Joulumarkkinat

Joulumarkkinat – Kaupunkilomalle Euroopan parhaille joulumarkkinoille

Kaupunkiloma joulumarkkinoille on ihana tapa tutustua uuteen kaupunkiin. Eurooppa on pullollaan erinomaisia joulutoreja, mutta kauempanakin kuten New Yorkissa voit kokea suurkaupungin joulun tunnelmaa. Kaupunkiloma joulun alla on myös oiva tapa kokea jo tuttu kaupunki täysin uusin silmin. Mikä olisikaan parempi tapa nauttia joulunajasta kuin kokea upea suurkaupunki jouluisessa loistossaan?

Taianomainen Praha

Suosituimmat joulumarkkinat pidetään vanhan kaupungin aukiolla marraskuun loppupuolelta aina tammikuun alkuun. Värikkäät kojut joulukuusen ympärillä myyvät mm. käsitöitä, puuleluja ja kristalleja. Lapset voivat silitellä lampaita, vuohia ja poneja.

Lue lisää Prahasta

Trendikäs Kööpenhamina

Euroopan vanhin huvipuisto Tivoli koristautuu joulukuusin ja tuhansin valoin upeaksi joulumaaksi. Näe kuuluisa "venäläinen basilika" karamelliväreineen ja sipulitorneineen. Kaupungin lukuisat pubit ja kahvilat ovat erityisen tunnelmallisia joulun alla.

Kööpenhaminan joulutoreille

Varaa tästä

Joulumarkkinoiden klassikoita

Tunnelmallinen Krakova

Koe joulumarkkinat keskiaikaisen aukion ilmapiirissä. Puolan suurimmat joulumarkkinat ja jouluseimet luovat Krakovasta upean joulumaan. Kojuista teet löytöjä paikallisista tuotteista, kuten pitsistä ja joulukoristeista.

Lue lisää Krakovan joulutoreista

Perinteikäs Budapest

Budapest on täydellinen joulukaupunki ja kaupungin joulumarkkinat ovatkin Euroopan parhaita. Marraskuun lopusta keskustan Vörösmarty-aukio täyttyy kojuista, ruoasta ja perinteisistä tanssiesityksistä.

Joulutoreille Budapestiin

Satumainen Wien

Wien on täynnä taikaa joulun alla: jouluseimiä, konsertteja ja perinteisiä juhlamarkkinoita. Wienissa suhtaudutaan jouluun suurella hartaudella. Vanha joulutori Freyung-aukiolla on toiminut jo vuodesta 1772.

Lue lisää Wienin joulutoreista

Lähde jouluostoksille

Sädehtivä New York

Joulun aikaan suurkaupungit koristautuvat loistoonsa, jolloin onkin otollinen aika kaupunkilomalle. Koe Times Squaren jouluvalaistus, tee jouluostoksia, luistele Rockefeller Centerillä ja ihaile näyteikkunoita jouluisessa loistossaan.

Tutustu New Yorkiin

Monipuolinen Lontoo

Lontoo on joulushoppailijan paratiisi. Lontoon parhaat tavaratalot huomioivat joulunajan näyttävästi, legendaarinen Harrods avaa joulumaailmansa jo heinäkuussa. Hyde Park Winter Wonderland on täynnä tapahtumia sekä aikuisille että perheen pienimmille.

Lue lisää jouluostoksista Lontoossa

Klassikkokohde Berliini

Saksa on perinteikäs joulumarkkinakohde. Berliinissä on jopa 60 joulumarkkinat ympäri kaupunkia. Myyntikojut tarjoavat kuumia kastanjoita, höyryävää Glüchweinia ja ihastuttavia käsitöitä. Berliinissä on lisäksi lukuisia ostoskeskuksia.

Lue lisää Berliinin joulutoreista