Venetsian kaupunginosat

Venetsian kaupunginosat

Venetsiasta löytyy useita upeita kaupunginosia, mutta on lähes mahdotonta päästä tutustumaan kaikkiin niistä. Täältä löydät tietoa meidän suosikkialueistamme jotka ovat nimeltään Rialto, Cannaregio ja Castello.

Eläväinen Rialto

Rialto on tunnetun markkinapaikan nimi, ja se johtaa myös samannimiselle sillalle, Rialton sillalle. 

Rialton silta

Ensimmäinen Rialton silta rakennettiin vuonna 1181. Tämä ponttoonisilta oli ensimmäinen silta, joka rakennettiin suuren kanaalin ylitse. Sen jälkeen silta on korjattu ja vaihdettu useaan otteeseen, ja tänäpäivänä paikalla sijaitseva kivisilta valmistui vuonna 1591. Silta on 48 metriä pitkä ja hieman yli 23 metriä leveä. Rialton silta on Venetsian vanhoin ja tunnetuin silta, sieltä on upeat näkymät suurelle kanaalille. 

Rialton markkinat

Jos haluat päästä näkemään paikalliselämää, suuntaa Rialton markkina-alueelle. Samalla paikalla on järjestetty kala- ja vihannesmarkkinat aina vuodesta 1097 asti. Paras aika vierailla markkinoilla on heti aikaisin aamulla. Kojut ovat avoinna 07.30-13.00 tiistaista lauantaihin. 

Venetsian vanhin kirkko - San Giacomo di Rialto

Rialtossa sijaitsee kaupungin vanhin kirkko – San Giacomo di Rialto. Legendan mukaan kirkko on perustettu jo 400-luvulla. Kirkko remontoitiin 1600-luvulla, jolloin se oli Rialton ainut rakennus joka selvisi suuresta tulipalosta. Kirkko on sisältä upeasti koristeltu, ja osa antiikkiesineistä on useita satoja vuosia vanhoja. Silloin tällöin kirkossa järjestetään myös konsertteja. 

Cannaregio – aitoa Venetsiaa

Jos haluat päästä pakoon keskustan ihmispaljoutta, suuntaa Cannaregion kaupunginosaan. Täällä asuu suurin osa Venetsian paikallisväestöstä, ja alueella pääset kokemaan fantastista historiaa, vanhoja rakennuksia ja aidon venetsialaisen tunnelman. Pyykit on ripustettu kuivumaan kanaalin ylle, ja vanhat italialaisnaiset huutelevat toisilleen talojen välissä. 

Strada Nuova – Cannaregion pääkatu 

Strada Nuova on Canneregiom kaupunginosan pääkatu ja kävelykatu. Strada Nuova on vain 400 metriä pitkä ja 10 metriä leveä, mutta se on silti Venetsian pisin katu. Katu on omistettu entiselle kuningas Vittorio Emanuele II:lle, ja myös nimetty hänen mukaansa. Myöhemmin nimi vaihdettiin kuitenkin Stada Nuovaksi kansalaisten tahdosta. Kadun varrella on ravintoloita, pieniä kahviloita, ruokakauppoja ja pieniä putiikkeja.  

Juutalaisten ghetto Venetsiassa

1500-luvulla Cannaregio oli alue Venetsiassa, johon juutalaiset pakotettiin asumaan. Sanan ghetto uskotaan olevan alunperin Venetsiasta, ja tarkoittavan valimoa, joka oli kyseisellä paikalla 1500-luvulla. Nykyään paikalla on yhä nähtävillä merkkejä tästä ajasta, sillä paikalta löydät kolme synagogia ja juutalaisen museon, joka sijaitsee Campo di Chetto Nuovon torilla. Alueella on yhä vahva identiteetti, vaikka alueella ei kuitenkaan ole nykyään enää juutalaista yhteisöä. 

Castello - Venetsian suurin alue

Castello on suurin Venetsian kuudesta kaupunginosasta, joka levittäytyy Rialtosta Arsaleneen asti. Castellossa on monia tunnettuja nähtävyyksiä, kuten esimerkiksi San Pietro di Castellin kirkko ja Scuola di San Marcon tori.

Via Garibaldi – Venetsian levein katu 

Kaupungin levein katu on nimeltään Via Garibaldi, joka on itseasiassa täytetty kanaali. Täältä löydät putiikkeja, kahviloita ja kahviloita. Via Garibaldilla järjestetään myös ulkoilmamarkkinat, joissa myydään kalaa, hedelmiä ja vihanneksia arkiaamuisin. 

Vehreä Giardini Pubblici

Castellossa sijaitsee yksi Venetsian viheralueistan. Suuri puisto rakennettin 1800-luvulla Napoleon Bonaparten käskystä. Puisto sai nimekseen Giardini Pubblici (Venetsian julkinen puutarha). Puisto on suunniteltu perinteiseen englantilaiseen tyyliin. Puistossa voit rentoutua mukavasti puiden varjossa, ja nauttia rauhalliseseta keitaasta aivan kaupungin keskustassa. 

San Giacomo di Rialto
Cannareggio, Venetsia
Castello, Venetsia