Vastuullisuustyö
Malama Beach Holiday Villagessa

Malama Beach Holiday Village tekee jo parhaillaan paljon toimenpiteitä kestävän matkailun hyväksi, jonka lisäksi hotellilla on agendallaan paljon vastuullisuustavoitteita tuleville vuosille. Malama Beach Holiday Villagen vastuullisuustyön keskiössä ovat yhteistyö paikallisyhteisön kanssa, ympäristön ja luonnon monimuotoisuuden suojelu sekä turvallisuus.

Hyväntekeväisyystapahtuma Malama Beach Holiday Villagella Hyväntekeväisyystapahtuma Malama Beach Holiday Villagella

Paikallisyhteisöjen tärkeys

Malama Beach Holiday Village tekee paljon hyvää sen paikallisyhteisön puolesta, ja yhteistyössä monien paikallisten toimijoiden kanssa. Vuonna 2022 hotellilla teki varainkeruutapahtuman yhteistyössä Alkinoos Artemiou Foundationin kanssa paikallisten, syöpää sairastavien lasten hyväksi. Samana vuonna hotelli lahjoitti myös ruokatarvikkeita ja pyyhkeitä sekä liinavaatteita ΚΕΠΑ Charity Institutionille.

Ympäristön suojelu

Kesäkuussa 2022 hotellilla järjestettiin ‘’Plastic Free’’ -tapahtuma yhdessä paikallisten kuntien, hotellien ja matkailuministeriön kanssa, jonka tavoitteena oli rohkaista paikallisia toimijoita vähentämään muovin käyttöä erityisesti rantojen läheisyydessä, jotta muoviroska ei ajautuisi mereen ja aiheuttaisi ongelmia sen joutuessa luontoon.

Rannansiivoustapahtuma Mala Beach Holiday Villagella ''Plastic Free'' -tapahtuma Malama Beach Holiday Villagella

Vuodesta 2021 alkaen Malama Beach Holiday Villagessa ei olla käytetty kertakäyttöisia muovituotteita kuten kuppeja, take-away-rasioita tai aterimia, vaan ne on korvattu ympäristöystävällisimmillä vaihtoehdoilla. Hotellissa on panostettu myös veden- ja energiansäästöön, ja esimerkiksi kaikissa hotellin rakennuksissa on asennettuna aurinkopaneeleja, ja tavoitteena onkin saada kaikki hotellissa käytettävä energia uusiutuvista energianlähteistä. Myös ruokaan on panostettu, ja hotellin keittiössä on kokeiltu tapaa, jolla paikallisilta tavarantoimittajilta ostetaan mahdollisimman käyttövalmiita vihanneksia, jottei ruokahävikkiä synny. Hotellin asiakkaille ja henkilökunnalle on käytössä myös vesipisteitä, joissa voi täyttää oman pullon.

Malama Beach Holiday Village on myös mukana kiertotalouden hankkeessa nimeltä ’’ Promotion of the Circular Economy in Hotel Facilities’’, jonka tavoitteena on esimerkiksi vahvistaa hotellien kilpailukykyä kestävien liiketoimintamallien avulla.

Skoutarospilioin ranta Hotelli sijaitsee Blue Flag -palkitulla Skoutarospilioin rannalla

Upea Skoutarospilioin hiekkaranta

Malama Beach Holiday Village sijaitsee upealla Skoutarospilioin hiekkarannalla, joka on palkittu Blue Flag -ympäristöpalkinnolla. Palkinto takaa korkean vedenlaadun, uimaturvallisuuden, kattavan ympäristöohjeistuksen kävijöille, luonnon oikeaoppisen kohtelun sekä muut ympäristö- ja laatukriteerit. Kyprokselta löytyy yhteensä 76 Blue Flag -rantaa (2022), ja hotellin läheltäkin 25 kappaletta, joten loman aikana vietetyt rantapäivät ovat aivan omaa luokkaansa!