Nähtävyyksiä Venetsiassa

Venetsian parhaat nähtävyydet

Venetsiasta löydät uusia kirkkoja, palatseja ja torneja jokaiselta kadunkulmalta, joten parhaiden nähtävyyksien valitseminen onkin melko hankalaa. Piazza San Marcon torilta löydät monet kaupungin parhaat nähtävyydet yhdestä paikasta!  

Piazza San Marco

Piazza San Marco, tai St. Mark's Square englanniksi, on yksi Venetsian tunnetuimmista toreista. Jo pelkkä tosi on nähtävyys itsessään. Piazza San Marcon torilla sijaitsevat Venetsian parhaat nähtävyydet: Basilica di San Marco, Kampanilen, Dogen palatsi ja St. Mark’s Clocktower.

St. Markuksen kirkko

Basilica di San Marco (St. Markuksen kirkko) on yksi torin päänähtävyyksistä, ja myös tunnettu maamerkki Italiassa. Kirkko rakennettiin 1000-luvun alussa, ja nykyisen ulkomuotonsa se sai 1400-1500 luvulla. Basilica di San Marco on todella massiivinen ja koristeellinen kirkko, ja sen rakennusprosessin on sanottu kestäneen lähes 300 vuotta! 

Basilica di San Marco
Dogen palatsi Venetsiassa

Kampinalen

Campinale, tai Kampinalen, on tunnettu kellotorni Piazza San Marcon torilla. Lähes 100 metriä korkea Kampinalen rakennettiin 1200-luvulla, ja se toimi aiemmin luultavasti vartiotornina. Muutaman euron sisäänpääsymaksulla pääset ylös torniin, jossa odottavat mahtavat maisemat koko Venetsian ylitse. 

Dogen palatsi 

Dogen palatsi, eli Palazzo Ducale di Venezia, oli aikoinaan Venetsian valtiotalo. Itse rakennus on rakennettu vuosien 1309-1424 välillä klassiseen goottilaiseen tyyliin. Vuodesta 1920 lähtien Dogen palatsi on toiminut museona. 

Torre dell'Orologion kellotorni

Torre dell'Orologio on 1500-luvulta peräisin oleva kellotorni. Rakennus on rakennettu renessanssityyliin, ja sen alkuperäinen tarkoitus oli osoittaa Venetsian vauraus. Kellotorniin pääsee myös sisälle, ja ylhäältä on hienot näkymät torille.