Venetsian matkavinkit

Matkavinkit Venetsiaan

Romanttista, pittoreskia ja uniikkia – Venetsia on todella ainutlaatuinen kokemus! Kaupunki, joka on rakennettu paaluje päälle, on ollut osa UNESCO:n maailmanperintölistaa vuodesta 1987 asti. Kanaalien varsilla kelluvat vanhat gondolit samoilla paikoilla kuin jo useita satoja vuosia sitten, ja pienet kujat voivat vaikuttaa jopa yllättävän hiljaisilta, sillä kaupungissa ei ole juurikaan autoja. Matkavinkeistämme löydät Venetsian parhaat nähtävyydet, retkikohteet, lähimmät rannat ja parhaat ruoka- ja ravintolavinkit. Ciao! 

Varaa matkasi Venetsiaan

Venetsian kaupunginosat

Venetsiasta löytyy useita upeita kaupunginosia, mutta on lähes mahdotonta päästä tutustumaan kaikkiin niistä. Täältä löydät tietoa meidän suosikkialueistamme jotka ovat nimeltään Rialto, Cannaregio ja Castello.

Lue lisää

Viisi parasta nähtävyyttä

Venetsiasta löydät uusia kirkkoja, palatseja ja torneja jokaiselta kadunkulmalta, joten parhaiden nähtävyyksien valitseminen onkin melko hankalaa. Piazza San Marcon torilta löydät monet kaupungin parhaat nähtävyydet yhdestä paikasta!  

Lue lisää

Venetsia vedestä käsin

Kuten varmasti tiedät, Venetsia on rakennettu suurilta osin veden päälle. Suurin kanaaleista on nimeltään Canal Grande, joka virtaa koko kaupungin keskustan läpi s-kirjaimen muodossa. Kanaalin ylittämistä varten on rakennettu viisi eri siltaa. Koe upea kaupunki vedestä käsin, ja saa kaikki irti Venetsian lomastasi! 

Lue lisää

Italialaisia erikoisuuksia

Venetsiassa voit olettaa saavasi maukasta ja klassista italialaista ruokaa. Monet annokset ovat saaneet inspiraatiota kaupungin maantieteellisestä sijainnista meren äärellä – ruokalistalta löytyy usein paljon kalaa ja mereneläviä. Kuten muuallakin Italiassa, annosten perustana on usein pasta tai riisi. Klassiset pasta-annokset sisältävät usein sardiineja tai sardellaja.

Lue lisää

Venetsian ravintolat

Ruokaa rakastaville Italia on täydellinen matkakohde – täällä pääset maistelemaan maailman parasta pastaa ja pizzaa. Voit kokeila myös ihania risottoja, alkupaloja ja leikkeleitä. Lue lisää Venetsian ravintoloista täältä! 

Lue lisää

Venetsian rannat

Venetsia ei ole ensisijaisesti tunnettu hyvistä uimarannoistaan. Yleensä viikonloppu Venetsiassa koostuu hyvästä ruoasta, taiteesta ja kulttuurista sekä viinistä. Jos kuitenkin haluat viettää yhden päivän meren äärellä, se ei ole mahdotonta. Hyppää paikallisjunaan, vuokraa auto tai ota vesibussi ja saavut hiekkarannalle tunnissa! 

Lue lisää

Venetsian sillat

Venetsian sillat ovat kaupungin upeimpia nähtävyyksiä, ja erityisesti viisi Grand Canalen ylittävää siltaa ovat todella kauniita. Siltojen arkkitehtuuri on todella korkealuokkaista. Pidä huoli, että käyt tutustumassa siltoihin Venetsian lomasi aikana – täältä voit lukea lisätietoa! 

Lue lisää

Venetsian museot

Italia on tunnettu taiteesta ja kulttuurista, ja Venetsia ei myöskään tuota pettymystä tällä saralla. Kaupunki on pullollaan erilaisia museoita, ja joka toinen vuosi kaupungissa taidebienniaali, eli kansainvälinen nykytaiteen näyttely. Lue lisää vinkkejä Venetsian kulttuuri- ja museotarjonnasta! 

Lue lisää

Venetsian ostosvinkit

Jos mielesi tekee shoppailla lomaillessasi Venetsiassa, voit olla huoletta, sillä kaupungissa on erinomaiset ostosmahdollisuudet. Parhaat ostokset teet paikallisten tuotteiden parissa, sillä kaupungissa ei ole montaakaan ostoskeskusta, mutta keskustasta löytyy kuitenkin esimerkiksi tunnettuja merkkiliikkeitä. Täältä löydät vinkkimme Venetsian ostoskaduille! 

Lue lisää