Joulumarkkinat – Kaupunkilomalle Euroopan parhaille joulumarkkinoille

Kaupunkiloma joulumarkkinoille on ihana tapa tutustua uuteen kaupunkiin. Eurooppa on pullollaan erinomaisia joulutoreja, mutta kauempanakin kuten New Yorkissa voit kokea suurkaupungin joulun tunnelmaa. Kaupunkiloma joulun alla on myös oiva tapa kokea jo tuttu kaupunki täysin uusin silmin. Mikä olisikaan parempi tapa nauttia joulunajasta kuin kokea upea suurkaupunki jouluisessa loistossaan?

Joulutoreja Prahassa

Varaa joulumatka Prahaan

Suosituimmat joulumarkkinat pidetään vanhan kaupungin aukiolla marraskuun loppupuolelta aina tammikuun alkuun. Värikkäät kojut joulukuusen ympärillä myyvät mm. käsitöitä, puuleluja ja kristalleja. Lapset voivat silitellä lampaita, vuohia ja poneja.

Lue lisää Prahasta

Sädehtivä New York

Jouluostoksille New Yorkiin

Joulun aikaan suurkaupungit koristautuvat loistoonsa, jolloin onkin otollinen aika kaupunkilomalle. Koe Times Squaren jouluvalaistus, tee jouluostoksia, luistele Rockefeller Centerillä ja ihaile näyteikkunoita jouluisessa loistossaan.

Jouluostoksille New Yorkiin

Varaa tästä

Jouluinen Berliini

Berliinin joulumarkkinat

Saksa on perinteikäs joulumarkkinakohde. Berliinissä on jopa 60 joulumarkkinat ympäri kaupungin aukioita ja katuja. Myyntikojut tarjoavat kuumia kastanjoita, höyryävää Glühweinia ja ihastuttavia käsitöitä. 

Lue lisää Berliinin joulutoreista

Krakovan tunnelmaa

Krakovan joulumarkkinat

Koe joulumarkkinat keskiaikaisen aukion ilmapiirissä. Puolan suurimmat joulumarkkinat ja jouluseimet luovat Krakovasta upean joulumaan. Kojuista teet löytöjä paikallisista tuotteista, kuten pitsistä ja joulukoristeista.

Lue lisää Krakovan joulutoreista

Perinteikäs Budapest

Euroopan parhaat joulumarkkinat

Budapest on täydellinen joulukaupunki ja kaupungin joulumarkkinat ovatkin Euroopan parhaita. Marraskuun lopusta keskustan Vörösmarty-aukio täyttyy kojuista, ruoasta ja perinteisistä tanssiesityksistä.

Joulutoreille Budapestiin

Kööpenhamina

Joulumarkkinat Tivolissa Kööpenhaminassa

Euroopan vanhin huvipuisto Tivoli koristautuu joulukuusin ja tuhansin valoin upeaksi joulumaaksi. Näe kuuluisa "venäläinen basilika" karamelliväreineen ja sipulitorneineen. Kaupungin lukuisat pubit ja kahvilat ovat erityisen tunnelmallisia joulun alla.

Kööpenhaminan joulutorit

Joulumaa Lontoossa

Matkusta Lontooseen joulun alla

Lontoo on joulushoppailijan paratiisi. Lontoon parhaat tavaratalot huomioivat joulunajan näyttävästi, legendaarinen Harrods avaa joulumaailmansa jo heinäkuussa. Hyde Park Winter Wonderland on täynnä tapahtumia sekä aikuisille että perheen pienimmille.

Lue lisää jouluostoksista Lontoossa

Klassikko Wien

Euroopan parhaat joulumarkkinat Wienissä

Wien on täynnä taikaa joulun alla. Koe jouluseimiä, konsertteja ja perinteisiä juhlamarkkinoita. Wienissa suhtaudutaan jouluun suurella hartaudella. Wienin vanha joulutori Freyung-aukiolla on toiminut jo vuodesta 1772 saakka.

Lue lisää Wienin joulutoreista