Elafonissin vaaleanpunainen ranta
Länsi-Kreetan ihanimmat rannat

Kreeta on täynnä upeita, valkoisia hiekkarantoja kristallinkirkkaalla vedellä. Täältä löydät meidän suosikkejamme Hanian rannikolta ja ympäri Länsi-Kreetaa!

Balosin ranta Kreetalla

1. Elafonissi – vaaleanpunainen ranta

Elafonissi on todellakin Kreetan kaunein hiekkaranta! Vedenrajassa on paljon pieniä simpukoita, jotka antavat rannalle romanttisen vaaleanpunaisen hehkun. Tätä rantaa kutsutaan Kreetan Malediiveiksi, eikä epäilystäkään miksi! Jo matka Elafonissille on elämys itsessään luonnonkauniiden maisemien vuoksi.

2. Balosin ranta ja laguuni

Luoteis-Kreetalla on upeita turkooseja ja matalavesisiä rantoja. Veneretki tänne on erittäin suositeltu, ja Kissamokselta lähteekin veneitä joka aamu. Rantaa vastapäätä sijaitsee pieni Gramvousan saari, jossa vesi on aina tyyntä. Laguuni on matala, mutta siellä on myös syvempiä kohtia joissa uiminen on mahdollista. Varjoista paikkaa täältä ei kuitenkaan löyty, joten muista aurinkovoide!

Falassarna, Kreeta

3. Myyttinen Preveli

Prevelin luostarin alapuolella sijaitsee Prevelin ranta. Mystisen rannan yläpuolella kasvaa palmuja, ja täältä löydät myös useita vesiputouksia! Ranta on suhteellisen pieni ja sinne pääsee kävellen.

4. Stavrosin ranta

Noin 17 kilometriä Hanian kaupungista koilliseen sijaitsee Stavrosin matala hiekkaranta. Jos elokuva ''Kerro minulle, Zorbas'' kuulostaa tutulta, saatatkin tunnista rannan dramaattisen ympäristön, sillä kyseinen elokuva on kuvattu täällä. Rauhallinen ranta sopii täydellisesti esimerkiksi lapsiperheille, ja onkin vähemmän tunnettu turistien keskuudessa. Täällä voit viettää rentouttavan päivän uiden ja aurinkoa ottaen! 

5. Frangokastello

Retki Frangokastelloon Kreetan lounaisrannikolle tarjoaa niin uimista kuin mielenkiintoista historiaa. Rannalla on venetsialaisten rakentama linna, jota käytettiin suojelemiseen merirosvoja vastaan. Kristallinkirkkaan veden ja pehmeän hiekan lisäksi rannalta löytyy myös mukavia baareja ja kahviloita.

6. Ihana Falassarna

Kreetan länsirannikolta noin 4,5 kilometrin päästä Haniasta löytyy Falassarna, jossa on ihanan pitkä rantaviiva ja kirkasta vettä. Täällä voit nauttia auringonlaskusta rannan kahviloissa cocktailin kera! Sesonkiaikana Hanian ja Kastellin välillä kulkee päivittäin kolme bussia, josta on noin kilometrin matka Falassarnaan. Voit tietysti myös vuokrata auton ja tulla autolla suoraan rannalle.

Agios Pavlos, Kreeta

7. Komosin ranta

Matalan länsipuolella sijaitseva Komosin ranta on yksi Kreetan rauhallisimmista ja rentouttavimmista. Täällä voit silloin tällöin nähdä myös suuria kilpikonnia! Rannan läheisyydessä sijaitsee Komosin vanha antiikkinen kaupunki.

8. Agios Pavlos

Kreetan etelärannikolla Matalan lähellä sijaitsee Agios Pavlosin ranta. Rauhaa ja hiljaisuutta etsiville tämä ranta on täydellinen valinta! Vietä mukava päivä nauttien merestä ja kauniista ympäristöstä korkeiden kallioiden ympäröimänä.

9. Paikkoja vilvoitteluun

Jos haluat vilvoitella kuumana päivänä paikassa jossa joet pitävät lämpötilan alhaisena, suuntaa joko Kalivesin ja Kalamin kylän välissä olevalle Kiani Aktin rannalle tai Georgiopolisin kylässä olevaan jokeen!

10. Macheridan nudistiranta

Stavrosin ja Tersenan rantojen välistä Akrotirin niemimaalta löytyy Macheridan nudistiranta. Rannalle pääset joko mopolla tai autolla.


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Tutustu Kreikan lomiimme, löydä suosikkihotellisi ja tilaa uutiskirjeemme.

Kreetan lomamatkat

Etsitpä sitten täyden palvelun lomakohdetta tai pientä ja tunnelmallista kylää meren ja luonnon ympäröimänä, löydät sen meiltä!

Tutustu Kreetan kohteisiin ja varaa

Kreetan hotellivalikoima

Löydä suosikkihotellisi valikoimamme joukosta, olipa se sitten pieni ja tunnelmallinen tai täyden palvelun lomakeskus kaikilla mukavuuksilla.

Katso kaikki Kreetan hotellit

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista ja uutuuksista sekä lomavinkkejä matkaasi varten!

Tilaa uutiskirje täältä