New York – matkat ja kaupunkilomat

 • Omatoimikohde

New Yorkin urbaani suurkaupunkitunnelma on vailla vertaansa. Maailman kuuluisin metropoli, New York, Yhdysvalloissa on monen eri viihteenalan keskus ja yksi suosituimmista kaupunkilomakohteista maailmassa. New Yorkissa pääset kokemaan kaupunkimaisemat, jotka ovat tuttuja televisiosta ja elokuvista. Näe taidetta maankuuluissa museoissa, kuten MoMAssa ja Guggenheimissa. Myös erilaiset kaupunginosat luovat oman tunnelmansa New Yorkiin. Tutustu esimerkiksi etnisen Chinatownin ostoskatuihin, illallista Little Italyssa ja vietä rentoa iltapäivää Greenwich Villagessa. Tästä Isosta Omenasta ei voi haukata kaikkea kerralla vaan tänne palaa mielellään yhä uudelleen.Lisätiedot New York

Aikaero

Suomen aika -7 tuntia (niin talvi- kuin kesäaikaan).

Valuutta

Yhdysvaltojen dollari.

Kuljetukset matkakohteessa

Helsingistä New Yorkiin on monia lentoyhteyksiä. Suoria lentoja löytyy muun muassa lentoyhtiöitä Finnar, US Airways, British Airways ja Iberia. Suoran lennon lentoaika noin 8 tuntia 45 minuuttia. New Yorkissa on kaksi kansainvälistä lentokenttää JFK (John F Kennedy Airport) ja Newark Liberty Airrpot.

John F Kennedyn lentokenttä

John F. Kennedyn (JFK) kansainvälinen lentoasema sijaitsee Jamaica-lahden rannalla, Queensissa, noin 24 km päässä New Yorkin keskustasta. JFK on maailman suurimpia lentokenttiä ja kentällä on kahdeksan terminaalia. Suurin osa Helsingin ja New Yorkin välillä liikennöivistä lentoyhtiöistä lentää JFK:lle. JFK:lle lentää muun muassa Finnair, American Airlines, Delta Air Lines ja British Airways. JFK:n lentokentältä pääsee helposti eri puolille New Yorkia taksilla, bussilla, junalla sekä metrolla.

Taksit ja pikkubussit

Keltaisien taksien (yellow cabs) jonoja löytyy kaikkien terminaalien edestä. Keltaiset taksit ovat New Yorkin virallisia takseja. Kannattaa olla varovainen pimeiden taksien kanssa, jotka usein houkuttelevat matkustajia kyytiin saapuvien aulassa. Taksimatka JFK:n lentokentältä Manhattanille maksaa noin 55 - 65 dollaria.

Helppo tapa päästä lentokentältä keskustaan ovat pikkubussit, jotka vievä perille asti varaamaasi hotelliin. JFK:lta Manhattanille matka pikkubussilla maksaa 20 dollaria.

Lentokenttäbussi, metro ja juna

NYC Airporter shuttle-bussi noin 20-30 minuutin välein, aamu viidestä puoleen yöhön saakka. Yhdensuunnan lippu JFK:lta maksaa 16 dollaria ja meno-paluu 23 dollaria. Bussit pysähtyvät ainakin Manhattanilla Penn Stationilla sekä Grand Centralilla.

Metro on halvin vaihtoehto, mutta matka kestää kokonaisuudessaan 1,5 tuntia ja vaihto voi olla raskas, jos sinulla on paljon matkatavaraa. Air Train kulkee molempiin suuntiin JFK-lentokentältä Howard Beach tai Jamaica -metropysäkeille ja pysäkeillä voit vaihtaa joko A- tai E-metroon, jotka vievät sinut Manhattanille.

Junat kulkevat JFK:lta suurimmille juna-asemille, lippu maksaa 8 dollaria ja matka kestää noin 20-30 minuuttia. Juna-asemalta joudut vielä jatkamaan matkaa yleensä metrolla tai taksilla.

Newarkin lentokenttä Newarkin lentokenttä sijaitsee noin 20 km New Yorkin keskustasta, kentältä pääsee helposti myös taksilla, bussilla tai minibussilla.

Lisää kohdetietoa

Lämpötilat

tammi 5°c
helmi 5°c
maalis 10°c
huhti 17°c
touko 22°c
kesä 27°c
heinä 30°c
elo 29°c
syys 25°c
loka 19°c
marras 13°c
joulu 8°c

Syitä lähteä kaupunkilomalle New Yorkiin:

 • Erinomaiset ostosmahdollisuudet
 • Paljon kuuluisia nähtävyyksiä
 • Viihde, urheilu ja kulttuuritarjonta ensiluokkaista
 • Monipuolinen ruokakulttuuri ja ravintolatarjonta
 • Hyvä julkinen liikenne sekä edulliset taksit
 • New Yorkin nähtävyydet

 • Vapaudenpatsas 
 • Keskuspuisto
 • Empire State Building
 • Broadway
 • Chinatown
 • Times Square

Lue lisää New Yorkin nähtävyyksistä »

Kaikki matkakohteet USA

Florida

Matka Floridaan on kaikkea, mitä lomalta voi toivoa: ihanteellinen ilmasto ympäri vuoden, kilometrien pituisia hiekkarantoja sekä kiehtovia kaupunkikohteita. Alueelta löytyy paljon tekemistä niin lapsille kuin aikuisille. Apollomatkojen kautta matkustat Floridaan helposti omatoimisesti reittilennoin.

Kalifornia

Matka Kaliforniaan on must kaikille USA:n matkaajille. Osavaltion vaihteleva luonto, pitkä rannikko, korkeat vuoret, viinilaaksot, kansallispuistot sekä Los Angelesin ja San Fransiscon suurkaupungit - täällä on kaikkea, mitä voit lomaltasi toivoa.

Washington

Washington on ainutlaatuinen kaupunki, jota hallitsevat puistot, kauniit monumentit, rakennukset ja suurlähetystöt. Käy tutustumassa National Mall:iin, Georgetowniin ja kaupungin ravintolatarjontaan, josta löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Yksi nähtävyys, jota ei kannata jättää välistä, on yksi maailman tunnetuimmista rakennuksista 1600 Pennsylvania Avenuella.

Boston

Koe Boston, historiallinen rannikkokaupunki ja Massachusettsin osavaltion pääkaupunki. Boston on täydellinen kävelykaupunki, josta löytyy sekoitus moderneja ja historiallisia rakennuksia ja rikas kulttuurielämä. Kaupunki on tunnettu mereneläväravintoloistaan, hyvistä ostos- ja urheilumahdollisuuksistaan ja tarjoaa varmasti jokaiselle jotakin.

Chicago

Chicago on Yhdysvaltojen kolmanneksi suurin kaupunki ja sijaitsee kauniilla paikalla Michigan-järven eteläosassa Illinoisin osavaltiossa. Kaupunki on täydellinen matkakohde, jossa on erinomaiset ostosmahdollisuudet ja laaja valikoima ravintoloita ja baareja. Chicago tunnetaan jazzistaan ja bluesistaan, ja live-musiikkia on tarjolla lukuisissa paikoissa.