Gondoleja Venetsiassa

Koe Venetsia vedestä käsin

Kuten varmasti tiedät, Venetsia on rakennettu suurilta osin veden päälle. Suurin kanaaleista on nimeltään Canal Grande, joka virtaa koko kaupungin keskustan läpi s-kirjaimen muodossa. Kanaalin ylittämistä varten on rakennettu viisi eri siltaa. Koe upea kaupunki vedestä käsin, ja saa kaikki irti Venetsian lomastasi! 

Gondolikierros Venetsian kanaaleissa

Paras tapa kokea Venetsian kauneus on ehdottomasti gondoliajelu. Gondoli lipuu rauhallisia kanaaleja pitkin, joita reunustavat ihastuttavat vanhat talot. Gondolit voivat olla pisimmillään jopa 11 metriä pitkiä, joten niissä on hyvin tilaa koko perheelle tai sinulle ja rakkaimmallesi. Gondoliajelu Venetsiassa on yli tuhat vuotta vanha perinne, ja tänä päivänä kaupungissa on yli 400 gondolia. Gondolin kuljettaja on yleensä perinyt ammatin isältään, ja heidät tunnistaa usein heidän vaatteistaan: mustavalkoinen paita, tummat housut ja hattu. Yksityinen gondolikierros maksaa noin 80 euroa/tunti. 

Traghetto 

Traghetto on suurikokoisempi gondoli, johon mahtuu 12-15 ihmistä. Kaupungissa on niin sanottuja traghetto-satamia, joista pääset helposti toiselle puolelle kanaalia. Traghetto tarkoittaa italiaksi lauttaa, ja ne ovat suurikokoisia gondoleja ilman ylimääräisiä koristuksia, jotka ajavat pitkin kanaalia edestakaisin. Venetsiassa on seitsemän traghetti-asemaa, ja yksi matka maksaa kaksi euroa. Veneet kulkevat useimmiten klo 7.00-20.00, mutta virallisia aikatauluja ei ole. Helpoiten löydät laitureille seuraamalla kylttejä, joissa lukee ''traghetto'', ja tiedät olevasi perillä kun näet pitkän laiturin Grand Canalen lähellä. 

Vaporetti – Venetsian vesitaksi 

Toinen tapa kokea Venetsia vedestä käsin on niin sanottu vaporetti, eli vesitaksi. Liput maksavat muutaman euron, ja ovat voimassa yhden tunnin, mutta voit ostaa myös esimerkiksi yhden päivän tai kolmen päivän lippuja. Vaporetti on eräänlainen lautta, jolla on helppo kulkea ympäri kaupunki. Lippuja saat ostettua asemilta ja sanomalehtikojuilta. 

Gondoliretki Venetsiassa