Ostoksia Venetsiassa

Ostoksia Venetsiassa

Jos mielesi tekee shoppailla lomaillessasi Venetsiassa, voit olla huoletta, sillä kaupungissa on erinomaiset ostosmahdollisuudet. Parhaat ostokset teet paikallisten tuotteiden parissa, sillä kaupungissa ei ole montaakaan ostoskeskusta, mutta keskustasta löytyy kuitenkin esimerkiksi tunnettuja merkkiliikkeitä. Täältä löydät vinkkimme Venetsian ostoskaduille! 

Luksusmerkkejä ja ihania löytöjä

Italialaiset ovat tunnetusti muodikasta väkeä. Monet tunnetut luksusmerkit kuten Gucci, Fendi, Versace, Armani, Prada ja Dolce & Gabbana ovat kotoisin Italiasta. Voitkin siis olla varma, että myös Venetsiassa on tarjolla monia luksusmerkkejä. 

Le Mercerie

Rialton sillan ja Piazza San Marcon välissä sijaitsevat pienet kujat, joita kutsutaan nimellä Le Mercerie: Mercerie dell’Orologio, Mercerie of San Zulian, Mercerie del Capitello ja Mercerie San Salvador. Näiltä kaduilta voit ostaa kaikkea maan ja taivaan väliltä: nahkalaukkuja, laseja, merkkivaatteita ja matkamuistoja. 

Calle Larga

Calle Largan alueella, joka tunnetaan myös nimellä Via XXII Marzo, voit shoppailla tunnettuja merkkejä kuten Gucci, Valentino, Bulgari ja Prada. Calle Largan alue sijaitsee Accademian sillan ja Piazza San Marcon välissä.

Venetsialaiset naamiot

Lomaillessasi Venetsiassa voit ostaa kotiinvietäväksi klassisen venetsialaisen naamion. Dorsudoron alueella on useita kauppoja, joista löytyy suuri valikoima erilaisia maskeja. Klassiset naamiot tehdään yleensä käsin, joka kertoo myös niiden laadusta.

Kaupungin sydämessä sijaitsee naamiokauppa nimeltä La Bauta. La Bauta on aito venetsialainen putiikki, jossa hinnat ovat kohtuulliset ja valikoima monipuolinen. Täältä löydät varmasti juuri itsellesi täydellisen naamion! 

Osoite: Campo San Tomà 2867 

Muranon lasia 

Venetsia on tunnettu lasivalmisteistaan, ja kaupungissa onkin valmistettu lasia ja krislattia 900-luvulta alkaen, joten voit olla varma että lasitavaroiden laatu on erinomaista! Tunnetuin lasi on nimeltään Muranon lasi, jota valmistetaan Muranon esikaupunkialueella, jonne pääsee veneellä Venetsiasta. 

Venetsian kaupungin sydämessä, lähellä Muranoa, voit ostaa kaikkea juomalaseista koruihin. Hinnat voivat olla kalliita, mutta tuotteet ovat huippulaadukkaita. Muista kuitenkin tarkistaa ennen ostopäätöstä, että tuotteessa on leima ''Vetro Artistico Murano”. Mazzega Glass Factoryssa  Muranon saarella voit nähdä lasinvalmistusprosessin alusta alkaen, ja ostaa tuotteita jälkikäteen.

Osoite: Fondamenta da Mula 147, 30141 Murano

Lisää vinkkejä Venetsiaan

Venetsialaisia maskeja
Muranon lasi, Venetsia