Venetsian museot

Venetsian museot

Italia on tunnettu taiteesta ja kulttuurista, ja Venetsia ei myöskään tuota pettymystä tällä saralla. Kaupunki on pullollaan erilaisia museoita, ja joka toinen vuosi kaupungissa taidebienniaali, eli kansainvälinen nykytaiteen näyttely. Lue lisää vinkkejä Venetsian kulttuuri- ja museotarjonnasta! 

La Bottega dei Mascareri

Venetsia on tunnettu venetsialaisista maskeistaan. Niitä käytettiin jo 1600-1700 -luvulla, kun ihmiset halusivat peittää kasvonsa ja olla tapaamatta ihmisiä, joita he eivät halunneet tavata. La Bottega dei Masceri ei ole tavallisin museo, mutta täältä löydät suuren valikoiman käsintehtyjä venetsialaisia maskeja. Pieni ja miellyttävä museo on todella persoonallinen!

Osoite: Calle dei Saoneri 2720

Ca' Rezzonico

Ca’ Rezzonicossa voit ihastella huonekaluja, tauluja ja veistoksia, jotka ovat peräisin 1800-luvun Venetsiasta. Museo sijaitsee 1700-luvulla rakennetussa palatsissa. Museon taideteokset ovat lahjoituksia ihmisiltä, jotka ovat ennen asuneet rakennuksessa, ja osan teoksista on lahjoittanut valtio.

Osoite: Ca’ Rezzonico Dorsoduro 3136

Peggy Guggenheim Collection

Museo Peggy Guggenheim Collection on nimetty taiteilija Marguerite Peggy Guggenheimin mukaan. Hän syntyi vuonna 1898 New Yorkissa ja kuoli 1979 Italiassa. Museo sijaitsee hänen vanhassa kodissaan, Palazzo Venier dei Leonissa, keskellä Venetsiaa. Museossa on suurimmilta osin hänen omia töitäään, mutta joskus paikalla on myös väliaikaisia näyttelyitä ja veistoksia museon veistospuutarhassa.


Osoite: Dorsoduro 701-704

Taidetta Venetsiassa

Punta della Dogana

Punde della Dogona sijaitsee kolmionmuotoisessa rakennuksessa, joka valmistui vuonna 1682. Vuosina 2006 ja 2009 se toimi modernin taiteen näyttelypaikkana nimillä Palazzo Grassi ja Punta della Dogana. Museosa on ranskalaisen liikemiehen François Pinaultin yksityinen taidekokoelma, josta löytyy yli kolme tuhatta teosta vuosilta 1900-2000. Teokset ovat nyt ensikertaa julki yleisölle. 

Osoite: Sestiere Dorsoduro 2

Ca' Pesaro Galleria Internazionale d'Arte Moderna

Ca’Pesaro on 1600-luvulla rakennettu palatsi, joka sijaitsee suuren kanaalin varrella Venetsiassa. Talo kuului varakkaalle Pesaron perheelle. Nykyään rakennuksessa on kansainvälinen modernin taiteen museo Rom, jota kutsutaan myös nimellä Galleria internazionale d’arte moderna. Rakennuksen yläkerrassa on orientaalin taiteen museo, Museo d’arte orientale.

Osoite: Santa Croce 2076

Gallerie dell'Accademia

Gallerie dell’Accademian taideteokset ovat vuosilta 1400-1800. 1700-luvulla samalla paikalla oli taidekoulu, jonka perusti Giovanni Battista Piazette, tunnettu rococo-taiteilija. Tänä päivänä museossa on 24 huonetta, jotka ovat pullollaan venetsialaisten taiteilijoiden teoksia.

Osoite: Campo della Carità 1050