Italian suosituimmat kohteet

Italian kaupunkilomavinkit

Italian kaupunkilomakohteet - seikkaile omatoimisesti

Vive bene, elä hyvää elämää Italiassa! Maalla on paljon tarjottavaa – aurinkoa ja lämpöä, erinomaista ruokaa ja viiniä, taidetta ja kulttuuria sekä romantiikkaa ja historiaa. Valitset sitten rantaloman, kaupunkiloman jossain maan historiallisista kaupungeista tai vauhdikkaan lasketteluloman, et varmasti tule pettymään. Täältä näet parhaat kohteet Italiassa! Räätälöi oma Italian unelmalomasi ja lähde seikkailuun. 

Rooma

Rooma on varmasti yksi mielenkiintoisimmista ja historiallisimmista kaupungeista maailmassa. Koe Pietarinkirkko, Pantheon, Trevin suihkulähde ja Colosseum. Unohtamatta hitaita lounaita viinin kera ja shoppailua Italialaisen huippumuodin parissa.

Varaa matka Roomaan

Sisilia

Sisilia on kuvankaunis saari, jolla on paljon historiaa. Saari on tunnettu hienoista maisemistaan, rannoistaan ja ruoistaan. Voit jopa nähdä Etnan purkautuvan. Palermo on upea kaupunki josta pystyy tekemään päiväretkiä busseilla ympäri Sisiliaa. Sisilia on loistava kohde omatoimilomalle.

Varaa matka Sisiliaan

Firenze

Firenze on yksi tunnetuimmista kaupungeista vehreine kukkuloineen ja Uffizzi -taidegallerioineen, jossa on esillä mm. da Vincin ja Botticellin teoksia. Käy myös San Marcon luostarimuseossa sekä Duomon ja Ferragamon museoissa.

Varaa matka Firenzeen

Bologna

Bologna on jokaisen ruoan ystävän kohde. Kaupungin ruokaperinteet ovat vahvemmin esillä kuin monissa muissa kaupungeissa. Rentoudu nauttimalla nähtävyyksistä ja kauniista arkkitehtuurista. 

Varaa matka Bolognaan

Gardajärvi

Gardajärven maisemat, kauniit kylät, juustot, viinit. Gardajärven ympärillä on 19 pientä kylää, joten lomalla riittää varmasti tutkittavaa. Käy Riva del Gardalla, jossa Alpit kohtaavat järven tai Malcesinessä ihastelemassa kaupungin linnaa. 

Varaa matka Gardajärvelle

Milano

Milanoa ajatellessa tulee mieleen huippuhyvät shoppailumahdollisuudet, mutta kaupungilla on paljon muutakin tarjottavaa. Jalkapallo, kulttuuri, taide ja ruoka ovat vain muutamia esimerkkejä. Kiipeä Duomon katolla ihastelemassa maisemia. Milanosta matkaat kauniille Pohjois-Italian järviseudulle kätevästi junalla tai vuokra-autolla.

Varaa loma Milanoon

Venetsia

Venetsian kanaalit siltoineen ja gondoleineen ovat maailmankuuluja, puhumattakaan nähtävyyksistä, kuten Markuksenaukiosta ja Rialton sillasta. Kaupungin läpi kulkeva Canal Granden kokee parhaiten laiva- tai venematkalla kanaalia pitkin. Vesibussit kulkevat myös Canal Grandella ja ne kannattaa kokeilla - näet aitoa paikallista elämää.

Varaa loma Venetsiaan

Lisää Italian kohteita:

Sardinia

Hiekkarannat, ruokakulttuuri ja vaihtelevat maisemat – Sardinia on Italian helmi. Saarella on miellyttävä ilmasto ja Italialaiset lomailevat täällä itsekkin. Cagliari on Sardinian pääkaupunki jolla on tuhansien vuosien historia. Sardinien on tunnettu useista kauniista rannoistaan, kuten La Pelosa, Costa Smeralda, Costa Verde, Poltu di Li Cogghji ja Spaggia del Principe.

Matkat Sardiniaan

Capri

Grotta azurra, eli sininen luola ja kirkas meri. Fiini Capri oli ennen taiteilijoiden paratiisi, nykyään saari vetää puoleensa lomailijoita ympäri maailmaa. Napoli ja Sorrento ovat ihan naapurissa. Bongaa julkkiksia katukahviloissa ja nauti lomatunnelmista upeissa puitteissa.

Matkat Caprille

Sorrento

Sorrento on yksi Etelä-Italian helmistä. Tässä kauniissa kaupungissa on paljon koettavaa, somat ravintolat, kapeat kujat ja upeat piazzat luovat ihanaa lomatunnelmaa. Täydellinen tukikohta jos haluat kokea lomalla paljon, kuten hurmaavan Caprin, ihanan Amalfin rannikon ja charmikkaan Napolin.

Matkat Sorrentoon

Toscana - Pisa

Lennä Pisaan ja koe sen nähtävyydet. Tutustu Toscanan provinssin kaupunkeihin Luccaan ja Puccinin kaupunkiin. Vieraile Firenzen vanhassakaupungissa, renesanssiajan museoissa ja tutustu Uffizin kuuluun taidegalleriaan. Tee kaupunkiretki viinitarhojen keskellä sijaitsevaan keskiaikaiseen Sienan kaupunkiin ja keskiaikaisista torneista torneistaan kuuluisaan San Gimignanoon. Varaa aikaa Chiantin viinialueeseen ja viinitiloihin tutustumiseen.

Matkat Toscanaan

Pohjois-Italian järvialue, Garda ja Como

Lennä Milanoon ja jatka junalla tai autolla Pohjois-Italian kauniille järvialueelle. Franciacortan viinialue, Iseojärvi, Gardajärvi, Gardonen ja Sirmionen kaupungit ja Comojärvi huviloineen ovat olennainen osa aluetta. Vieraile Maggiorejärvellä, näe Pallanzan kaupunki, nouse ylös köysiradalla Mottaronevuorelle. Käymisen arvoisia kohteita Comolla ovat mm. Varenna, Bellagio ja Menaggio, joissa on hienot näköalat, vanhoja kirkkoja ja mahdollisuus lautta- ja veneretkiin.

Matkat Pohjois-Italian järvialueelle

Genova - Cinque Terre

Lennä Genovaan ja jatka rannikolla sijaitseva Cinque Terreen joka on viidestä kylästä koostuva alue. Alueen erikoinen arkkitehtuuri ja maisemat kiehtovat matkailijoita vuodesta toiseen. Cinque Terren alueen tunnelmalliset kalastajakylät ovat Monterosso, Riomaggiore, Vernazza, Corniglia ja Manarola. Pienissä kylissä on helppo vierailla junalla, sillä junarata yhdistää Cinque Terren kylät. Alue on Unescon maailmanperintökohteiden listalla.

Matkat Cinque Terreen

Napoli

Napolin tienoo niin rannikolla kuin Napolinlahden alueellakin on paikka, jossa on kymmenittäin vierailupaikkoja ja nähtävää. Saarista Capri on tunnetuin mutta kannattaa kiinnittää huomiota muihinkin saariin, kuten Ischiaan ja Procidaan. Rannikolla riittää nähtävää, helpoin paikka käydä käväisemässä on Pozzuoli, Sophia Lorenin kotikaupunki. Käy La Campanian aluella on nähtävää Vesuvius-tulivuoren juurella, hyvä päiväretkikohde on Sorrento.

Matkat Napoliin

Palermo

Sisilian saarella asuu viitisen miljoonaa ihmistä. Tulivuorien, viiniköynnösten ja saarten lisäksi löytyy monia mielenkiintoisia kaupunkeja. Suurin ja merkittävin on pääkaupunki Palermo. Vajaan miljoonan asukkaan ja liki 3 000 vuoden ikäisen kaupungin vaikuttavin on Palermon vanhakaupunki, joka on yksi Euroopan laajimmista. Sisiliaan kannattaa matkata keväällä ennen kesäkuuta tai syyskuusta lähtien syksyllä, jolloin pahin paahde ja ruuhkat eivät vaivaa. 

Matkat Palermoon

Amalfin rannikko

Koe kuvankaunis Amalfin rannikko. Sorrentosta käsin voit tutustua paratiisimaiseen Amalfin alueeseen viinitarhoineen, appelsiini- ja sitruunalehtoineen. Käy rinteeseen rakennetussa Positanossa, Ravellossa ja Pompejin rauniokaupungissa. Tee kauniille Caprin saarelle retki ja tutustu Napolin nähtävyyksiin kuten San Carlon suuri ooppera, katedraali ja Piaza Plebisciton aukio kuninkaallisine palatseineen.

Matkat Amalfin rannikolle

Viisi Toscanan ja Umbrian helmeä

Mitä rakastetuilla Italian seuduilla kannattaa nähdä ja kokea? Tutustu Toscanan ja Umbrian alueen kohteisiin!

Lue lisää

Juuri sinulle sopiva matka – räätälöi lomasi itse

Omatoimimatkoja maailman metropoleihin ja rantakohteisiin eri puolille maailmaa. Voit räätälöidä matkasi itse minne ja milloin vain. Valitset hotellin laajasta hotellivalikoimasta ympäri maailmaa ja reittilennon useiden eri lentoyhtiöiden kattavasta tarjonnasta. Varaa luotettavalta varaussivustolta ja mahdollisissa ongelmatilanteissa Apollomatkojen asiakasta suojaa valmismatkalaki. Apollomatkoilla on lomia joka makuun!