Vaellusmatkat Cinque Terreen

Lomavinkki – Vaeltamaan Cinque Terreen

Cinque Terre – kansallispuisto ja maailmanperintökohde – on 120 kilometria pitkä rannikko Italian rivieralla. Viime vuosien aikana alue on löytänyt tiensä monien matkailijoiden sydämeen, jotka haluavat kokea kallionkielekkeillä ja aivan meren ääressä sijaitsevat pittoreskit kylät. Apollomatkojen sivujen kautta voit räätälöidä matkan Cinque Terreen ja kokea kaikki upeat vaellusreitit sen ympäristössä. 

Omatoimimatka!

Räätälöi vaellusloma juuri itsellesi sopivaksi valitsemalla matkan kesto, hotellit ja lennot. Paketin varaat helposti Apollomatkojen sivuilta.

Vaellusreittejä Cinque Terressä

Yksi parhaista tavoista kokea Cinque Terre on vaeltaminen; näe upeat maisemat, sata vuotta vanhat viinitilat ja kauniit vuoret, ja koe Italia aivan uudella tavalla. Cinque Terressä on yli 25 eri vaellusreittiä. Voit tehdä lyhyemmän reitin vuoristossa, tai kävellä jopa toiseen kylään asti. Cinque Terressä on useita pieniä kyliä, jotka ovat kaikki peräisin keskiajalta saakka, ja suosituimpia ovat Vernazza, Manarola, Monterosso, Corniglia ja Riomaggiore. Kaikissa kylissä odottavat upeat postikorttimaisemat: värikkäitä taloja vierivieressä, raidallisia aurinkovarjoja kaikissa sateenkaaren väreissä ja dramaattisia kallioita. Täältä löydät kartan Cinque Terren vaellusreiteistä.

Käytännön tietoa vaeltamisesta Cinque Terressä

Kuinka päästä Cinque Terreen

Helpoin tapa on lentää Pisaan, ja jatkaa matkaa bussilla tai junalla. Pisasta matka Cinque Terreen kestää noin 1,5 tuntia. Suurin osa hotelleista sijaitsee Riomaggioressa ja Monterossossa. 

Jos haluat majoittua suuremmassa kaupungissa, suosittelemme La Speciaa, josta matka Cinque Terraan junalla kestää noin 10-20 minuuttia.

Cinque Terre Card 

Jos haluat tehdä useampia vaellusretkiä Cinque Terreen, voit ostaa alueen oman vaelluskortin nimeltä Cinque Terre Card. Kortin hintaan sisältyy Wi-Fi, kaikki vaellusreitit ja shuttle-bussit. Kortteja voi ostaa Cinque Terren lähialueen juna-asemilta, ja samasta paikasta löydät myös karttoja. Ostaessasi Cinque Terre Cardin voit käyttää myös Cinque Terren omaa junaa, joka on helpoin tapa kulkea kylästä toiseen, jos et halua kävellä välimatkoja. Juna kulkee muutaman kerran tunnissa, ja kestää vain muutaman minuutin. Aikataulut löydät täältä.


Vaellusreitit Cinque Terressä

Monterosso

Cinque Terran suurin kylä on nimeltään Monterosso. Kaikista kylistä Monterosso on kaikista kehittynein useine hotelleineen, ja kylässä on myös hiekkaranta sekä venesatama, josta lähtee päivisin veneitä toisiin kyliin. Monterossosta voit tehdä vaellusretkiä Levantoon, Riomaggioreen sekä Vernazzaan. 

Lue lisää

Vernazza

Ehdottomasti suloisin Cinque Terren kylistä on Vernazza. Vanhassa kalastajakylässä on mukava satama, ja värikkäällä torilla pääset nauttimaan tuoreista kala-annoksista. Sataman lähellä on myös pieni hiekkaranta, ja voit myös tutkia pieniä, pittoreskeja kujia ja keskiaikaisia taloja. 

Lue lisää

Muita vaellusreittejä

Jos Cinque Terre ei tunnu oikealta vaihtoehdolta, on olemassa myös muita erinomaisia kohteita. Tiesitkö, että esimerkiksi Madridista löytyy fantastisia vaellusreittejä, tai että Wienin kaupungin keskustasta kestää vain muutama minuutti päästä upeiden luontomaisemien keskelle? 

Lisää vaellusmatkoja