Wienin joulumarkkinat

Wien on täynnä taikaa joulun alla. Ympäri kaupunkia löytyy joulumarkkinoita, näyttäviä joulukoristeita ja jouluvaloja. Wienissa suhtaudutaan jouluun suurella hartaudella ja Wienin vanhin joulutori Freyung-aukiolla on toiminut jo vuodesta 1772 saakka. Konsertit, elegantit torit, lasten satutalot ja poniajelut luovat upean tunnelman wieniläiseen joulun odotukseen.


Joulutunnelmaa Wienissä

Wienistä löytyy joulunaikaan useita joulumarkkinoita, joissa myydään erilaisia joulukoristeita, käsitöitä, leluja sekä jouluherkkuja. Wienin kaupungintalon kupeessa järjestetään suurin ja tunnetuin joulutori, jossa on lukematon määrä pieniä kojuja. Koko lähialueen puisto on täynnä upeita joulukoristeita ja lapsille tarjolla ohjelmaa, kuten satutalo ja poniratsastusta. Joulumarkkinat ovat avoinna joka päivä marraskuun puolesta välistä jouluun saakka.

Schönbrunnista ja Karlsplatzista löytyy myös mielenkiintoiset joulutorit. Tarjolla on laadukkaita ja hienostuneita tuotteita sekä boheemeja käsitöitä. Hintataso on perinteisiin joulumarkkinoihin nähden hieman kalliimpi, mutta tuotteet ovat laadultaan erinomaisia. Tarjolla on muun muassa hienoja hopeatöitä ja puuveistoksia.

Katso myös kaikki muut joulumarkkinakohteet tästä.