Wienin nähtävyydet

Wienissä riittää nähtävää ja koettavaa. Upean arkkitehtuurinsa sekä lukuisten historiallisten nähtävyyksiensä ansiosta, se on yksi Euroopan hurmaavimmista kaupunkikohteista. Wienissä voit ihastella historiallisia linnoja ja kuninkaallisten palatseja sekä käveleskellä muun muassa Prinsessa Sissin valtavassa ja loisteliaassa puutarhassa. Vastapainoksi voit nauttia myös kaupungin hyvästä ruuasta, juomasta ja ostoksista.


Wienin nähtävyyksiä

Espanjalainen ratsastuskoulu

Wienin kuuluisa espanjalainen ratsastuskoulu on maailman vanhin perinteinen ratsastuskoulu, jonka oppilaat ovat tasokkaita kilparatsastajia. Ratsastuskoulu on perustettu vuonna 1572 ja sen nimi tulee siitä, että hevoset olivat alkujaan kotoisin Espanjasta. Koulun ratsastajat osallistuvat maailmakuuluihin ratsastusnäytöksiin, joissa he esittelevät taitojaan. Näytökset ovat niin suosittuja, että lipun näytökseen voi joutua varaamaan yli puoli vuottakin etukäteen.

Hofburgin palatsialue

Habsburg-suvun asuinpaikkana vuosisatojen ajan toiminut palatsi edustaa useita eri arkkitehtuurisia tyylisuuntia keskiajalta 1900-luvulle. Alkuperäinen palatsi on rakennettu 1200-luvulla, mutta sitä on sen jälkeen uudelleenrakennettu moneen kertaan. Fredrik III:n 1400-luvulla rakennuttama goottilainen linnankappeli on nykyisen Hofburgin vanhin säilynyt osa ja koko palatsikokonaisuuden ydin on Keisari Ferdinand I:n 1500-luvulla rakennuttama renessanssityyliin palatsi Schweitzerhof.

Schönbrunnin linna

Suuri keisarillinen kesäpalatsi Schönbrunn sijaitsee Vanhankaupungin lähistöllä ja se rakennettu 1740-luvulla Keisarinna Maria Teresian toimesta. Linna on mahtavan kokoinen - kaikkiaan 1441 huonetta ja yleisöllä on mahdollista vierailla 45 huoneessa. Linnassa on vieraillut useita kuuluisia historian henkilöitä kuten esimerkiksi keisari Napoleon. Linnan pihamaalla on loistelias puutarha, jossa kannattaa ehdottomasti käydä linnassa vierailun jälkeen.