Venetsian sillat

Venetsian sillat

Venetsian sillat ovat kaupungin upeimpia nähtävyyksiä, ja erityisesti viisi Grand Canalen ylittävää siltaa ovat todella kauniita. Siltojen arkkitehtuuri on todella korkealuokkaista. Pidä huoli, että käyt tutustumassa siltoihin Venetsian lomasi aikana – täältä voit lukea lisätietoa! 

Huokausten silta

Venetsian tunnetuin silta on varmasti Ponte dei Sospiri, jota kutsutaan myös lempinimellä Huokausten silta. 1600-luvulla silta toimi jalankulkusiltana tuomioistuimen ja vankiloiden välillä. Tarinan mukaan sillan nimi tulee siitä, että ennen vanhaan vangit kulkivat siltaa pitkin ennen vankilaanmenoaan, ja huokailivat miettiessään tulevatko he enää koskaan näkemään päivänvaloa. Valkoisesta kalkkikivestä rakennettu silta on yksi Venetsian romanttisimmista paikoista, huolimatta sen synkästä historiasta. 

Ponte degli Scalzi

Ponte degli Scalzi on Venetsian keskustassa sijaitseva kivisilta, joka valmistui vuonna 1934. Kyseinen silta oli kolmas, joka rakennettiin Grand Canalen ylitse, ja se on lähes 40 metriä pitkä. Silta sijaitsee lähellä Venetsian rautatieasemaan.

The Ponte della Costituzione

Ponte della Constituzionen silta on melko uusi silta Venetsiassa. Se valmistui vuonna 2008, ja se sai paljon kritiikkiä paikallisilta asukkailta, sillä heidän mielestään uusi silta ei sopinut kaupungin arkkitehtuuriin. 

Huokausten silta
Rialton silta

Ponte dell'Accademia

Ponte dell’Accademia on puinen silta Grand Canalen eteläpäässä. Tämä silta ei ole yhtä kiireinen ja täynnä ihmisiä kuin muut Venetsian sillat, joten täällä voit varmasti nauttia päivästä rauhassa. Silta on rakennettu vuosien 1932-1933 välissä. 

Rialto Bridge

Venetsian vanhin silta on nimeltään Rialto. 1200-luvulla rakennettua ponttoonisiltaa on remontoitu ja korjattu jo useaan kertaan. Ensimmäinen silta korvattiin vuonna 1255, kun liikenne kasvoi Rialton markkinoiden vuoksi, silta alkoi kulua. Tänä päivänä oleva silta valmistui vuonna 1591, ja on yksi Venetsian tunnetuista maamerkeistä.