Retket Karpathos

Koe enemmän lomallasi lähtemällä retkelle. Apollomatkojen retkillä näet ja koet kohteiden parhaat nähtävyydet. Retkillä tutustut kohteen historiaan, kulttuurin ja nähtävyyksiin helposti ja mukavasti. Retkillä on suomenkielinen, skandinaavinen tai englanninkielinen opastus. 

Retket ovat avoimia kaikille. Myös muut kuin Apollomatkojen asiakkaat voivat varata retkiä, joko sivujen tai Apollo App -sovelluksen kautta.


Karpathoksen helmet

Tällä iltapäiväretkellä pääset tutustumaan kauniiseen Karpathoksen saareen. Näemme upeita maisemia ja pääsemme tutustumaan paikalliseen arkielämään. Matkaamme läpi ihastuttavien vuoristokylien, ja pysähdymme kahdessa suosikissamme: Pilesin ja Mesohorin kylissä. Teemme kävelyretken kapeilla kujilla ja nautimme uskomattomasta luonnosta. Bussimatkan aikana opas kertoo Karpatoksen jännittävästä historiasta. Retki päättyy auringonlaskun aikaan nautittavaan maistuvaan kreikkalaiseen illalliseen paikallisessa ravintolassa.

Ruoka sisältyy hintaan. Juomat lisämaksusta.

Olympos

Lähdemme matkaan pitkin rannikkoa päämääränämme Olympokson kylä, johon saavumme vene- ja bussimatkan jälkeen. Tämä vanha vuoristokylä on ollut vuoristoisen sijaintinsa vuoksi lähes eristyksissä aina 1980-luvulle saakka. Täällä aika tuntuu pysähtyneen, ja monet perinteet ovat perua 900-luvulta jolloin kylä rakennettiin. Perinteiset puvut, vuoristossa kasvavien yrttien tuoksut ja kotona leivottu maukas leipä ovat elämyksiä, ja kaiken kruunaa unohtumaton näkymä vuorten yli merelle. Myös kylän kirkko on myös tutustumisen arvoinen.

Ruoka ja juoma eivät sisälly retken hintaan.

Veneretki Sarian saarelle

Venematka kauniissa maisemissa pitkin Karpathoksen itärannikkoa vie meidät Sarian saarelle,  joka on aikanaan ollut osa Karpathosta. Pieni saari täynnä unohtumattomia luontoelämyksiä, ohitamme myös kaksi hylättyä kylää, ja kuulemme niiden tarinat. Jos haluat, voit tehdä vaelluksen Sarian huipulle. Vaellusreitti on uskomattoman kaunis ja kulkee myös rotkon läpi. Vaelluksen kesto noin tunnin. Jos uskallat, voit kastautua luolassa jossa vesi on kristallinkirkasta.

Ruoka ja juoma eivät sisälly hintaan.

Laivalta voi ostaa syötävää ja juotavaa

Veneretki itärannikolle

Lähde mukaan retkelle, jonka kohokohtia ovat virkistävät uimatauot kirkkaissa vesissä ja hienot mahdollisuudet valokuvata Karpathoksen dramaattista luontoa.
Reittimme kulkee pitkin saaren itärannikkoa, jossa meitä odottavat Karpathoksen hienoimmat rannat. Mereltä käsin näemme vaikuttavien vuorenseinämien ja kalliomuodostelmien kohoavan mahtavina kohti taivasta. Pysähdymme kauniilla Apellan rannalla, ja kotimatkalla saamme ihailla upean Kyra Pangia rannan maisemia.

Retki tehdään englanninkielisen oppaan johdolla.

Art & Walk

Lähde nuoren parin Thomin ja Renaten mukana Art & Walk kävelylle, ja opi Karpathoksesta laajemmin. Art & Walk järjestää päivittäin erilaisia kävelyretkiä eri alueilla. Kävelyn aikana pariskunta kertoo tarkemmin Karpathoksen luonnosta, eläimistöstä ja historiasta. Apollomatkojen opas auttaa sopivan retken valinnassa!

Art & Walk on varattavissa vain matkakohteessa.

Iltapäiväretki Karpathoksen kaupunkiin

Tutustu iltapäiväretken aikana Karpathoksen kaupunkiin, eli Pigadiaan. Voit tehdä ostoksia ja nauttia maukkaan illallisen sataman tunnelmallisissa ravintoloissa.

Iltapäivä (noin neljä tuntia) vietetään Karpathoksen kaupungissa omatoimisesti. Ruoka ja juoma ei sisälly hintaan.

Aikuinen: 20 EUR
Lapsi: 10 EUR
Sylilapsi: 0 EUR
Kieli: skandinaavinen
Kesto: Half day
Lähtöpäivä: Tiistai
Varaa

Iltapäiväretki Lefkokselle

Lähde tutustumaan Lefkoksen tunnelmalliseen kalastajakylään, ja nauti rauhallisesta päivästä hyvän ruoan parissa. Voit rentoutua kauniilla hiekkarannalla kristallinkirkkaan veden ääressä, ja nauttia sen jälkeen illallisen Lefkoksen hyvissä kalaravintoloissa ihastellen auringonlaskua.

Päivä vietetään Lefkoksella omatoimsiesti. Ruoka ja juoma ei sisälly hintaan.

Aikuinen: 20 EUR
Lapsi: 10 EUR
Sylilapsi: 0 EUR
Kieli: englanti, skandinaavinen
Kesto: Half day
Lähtöpäivä: Tiistai
Varaa