Vaella Wienissä

Lomavinkki – Vaeltamaan Wienin ympäristöön

Tiesitkö, että suurin osa Itävallasta koostuu Alpeista? Jos sinulla on aikaa ja kiinnostusta, Itävallasta löydät satoja upeita vaellusreittejä, jotka johtavat jäätikköjärville, huimiin korkeuksiin ja vehreisiin maisemiin. Jos haluat tehdä vaellusretken Wienin lähellä, myös se on mahdollista. Wienin lähellä on yli 240 kilometria erilaisia reittejä, jotka sopivat täydellisesti vaellukseen. Varaa lennot ja hotelli Apollomatkojen kautta ja tee mahtava vaellusmatka Wieniin. 

Omatoimimatka!

Räätälöi vaellusloma juuri itsellesi sopivaksi valitsemalla matkan kesto, hotellit ja lennot. Paketin varaat helposti Apollomatkojen sivuilta.

hotell_i_wien

 

Prater – City Hiking Path 9

Prater on yksi Wienin monista puistoista, joka on kokonaisuudessaan kuusi miljoonaa neliömetriä. Puistosta alkaa vaellusreitti nimeltä "City hiking path 9", joka on 13 kilometria pitkä, ja sen vaeltamiseen menee noin neljä tuntia. Reitti alkaa Praterstern/Wien Nord rautatieasemalta, ja kulkee Praterin puiston läpi Freudenauhun saakka, metsien, vanhojen kanaalien ja niittyjen ohi. Katso kartat täältä.

Kahlenberg – fantastiset maisemat Wienin ylitse

8 kilometrin päässä Wienistä sijaitsee Kahlenbergin vuori, joka sopii täydellisesti vaeltamiseen. Vuoren korkein piste kohoaa 484 metrin korkeuteen, ja täällä odottavat mahtavat maisemat Wienin ylitse. Reitillä pääset vaeltamaan viinitarhojen ja metsien keskellä. Reitti nimeltä ''City hiking path 1" johtaa aina huipulle saakka, ja on kokonaisuudessaan 11 kilometria pitkä, ja sen vaeltamisessa menee noin 3 tuntia. Pääset paikalle raitiovaunulinja D:llä, kun jäät pois päätepysäkillä nimeltä Nußdorf. Vaellus päättyy samaan paikkaan. Katso kartat täältä.  

Vaella Wienerwaldissa

Wienin lounaispuolella sijaitsee metsäalue nimeltä Wienerwald. Täällä voit kokeilla kaikenlaisia aktiviteetteja: kiipeilyä, vaellusta, tai pyöräilyä. Wienerwald kuuluu itseasiassa alppeihin, ja onki täydellinen vaelluskohde Wienin lomallasi. 

Perheystävällinen vaellusreitti Wienissä - Teufelsteinhütte über Perchtoldsdorfer Heide

Tämä 5.3 kilometria pitkä vaellusreitti Wienissä sopii lähes jokaiselle. Maasto on helppokulkuista, eikä sen varrella ole rankkoja ylämäkiä. Pääset kokemaan Wienin upeat maisemat, ja reitillä on myös levähdyspaikka. Pääset tänne helposti bussilla numero 256 Liesinger Bahnhofin asemalta, ku jäät pois Perchtoldsdorf Marktplatzilla.

Weidlingbach - Tulbingerkogel - Windischhütte

Jos kaipaat haasteellisempaa reittia, kokeile Wienin vaellusreittiä joka kulkee Weidlingbachin, Tulbingerkogelin ja Windischhütten läpi. Reitti alkaa Weidlingbach Tavernalta, jonne pääset junalla tai bussilla. Ota S-Bahns linja S40 Weidlingiin, ja vaihda sen jälkeen bussiin numero 241. Reitti on 23.6 kilometria pitkä, ja kestää noin kuusi tuntia. Rauhalliset vaellusreitit kulkevat varjoisissa metsissä, ja vain muutamat tiet kulkevat asutuilla alueilla. Kun saavut Hainbuchin ja Unterkirchbachin kyliin, voit tehdä välipysähdyksen ravintolassa ja ladata energiavarastot täyteen. 

Katso kaikki vaellusmatkat