Kiipeily Kalymnoksella

Kalymnos on täydellinen saari kiipeilyyn erinomaisen vuoristonsa ja lukemattomien rotkojensa ansiosta! Kiipeilyreittejä saarella on peräti 2700 ja täällä järjestetään myös useita erilaisia ​​kiipeilyfestivaaleja. Kuiva ilmasto mahdollistaa kiipeilyn ympäri vuoden, vaikka syksy onkin parasta aikaa vähäsateisuuden ja miellyttävän lämpötilansa vuoksi. Ja mikä parasta, voit pulahtaa lämpimään veteen vilvoittelemaan kiipeilyretken päätteeksi.

Missä on parhaat kiipeilykohteet?

Odyssey, Grande Grotta, Kasteli, Symplegades Arhi ja Spartacus ovat kaikki suosottuja kiipeilypaikkoja, joissa saattaa olla runsaasti kanssakiipeilijöitä varsinkin sesonkiaikaan. Mikäli etsit rauhallisempaa kiipeilypaikkaa, Galatiani on yleensä hyvä valinta. Mikäli majoitut Myrtiesin ja Massourin merenrantakohteissa Kalymnoksen länsirannikolla, pääset helposti saaren parhaisiin kiipeilykohteisiin. Saarella on hyvät kiipeilymahdollisuudet ja itä- ja pohjoisosille pääset reilussa puolen tunnin ajomatkassa.

Odyssey

Odyssey on yksi Kalymnoksen suosituimmista kallioista, joka koostuu kauniista harmaista kalkkikivilaatoista. Täällä pääset kokemaan yhden saaren parhaista kiipeilykohteista jyrkissä maisemissa. Helpoin tapa päästä tänne on ajaa Massourista kohti Kastellia ja seurata pientä soratietä ylös vuorelle.

Grande Grotta

Grande Grotta on kallio, joka sijaitsee pienen Armeoksen kylän yläpuolella. Se on itse asiassa jaettu kolmeen osaan, joissa on erilaisia ​​mielenkiintoisia muodostelmia ja kiipeilyreittejä. Reitit alkavat sektorista nimeltä "afternoon" (iltapäivä), sillä kallio on varjossa iltapäivään asti. Tästä pisteestä alkaa noin 20 eri reittiä. Helpoin tapa löytää Grande Grotta tähän on aloittaa hotelli Philoxeniasta Massourista ja seurata sitten merkittyä tietä ylöspäin.

E.T

E.T on yksi Kalymnoksen uudemmista kiipeilyreiteistä ja sopii erityisen hyvin kiipeilyyn aurinkoisina ja lämpiminä iltapäivinä. Kallio sijaitsee aivan Metochin kylän yläpuolella ja tarjoaa upeat näkymät laaksoon ja Turkin rannikolle. Kallio näyttää kaukaa katsottuna isoilta kasvoilta, samanlaiselta kuin Steven Spielbergin olento "E.T".

Arhi

Arhi on yksi Kalymnoksen vanhimmista kallioista, josta on alkujaan myös saaren maine loistavana kiipeilykohteena. Kallion keskellä olevan suuren luolan ympäri kulkee noin 37 reittiä. Helpoin tapa täällä on aloittaa Arginonta kylästä ja seurata tietä Skaliaan päin, noin 500 metrin kuluttua ajaa pois tieltä ja seurata sinisiä merkintöjä kohti kalliota noin 10 minuutin ajan.

Spartacus

Hieman Grande Grottaa korkeammalla on Spartacus-kallio, joka tarjoaa upeita reittejä keskellä jyrkkiä ja onttoja kallioita. Sijaintinsa ansiosta kallio on täydellinen kiipeilyyn kesällä, kun aurinko paistaa vuorelle vasta myöhään päivästä. Myös tänne löytää helposti hotelli Philoxenian luota Massourista, jonka kohdalta voi seurata merkittyä tietä ylös (noin 15 minuuttia Grande Grottasta).

Kiipeilyfestivaalit Kalymnoksella

Joka vuosi Kalymnosissa järjestetään suosittu kiipeilyfestivaali, jossa sekä vasta-alkajat että kokeneet kiipeilijät tutustuvat parhaisiin kiipeilyreitteihin ja oppivat lisää lajista. Täällä on mahdollista kiipeillä yhdessä ammattilaisten kanssa, meren kallioilla turvavarusteiden kera, osallistua kiipeilytunneille, nauttia musiikista ja tanssista sekä monista muista aktiviteeteista.