ajavat teknistä polkua. 
 • Selkäreppu.
 • Pumppu.
 • Lisävarusteita. 
 • Jarrupaloja. 
 • Renkaissa on hyvä olla vahvemmat sivuseinämät. 
Pyöräretki Madeiralla

Oppaat, pyöräily ja palvelu

Jos haluat varata koko päivän pyöräretken täydellä palvelulla, on Madeiralla monia paikallisia toimijoita mistä valita. Täysipalveluun kuuluvat mukaan pyörät, kuljetukset ja paikallinen opas. Tyypillinen enduro-pyöräilypäivä alkaa aamulla, lounas syödään jossain paikallisessa pubissa ja päivä päättyy kylmällä juomalla auringonlaskun aikaan.

Funchalissa on useita pyöräkauppoja, jos jokin osa rikkoutuu pyöräretken aikana.


Suositellut hotellit Madeiralla


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Tutustu Madeiran lomiimme, inspiroidu matkavinkeistä ja tilaa uutiskirje.

Kaikki Madeiran matkavinkit

Tutustu Madeiran matkavinkkeihin ja nappaa parhaat vinkit saaren rannoista, aktiviteeteista ja nähtävyyksistä!

Tutustu matkavinkkeihin

Madeira

 • Miellyttävä lämpötila ympäri vuoden
 • Kontrastien saari täynnä upeaa luontoa
 • Täydellinen ulkoiluun
Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista ja uutuuksista sekä lomavinkkejä matkaasi varten!

Tilaa uutiskirje täältä