Kreikan 10 parasta rantaa

Kreikan 10 parasta rantaa

Kreikan loma mielessä? Listasimme sinua varten kymmenen Kreikan kauneinta ja palkittua rantaa. Rannat on valittu tuhansien matkailijoiden mielipiteiden perusteella ja ne ovat voittaneet TripAdvisorin Travellers’ Choice -palkinnon. 

Katso lisää vinkkejä Kreikkaan

1. Baloksen laguuni Kreetalla

Tämä ranta kelpaa jopa kuninkaallisille; prinssi Charles ja lady Diana vierailivat täällä häämatkallaan. Laguuni tarjoaa upeat puitteet snorklata ja tutkia kaloja.

Varaa loma Kreetalle

Elafonissin ranta

2. Elafonissin ranta – Kreetan Malediivit

Tätä rantaa sanotaan Kreikan kauneimmaksi. Elafonissi on myös saanut nimityksen ”vaaleanpunainen ranta”, johtuen sen romanttisen vaaleanpunaisesta hehkusta, joka on peräisin rannalle huuhtoutuneiden simpukoiden palasista. Ranta sijiatsee Kreetalla noin 70 kilometrin päässä kaakkoon Haniasta. 

Varaa loma Kreetalle
 

3. Kleftiko Beach Miloksella

Kleftiko Beachillä on vaikuttavia merestä nousevia kallioita ja luonnon luolia. Taru kertoo, että yhteen luolista on piilotettu merirosvoaarre, jota ei ole löydetty vielä tähän päivään mennessä. Milokselle pääset meriteitse Santorinilta.

Varaa loma Kreetalle

4. Simos Beach Elafonisoksella

Yksin Välimeren kauneimmista rannoista on Elafonissoksen saarella, joka sijaitsee Peloponnesoksen ja Kythiran välissä. Simos beachillä on kristallinkirkas vesi ja hiekka kullankeltaista ja hienoa. 

Varaa loma Rodokselle

5. Sarakiniko Beach Miloksella

Sarakinikon ranta sijaitsee uniikeissa, kuun pintaa muistuttavissa kivimaisemissa. Sää ja tuuli ovat muokanneet näitä kirkkaansinistä merta vasten valkoisina hohtavia kallioita. Milokselle pääset Santorinilta laivalla.

Varaa loma Santorinille

6. Falassarnan ranta Kreetalla

Kreetan länsirannikolla on pitkä ja kaunis Falassarnan ranta. Vesi on kristallinkirkasta ja upea auringonlasku värjää koko taivaan punaiseksi.

Varaa loma Lefkakselle

7. Anthony Quinn Bay Rodoksella

Anthony Quinn Bay on saanut nimensä elokuvaklassikon "Navaronen tykit" mukaan, joka kuvattiin täällä. Lahti on mukava vierailukohde, täällä näkyy usein myös paljon kaloja.

Varaa loma Kreikkaan

8. Myrtos Beach Kefaloniassa

Tätä upeaa rantaa kutsutaan myös Kreikan dramaattisimmaksi rannaksi. Myrtoksen rannalla on kuvattu mm. Penelope Cruzin tähdittämä Kapteeni Correllin Mandoliini – elokuva.

Varaa loma Kreikkaan

9. Milos Beach Lefkaksella

Milos on kaunis ranta, jonne pääsee vain Agios Nikitaksesta lähtevällä veneellä. Täällä voit rentoutua täysin rauhassa ilman vilinää ja vilskettä.

Varaa loma Santorinille

10. Petani Beach Kefaloniassa

Petani Beachilla on upeat näkymät ja kuohuvat aallot. Rannalla on mukava taverna, jossa nauttia hyviä kalamareja ja raikasta juomaa.

Varaa loma Korfulle