Matkojemme terveysturvallisuuskäytännöt

Meille on ensiarvoisen tärkeää, että asiakkaamme voivat tuntea olonsa turvalliseksi loman aikana. Teemmekin tiivistä yhteistyötä paikallisten viranomaisten sekä yhteistyökumppaniemme kanssa, jotta voimme kartoittaa kunkin maan voimassa olevia sääntöjä ja menettelyjä. Tältä sivulta löydät lisätietoa siitä, kuinka valmistaudumme matkojen alkamiseen ja miten voit varmistaa matkan sujumisen turvallisesti sekä lennoilla, matkakohteissa kuin hotellissakin.

Huomioithan, että tiedot saattavat muuttua viranomaisten päätöksien ja suositusten mukaisesti. Viranomaisten matkustusohjeistukset, lentoyhtiöiden liikennemuutokset ja koronatilanne kohteissamme vaikuttavat matkustusohjelmamme muutoksiin. 

Sivu päivitetty 18.6.2021

Huomioithan, että maahantulovaatimusten täyttyminen on matkustajan omalla vastuulla. Mikäli jokin vaadituista dokumenteista puuttuu tai on puutteellinen ja pääsy lennolle/maahan evätään, matkan hintaa tai aiheutuneita lisäkustannuksia ei hyvitetä.

f

Avoin kauppa
Maksuton muutosoikeus
Joustavampi maksuaika
Rahanpalautus 7 päivän sisällä

 

Minne olet matkustamassa?

Olemme koonneet yhteen hyödyllistä tietoa matkakohteistamme - lue hyödyllistä tietoa ennen matkaa, lennon aikana ja matkakohteessa koskien.

 


Hyödyllistä tietoa turvallisesta matkustamisesta

Täältä löydät hyödyllistä tietoa turvallisesta matkustamisesta.

Rokotustodistus

Katso ajankohtaiset tiedot korona-/rokotetodistuksesta THL:n virallisilta sivuilta täältä.

Muista tarkistaa kohdemaan hyväksymät rokotus-/koronatodistukset kohdemaasi viranomaiselta.

 

Apollomatkat on turvallinen valinta

Me Apollomatkoilla olemme tehneet kaikkemme, jotta voisit varata ja suunnitella kesälomasi nyt mahdollisimman helposti ja riskittömästi. Kun varaat loman Apollomatkoilta, sinua suojaa matkapakettilaki. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että matkan hinta palautetaan 7 vuorokauden sisällä jos joudumme perumaan matkasi. Haluamme turvata lomasi onnistumisen myös tulevaisuudessa, joten olemme tehneet varaamisesta erityisen joustavaa. Joustavat varausehdot ovat nyt voimassa kaikkiin lomalennoin toteutettaviin rantalomiin, joiden lähtöpäivä on viimeistään 10.4.2022.

Täältä voit lukea lisää aiheesta

Matkustustiedotteet

Katso ajankohtaiset matkustustiedotteet Suomen Ulkoministeriön sivuilta: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

Koronatesti edullisemmin Apollomatkojen asiakkaille

Apollomatkat tarjoaa yhteistyökumppanimme PR2 Oy:n kautta asiakkailleen mahdollisuuden PCR-testiin hintaan 99 €/matkustaja tai antigeenitestiin hintaan 29 €/matkustaja. Hinta sisältää kaikki testin kulut sekä englanninkielisen todistuksen. Saat alennuskoodin vaadittavaan testiin ja ohjeet näytteenottoajan varaamiseen noin kaksi viikkoa ennen matkasi alkua. Saat testituloksen sähköpostiisi turvaposti.fi-palvelun kautta. Voit maksaa testin joko etukäteen laskulla, tai pääkaupunkiseudulla näytteenoton yhteydessä maksukortilla.

Ajankohtaiset tiedot testauspaikoista löydät yrityksen nettisivuilta täältä.

Tärkeää! Matkustajan velvollisuus on itse huolehtia vaadittavan testitodistuksen ja muiden dokumenttien hankkimisesta sekä niiden kustannuksista. Tarkista kohdemaasi maahantulosäädökset aina ennen matkaa esimerkiksi kyseisen maan lähimmästä edustustosta. EU-maiden maahantulosäännöksiä löydät sivulta Re-open EU. Huomioi myös mahdollisten kauttakulkumaiden rajoitukset.

Tälle sivulle olemme koonneet tietoja maahantulovaatimuksista ja rajoituksista

Hyvä tietää kotiinpaluusta

Finnairin lennot Suomeen

Finnairin lennoilla Suomeen palaavilta matkustajilta vaaditaan todistus koronavirusrokotteesta, negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta mutta jo parantuneesta koronavirusinfektiosta. Yksi rokoteannos riittää todistusta varten, ensimmäinen rokoteannos tulee olla otettu vähintään 21 päivää ennen matkaa. Lue lisää Finnairin käytännöistä täältä.

Mikäli tarvitset negatiivisen koronatestituloksen kotiinpaluuta varten, saat tarkempaa lisätietoa koronatestipaikoista Apollo-oppaalta matkakohteessasi.

Kotimaassa

THL suosittelee vahvasti omaehtoista karanteenia palattaessa Suomeen ns. riskimaista (riskimaan määritelmän voit tarkistaa THL:n sivuilta)

Omaehtoisen karanteenin voi lyhentää 3 vuorokauteen käymällä koronatestissä 3 päivää Suomeen palaamisen jälkeen.

Huomaathan, että suositukset voivat kuitenkin muuttua, joten kannattaa tarkistaa ajakohtainen tilanne THL: sivuilta  

Tarkista ajankohtaiset tiedot

Tarkista ajankohtaiset tiedot kohdemaatasi koskien ennen matkaa ja matkakohteessa