Mari Jääskö ja Isabelle Wallin

Tilannekatsaus Kreetalta

Pohditko, millaista Kreetalla on juuri nyt? Saarella asuva kohdepäälikkömme Mari Jääskö sekä Tukholman toimistollamme työskentelevä Isabelle Wallin kertovat sinulle tarkemmin, millaista elämä tällä lyömättömällä lomasaarella on tällä hetkellä.

Tämä artikkeli on päivitetty 26. elokuuta 2021, ja sitä tullaan päivittämään kesän aikana. Tutustu ajantasaisiin tietoihin terveysturvallisesta matkustamisesta Kreikkaan täältä.

Aurinkoisia terveisiä Kreetalta! Matkailijoita täällä on ollut jo useamman kuukauden ajan ja kaikki on sujunut hyvin. Olen huomannut, että paikalliset asukkaat ovat selvästi kaivanneet pohjoismaisia lomailijoita. Kuulen jatkuvasti, kuinka iloisia he ovat saadessaan toivottaa matkustajia tervetulleiksi ja miten matkailijoiden toivotaan palaavan pian takaisin. Kreetalla toden totta toivotetaan lomalaiset avosylin vastaan, kertoo Mari.

Lentokone Hanian lentokentällä Apollon matkustajat ovat saapuneet Hanian kentälle.

Saapuminen kohteeseen & lentokenttäkuljetus

Lentoyhtiöt edellyttävät matkustajilta erilaisia toimenpiteitä terveysturvallisen matkustamisen puitteissa. Lentojen aikana sekä lentokentillä on maskipakko. Tarkistathan ajankohtaiset vaatimukset lentoyhtiön sivuilta, tutustu Finnairin käytäntöihin tästä, Aegean Airlinesin käytäntöjä pääset lukemaan täältä.

Kohteeseen saavuttuasi toivottaa henkilökuntamme sinut tervetulleeksi ja opastaa varaamasi lentokenttäkuljetuksen kyytiin. Edellytämme kasvomaskin käyttöä lentokenttäkuljetuksissamme. Suosittelemme noudattamaan turvavälejä sisäänkirjautumisen yhteydessä hotellilla.

Me Apollomatkoilla olemme tehneet kaikkemme, jotta voisit varata ja suunnitella lomasi nyt mahdollisimman helposti ja riskittömästi. Lue lisää joustavista varausehdoistamme täältä.

Lapsia lastenkerhossa Apollon oma lastenkerho Club Polly & Mino.

Hotellilla ja lastenkerhossa

Hotelleillamme on kaikki valmista lomalaisten saapumista varten. Koko henkilökunta käyttää kasvomaskeja ja käsien desinfiointiainetta on aina käden ulottuvilla. Ravintoloissa on tarjolla sekä käsidesiä että kumihanskoja buffetpöydässä asiointiin, henkilökunta annostelee osassa hotelleja annokset suoraan buffetista. Ruokapöydät on sijoitettu turvavälein toisistaan ja pöytäseurueen koko on rajattu kuuteen henkeen kerrallaan. Toisinaan ruoka tarjoillaan á la carte -aterioina buffetin sijaan, menu on saatavilla usein QR-koodin kautta suoraan omaan matkapuhelimeesi.

Kasvomaskia ei tarvitse käyttää ulkotiloissa treenattaessa, mikäli turvavälejä pystytään noudattamaan. 

Lastenkerhomme Club Polly & Mino järjestetään tavalliseen tapaan, kerhon aktiviteetit pidetään ulkotiloissa.

– Club Polly & Minon kaikki toiminta on siirtynyt ulkotiloihin. On ihanaa olla yhdessä rannalla tai hotellialueen varjon suojassa, sanoo Mari.

Tutustu Kreetan hotellivalikoimaamme

 

Ihmisiä kävelemässä rannalle Kreetalla on useita kauniita rantoja.

Rannalla

Rannoilla on runsaasti tilaa ja aurinkotuolit varjoineen sijaitsevat turvaetäisyydellä toisistaan. Muistathan käyttää pyyhettä aurinkotuolilla maatessasi. Saman seurueen jäsenet saavat tietysti olla lähekkäin. Nyt on loistava aika vierailla myös suosituilla Elafonissin ja Baloksen rannoilla, jotka ovat tavallisina kesinä jopa ruuhkaisia matkailijoiden runsaan määrän vuoksi. Tällä hetkellä myös näillä rannoilla on huomattavasti rauhallisempaa ja väljempää.

– Koska Kreetalla on tällä hetkellä normaalia vähemmän matkustajia, on myös rannoilta helppo löytää paikka etäämmältä muista ihmisistä, vinkkaa Mari.

Rantapäivän jälkeen voit hemmotella itseäsi vain muutaman euron hintaisilla gyros-pitoilla. Porottavan auringon alla maistuu myös jääkylmä ja virkistävä frappé tai freddo-kahvi. Kreetalta löydät kahviloita lähes joka nurkan takaa.

Lue lisää Länsi-Kreetan 10 parhaasta rannasta tai Itä-Kreetan ihanista rannoista

Gonia-luostari, Kreeta Gonia-luostari, jossa vieraillaan retken "Makuja Kreetalta" aikana.

Retket

Valikoimastamme löydät mielenkiintoisia retkiä tuttuun tapaan, mitkä vievät sinut saaren upeimpien helmien äärelle! Jotta pystymme takaamaan sinulle mahdollisimman turvallisia retkielämyksiä, olemme päivittäneet retkiohjelmaamme ja tarjoamme yhä enemmän ulkoilmaan suuntautuvia retkiä. Retkibussien kyydissä on käytettävä kasvomaskia ja maksimihenkilömäärä on rajattu 85 % normaalista.

Suosittuihin retkiin lukeutuvat esimerkiksi pyöräilyretket Kreetan kauniissa luonnonmaisemissa, SUP-lautailu tai snorklaus kirkkaissa vesissä. Veneretket ovat myös suosittuja. Järjestämme esimerkiksi kolmen tunnin retken ympäri Agio Theodoroin saarta. Retki kohti Balosta ja Gramvousaa on myös suosittu.

- Mielestäni Balos on saaren kaunein ranta, kertoo Mari.

- Pidin erityisesti Gonia-luostarista, jossa vierailimme retken "Makuja Kreetalta" aikana, vastaa Isabelle.

Tutustu Kreetan retkivalikoimaamme

Hanian kaupunki, Kreeta Suurin osa kaupoista ja ravintoloista on avoinna normaalisti.

Ravintolat ja ostosmahdollisuudet

Kreikka on kesäkohteiden kestosuosikki paitsi takuuvarman auringon, kimmeltävän meren ja ihanien rantojen, myös Kreetan ainutlaatuisen keittiön vuoksi. Iltaisin Hanian vanhassakaupungissa on runsaasti sekä paikallista väestöä että matkailijoita, joita kaikkia yhdistää rakkaus kreikkalaiseen ruokaan. Täällä voit kokeilla erilaisia ​​meze-annoksia, tuoretta kalaa ja äyriäisiä sekä tietysti paikallista viintä ja ouzoa. Hyvän illallisen jälkeen on mukava kävellä vanhassakaupungissa ja vain nauttia tunnelmasta.

Useimmat kaupat ja ravintolat ovat auki tavalliseen tapaan. Ravintoloissa pidetään huolta siitä, että pöytien välillä säilyvät turvavälit ja pöytäryhmissä ruokailee enintään kymmenen henkilöä kerrallaan. Baarit ja klubit pitävät vain ulkoterassinsa auki.

Kaupat päästävät koostaan riippuen kerrallaan vain tietyn määrän asiakkaita sisään ja kasvomaskeja käytetään sisätiloissa. Lomakohteissa, kuten Kato Staloksessa, Plataniaksessa ja Agia Marinassa, alkavat kaupat hiljalleen availemaan oviaan. Haniassa kaupat ovat usein pienehköjä, joten saatat joutua hiukan odottamaan ennen sisäänpääsyä.

Vene kelluu meressä Hanian kaupunki, Kreeta.

Kreetan rokotustilanne

Kreikassa rokotetaan tällä hetkellä 18-30 -vuotiaita. Paikalliset ovat erittäin innokkaita saamaan rokotuksensa, joten rokotukset edistyvät hyvää tahtia. Kaikkien matkailualalla työskentelevien on tehtävä koronatesti kerran viikossa ja raportoitava tulos valvontaviranomaisille.

Mikäli sinun tulee tehdä koronavirustesti kohteessa ollessasi, saa testin tehtyä edullisesti ja vaivattomasti, noin 60 € hintaan. Useimmilla alueilla yksityislääkärit suorittavat testejä jopa suoraan hotellilla pientä lisämaksua vastaan.

Lue lisää terveysturvallisesta matkustamisesta Kreikkaan


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Lue lisää Apollomatkojen joustavista varausehdoista, löydä suosikkikohteesi Kreetalla tai tutustu Kreetan lomavalikoimaan. 

Turvallinen valinta

Voit varata ja suunnitella lomasi nyt mahdollisimman helposti ja riskittömästi. Lue lisää joustavista varausehdoistamme täältä.

Lue lisää »

Kreetan kohdevinkit

Millainen on sinun Kreetan lomasi? Tutustu kohdevinkkeihimme ja löydä juuri omanlaisesi Kreeta! 

Löydä Kreetan kohteesi »

Kreetan lomavalikoima

Kreetalta löydät unelmien lomasi, etsitpä sitten monipuolisia palveluita, seikkailuja vanhan kaupungin kujilla tai pikkukylän tunnelmaa.

Lue lisää ja varaa »