New Yorkin nähtävyydet

New Yorkin nähtävyydet

New Yorkissa voit kulkea elokuvien tutuissa maisemissa ja ihailla suurkaupungin useita legendaarisia nähtävyyksiä. Näe taidetta maankuuluissa museoissa, kuten MoMAssa ja Guggenheimissa. New Yorkissa voit tutustua esimerkiksi etnisen Chinatownin ostoskatuihin, illallistaa Little Italyssa tai viettää rentoa iltapäivää Greenwich Villagessa. Jos olet taiteen ystävä, löytyy Etelä-Manhattanilta loputtomasti kiinnostavia taidegallerioita.


New Yorkin nähtävyyksiä

Vapaudenpatsas

Vapaudenpatsas eli The Statue of Liberty on New Yorkin ehkä tunnetuin symboli. Se on poliittisen sananvapauden ja demokratian symboli.  Patsas oli lahja Ranskalta, ja se lähetettiin Amerikkaan vuonna 1885, vallankumouksen satavuotisjuhlan kunniaksi. Vapaudenpatsaalle pääsee Statue of Liberty Ferry -lautalla, joka liikennöi 25 minuutin välein Battery Parkista eteläisellä Manhattanilla. Liput voi ostaa Castle Clintonista Battery Parkissa.

Keskuspuisto - Central Park

Central Park on suuri puisto keskellä Manhattanin saarta. Se on tarjonnut kaupunkilaisille pakopaikan kaupungin hulinasta jo yli 150 vuoden ajan. Keskuspuisto koostuu useista pienistä lammista ja viheralueista, joihin voit suunnata kävelylle, piknikille tai vaikka veneajelulle.

Empire State Building

Empire State Building on klassinen New Yorkin nähtävyys, joka tarjoaa vierailijoille upeat maisemat kaupunkiin ja sen ympäristöön.  102-kerroksinen rakennus on yksi maailman korkeimmista rakennuksista. Empire State Building -rakennus tarjoaa upean näköalan suurkaupungin yllä.

Vinkki: Pääsyliput kannattaa hankkia etukäteen jonotusajan vähentämiseksi.

Broadway

Koe musikaali New Yorkin Broadwaylla. Lippuja saa saman päivän näytöksiin jopa puoleen hintaan TKTS-lippukioskeista tai teatterien omilta lippuluukuilta. Jos haluat varmistaa paikat juuri haluamaasi musikaaliin, kannattaa liput ostaa ennakkoon netistä.

Chinatown

Vieraile Chinatownin naapurustossa, jossa kiinalaiset ovat asuneet jo vuodesta 1850. New Yorkissa asuu noin 700 000 kiinalaista, Chinatown lisäksi myös Flushingissa (Queensissa). ChinaTown on elämys, jossa on aito kiinalainen tunnelma, kiinalaista ruokaa, erilaisia tuoksuja ja paljon kojuja, joissa myydään esimerkiksi matkamuistoja.

Times Square

Times Square edustaa mielikuvaa kaupungista, joka ei koskaan nuku. Times Square sijaitsee Broadwayn ja 42nd Streetin risteyksessä ja se on yksi New Yorkin ja koko Yhdysvaltojen tunnetuimmista maamerkeistä. Alue kuhisee ihmisiä ja autoja ja aukiolla järjestetään esimerkiksi kaupungin suurin uudenvuodenjuhla.